[Giulietta] Zarysowanie

janek

Użytkownik
Auto
było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24 / Ducati Multistrada V2S '25
Stało się w końcu;( Jakiś debil przywalił mi drzwiami na parkingu w Julke. Czym lub gdzie (w Warszawie) usuwacie drobne zarysowania lakieru? Czy trzeba każdorazowo jeździć do ASO w takiej sprawie czy lepiej olać?

U mnie tygodniowe MiTo zostało właśnie bezczelnie przerysowane na parkingu :( Monitoring niestety był takiej jakości, że nie udało się zidentyfikować sprawcy. rysa na ok. 80 cm przez drzwi pasażera oraz błotnik przedni. Na szczęście nie ma wgniecenia. Wypastowałem pastą K2. Ślad został, ale nie jest tak bardzo widoczny.
Jak sądzicie, warto to robić w profesjonalnym zakładzie (i zapłacić), czy zostawić, ewentualnie spolerować

Geordie najlepiej jakbys wstawil jakies zdjecie bo ciezko cos powiedziec nie widzac tego

U mnie tygodniowe MiTo zostało właśnie bezczelnie przerysowane na parkingu :( Monitoring niestety był takiej jakości, że nie udało się zidentyfikować sprawcy. rysa na ok. 80 cm przez drzwi pasażera oraz błotnik przedni. Na szczęście nie ma wgniecenia. Wypastowałem pastą K2. Ślad został, ale nie jest tak bardzo widoczny.
Jak sądzicie, warto to robić w profesjonalnym zakładzie (i zapłacić), czy zostawić, ewentualnie spolerować

jak masz do podkladu to tylko malowanie i tu juz musisz sam ocenic co ci sie oplaca-czy lakoierowanie calosci czy lakierowanie fragmetow jak w pierwszym poscie z linka

Polerka moim zdaniem i przy okazji jak się więcej rys wgniotek zbierze to wtedy ewentualnie robić. Tak to będzie samochód więcej stał u lakiernika niż Tobie służyć, Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam

jakie tam mają ceny? ile Cie kosztowało usunięcie odprysku?

Mi zrobili zaprawkę (prawie niewidoczną) za 50zł .... mogłem wybrać opcje Lakierowanie SPOT (nie widoczny w ogóle) - ale to koszt około 300. Doszedłem z człowiekiem do wniosku że nie warto płacić 300zł za odprysk wiekości kilku milimetrów.

Witam

Co do lakierowania SPOT, to kupiłem taka ofertę na grouponie http://www.groupon.pl/oferty/warsza...M_12&utm_campaign=SOM_2&utm_content=SOM_1&nlp

Chcę naprawić tą metodą zderzak, ponieważ mam na nim obcierkę (pamiątka po poprzednim właścicielu). Jestem bardzo ciekawy efektów, bo z tego co wyczytałem i się naoglądałem, to lakierowanie tą metodą wydaję się wręcz idealne na typowo parkingowe obcierki. I podobno nie widać różnicy.

Chętnie wrzucę fotki sprzed i po, ale dopiero w listopadzie, ponieważ planuję malowanie zderzaka dopiero na 31 października.

Pozdrawiam

Witam

Co do lakierowania SPOT, to kupiłem taka ofertę na grouponie http://www.groupon.pl/oferty/warsza...M_12&utm_campaign=SOM_2&utm_content=SOM_1&nlp

Chcę naprawić tą metodą zderzak, ponieważ mam na nim obcierkę (pamiątka po poprzednim właścicielu). Jestem bardzo ciekawy efektów, bo z tego co wyczytałem i się naoglądałem, to lakierowanie tą metodą wydaję się wręcz idealne na typowo parkingowe obcierki. I podobno nie widać różnicy.

Chętnie wrzucę fotki sprzed i po, ale dopiero w listopadzie, ponieważ planuję malowanie zderzaka dopiero na 31 października.

Pozdrawiam

Ja widziałem naocznie robienie nowej 7ki w jakimś cudownym biało perłowym kolorze (przebieg 350km i juz rysa :D) i wyszło rewelacyjnie. U mnie nie opłaciło się w stosunku do odprysku robić SPOT'a. Gość z firmy powiedział że jak mumin dostanie jeszcze kilka kamieni lub jakąś większą ryse to wtedy tak - bo ta sama cena będzie .... ale dla jednego malutkiego odprysku zrobilismy zaprawkę którą fajnie spolerowali i z odległości metra jest praktycznie niewidoczna.

Zgodnie z obietnicą przesyłam fotki z zarysowania MiTo:
Rysę zaznaczyłem czerwoną linią. Zdjęcia zrobione na szybko, telefonem.

Witam

Pozdrawiam

Cześć
Ja też kupiłem tą ofertę bo mam paskudną rysę na dzwiach po poprzednim właścicielu. Dzięki że dałeś cynk o tej ofercie na forum. Pozdrawiam

Cześć
Ja też kupiłem tą ofertę bo mam paskudną rysę na dzwiach po poprzednim właścicielu. Dzięki że dałeś cynk o tej ofercie na forum. Pozdrawiam

Spoko :) myślę że warto się zainteresować tą ofertą, zwłaszcza że cały czas przedłużają (może ze względu na nie za duże jak na razie zainteresowanie). Jak zobaczyłem tą ofertę w zeszłym tygodniu w czwartek zdaje się, to trwała tylko to północy, więc szybko kupiłem. Miałem się zająć moim zderzakiem dopiero na wiosnę tak naprawdę, na spokojnie i myślałem że cały zderzak będę musiał lakierować. Choć tak naprawdę rysy nie są głębokie, ale kłują w oczy :P i zupełnie przypadkiem trafiłem na tą ofertę :) a uszkodzenie w mojej Belli wygląda tak:

P9110094.jpgP9110095.jpgP9110096.jpg

i jeszcze delikatnie rant zderzaka za kołem. Całość na szczęście zmieści się w wielkości 2 x A4 :)

Andy1980 a kiedy malujesz drzwi? Możesz zamieścić efekty, chętnie zobaczę. Ja dziś zarezerwowałem termin 31.10, także jeszcze muszę trochę poczekać :)

Cześć,
Moje uszkodzenie wygląda tak:
DSCF0123 - Kopia.JPG
Może nie widać tego bardzo ale to cos takiego u dołu. Gorzej to wygląda jak się patrzy z boku takie brzydkie wgniecenie na a4 pewnie sie zmieści.
Mam pytanie a Tobie to ten termin 31.10 to wyznaczyli czy Ty tak chciałeś? Jak dla mnie to długo bo akurat teraz mam wolne i chiałbym jakoś w czwartek lub piątek temat załatwić.
Pozdrawiam

Trochę widać :)
Co do terminu to ja tak chciałem. Niestety od poniedziałku do piątku mnie nie ma (delegacja), a niestety w soboty nie pracują :/ więc ten 31.10 to najwcześniejszy termin kiedy będę mógł wziąć wolne i całe szczęście że pracują normalnie wtedy. Tylko tam jak się wczytasz, to zwróć uwagę na zapis że najpierw trzeba się skontaktować z nimi w celu sprawdzenia przez nich czy auto kwalifikuje się do naprawy. Zadzwoniłem do nich i na szczęście można przysłać zdjęcia uszkodzenia, nie trzeba się fatygować osobiście (co dla mnie było bardzo ważne). Ja dzwoniłem w czwartek, dowiedziałem się wszystkiego, w weekend wysłałem zdjęcia i dziś do mnie oddzwonili z informacją, że auto jak najbardziej się kwalifikuje. I zaklepałem sobie termin na 100%.
Radziłbym Ci do nich zadzwonić jutro i się dowiedzieć co i jak, bo nie wiem jakie mają obłożenie na najbliższe dni.

Pozdrawiam

Mogę się pochwalić efektami naprawy w firmie S-plus :)

Przed:

P9110095.jpgP9110096.jpgP9110097.jpg

Po:

IMG_0312.jpgIMG_0314.jpg

To pocieszające. Już nawet po paście K2 wygląda dużo lepiej. Mam nadzieje, że profesjonaliści zrobią na glanz :)

I jak, robiłeś tę rysę? Jeżeli nie to może spróbuj użyć systemu do usuwania rysek Sonax - masz tam dwie małe tubki z pastami polerskimi różnej gradacji, mały krążek do polerowania i papier ścierny wodny (chyba 3000) - koszt to (z tego co pamiętam) około 40zł. A jak nie, to zawsze można kupić najtańszy wosk koloryzujący i tymczasowo zamaskować, żeby niepotrzebnie nerwów sobie nie psuć :) Ja mam kilka takich rysek na zderzaku i czekam aż się uzbiera jeszcze parę zanim pójdę lakierować ;)

Amortyzatory
Powrót