• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Mam dość!!!

z bubu już się dogadałam,zresztą czytałam jego wprost akademicki post na temat podpięć do kompa,interfejsów itp. Kabel w drodze program już mam! Równe z was chłopaki!

A co do usterek to lepiej sie nie licytujmy: turbo świszczy, zawory klepią, wywala mi olej z simeringu na wałku rozrządu, abs obowiązkowo świeci od czasu jak moja szwagierka rozpierdzieliła mi tylny amor który chamsko rozciął mi moja niskoprofilową barum brawuris, w podłodze dziurawo (ale to norma :)) ponadto mój mąż zrypał mi gwint na mocowaniu amora przedniego...co tu jeszcze... przednie zawieszenie komplet nowe (od tyg.), ale jeszcze zbieżność bo jeździ jak taczka, poduszki świecą bo mam fotele od angola (zachciało mi się papy), spreżara od klimy tarabani i zwiał mi gaz od klimy po 2 mies. po nabiciu, marcheweczka się przypomina (chociaż nie odczuwam zmiany w jeździe)... ale mimo wszystko zapierdziela jak rakieta, kozacko się prezentuje i pali od strzała (nie ma się co dziwić bo pompkę paliwową też wymieniłam), będę ratować dalej ale chyba prędzej zbankrutuje :) a jeszcze zderzak połamany bo szwagierka odjeżdżała z parkingu i akurat był za wysoki krawężnik (2 razy siedziała w moim aucie i je skrzywdziła - teraz już nawet nie pyta i słusznie bo zaczęłabym warczeć Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!) dzisiaj jedzie nawarsztat - spoko kasę odkładałam długi czas, ale najpierw karze zrobićjej ogólne oględziny, czy jest co ratować

Ja od trochę ponad roku: przepływomierz, przepustnica, krokowiec, sonda lambda, alternator, rozrząd, sprężarka klimy, chłodnica klimy, czujnik wału, czujnik faz, czujnik spalania detonacyjnego golny i górny, regulacja zaworów, przewody, świece, naprawa instalacji elektrycznej ( wszystkie masy itp ), zawieszenie przód i tył, przeguby, naprawa blachy ( demontaż wnętrza tapicerki ), odwiedzenie tapicera ( nowa skóra ), sprzęgło, przekładnia kierownicza, osłony amortyzatorów, katalizator, uszczelka kolektora wydechowego, uszczelki pokrywy zaworów, demontaż instalacji gazowej, kolektor ssący, regeneracja turbo, refektory przód, zawieszenie silnika, uszczelnienie skrzyni, konserwacja okna dachowego, polerowanie lakieru, akumulator, napinacz paska wielostożkowego z rolką + pasek, górne tuleja silnika, zawór regulacji ciśnienia doładowania, nowe alusy z oponami, alu ramki na zegary, kompletny licznik, wyświetlacz klimatyzacji, wymiana centralki alarmu, czujnik temp. silnika, przyciemnienie szyb, xenony...

Narazie tyle, chyba o niczym nie zapomniałem;) Ktoś mnie przebije;P W każdym bądź razie to było zamierzane aby przywrócić autu blask :D

Ajć jednak zapomniałem: nowe listwy chrom, halogen, ramka halogenu, lakierowanie zderzaków na nowo, rozbiórka silnika i sprawdzenie serducha - tu na szczęście wszystko jak narazie ok.

Ostatnia edycja:
no to fest
moja poszła dzisiaj do stoncaru nasi lokalni alfiarze dam znać za tydzień
hehe
ale fure masz kozak - szacun

Ostatnia edycja:
Ja od trochę ponad roku: przepływomierz, przepustnica, krokowiec, sonda lambda, alternator, rozrząd, sprężarka klimy, chłodnica klimy, czujnik wału, czujnik faz, czujnik spalania detonacyjnego golny i górny, regulacja zaworów, przewody, świece, naprawa instalacji elektrycznej ( wszystkie masy itp ), zawieszenie przód i tył, przeguby, naprawa blachy ( demontaż wnętrza tapicerki ), odwiedzenie tapicera ( nowa skóra ), sprzęgło, przekładnia kierownicza, osłony amortyzatorów, katalizator, uszczelka kolektora wydechowego, uszczelki pokrywy zaworów, demontaż instalacji gazowej, kolektor ssący, regeneracja turbo, refektory przód, zawieszenie silnika, uszczelnienie skrzyni, konserwacja okna dachowego, polerowanie lakieru, akumulator, napinacz paska wielostożkowego z rolką + pasek, górne tuleja silnika, zawór regulacji ciśnienia doładowania, nowe alusy z oponami, alu ramki na zegary, kompletny licznik, wyświetlacz klimatyzacji, wymiana centralki alarmu, czujnik temp. silnika, przyciemnienie szyb, xenony...

Narazie tyle, chyba o niczym nie zapomniałem;) Ktoś mnie przebije;P W każdym bądź razie to było zamierzane aby przywrócić autu blask :D

Ajć jednak zapomniałem: nowe listwy chrom, halogen, ramka halogenu, lakierowanie zderzaków na nowo, rozbiórka silnika i sprawdzenie serducha - tu na szczęście wszystko jak narazie ok.

Muszę przyznać że panowie z programu Wheeler dealers ( Fani czterech kółek ) w kwestii odnawiania auta mogą się od Ciebie jedynie uczyć:D Xofer szecuneczek pozdr:)

To ja już nie wiem, gdzie i jak Wy auta kupujecie...
Usterki z kilkunastu Alficzek, które miałem, można zliczyć na palcach dwóch rąk.
Fart, czy co?

Koleżanko ja czasami się pojawiam w twoich okolicach i ogarniam mechanikę oraz posiadam kompa i kabel do alf i mogę Ci zrobić klimę ale w chwili obecnej to ciężko mi się określić co do konkretnego terminu odwiedzin twoich okolic

niestety uroki dzisiejszych aut projektowanych przez księgowych wychodzą w dłuższym użytkowaniu. Na moje obowiązkowo kabelek, programik, lapek i samemu diagnozować wrzucać logi i rozwiązywać problemy bo często byle g... u mechanika to dwie stówki a w rzeczywistości to czyszczenie wtyczki

Prawda ze dzisiejsze auta sa robione chyba z "plastiku". Lubie miec wszystko sprawne w samochodzie dlatego wymienilem cale zawieszenie i zrobilem hamulce oraz przekladnie kierownicza,rozrzad to normalne i teraz dwumas ze sprzeglem mam zakupione i czeka na wolna chwile w ktorej zostanie wymienione. Pewnie bedziecie myslec czy warto bylo? Jazda sprawnym samochodem w ktorym nic nie stuka, puka daje wielka przyjemnosc i jest bezcenna

Ostatnia edycja:
na alfę też trzeba trafić, im rocznik starszy tym gorzej - oczywiste, ja mam 1999, szału ni ma, poza tym 250 tys. nalatane to najlepszy czas na kapitalkę chyba wszystkiego.moja poprzednia 1.6 ts miała silnik w zarąbistym stanie, wymieniłam w niej tyko komplet wahaczy na przodzie, ale za to budę miała dobitą! ja akuratnio zawsze kupuje alfy takie do podratowania, bo nie stać mnie na igłę. Ta zielona to tez jeszcze nie to co chciałam, ale ma mój wymarzony silnik i wypas, pobujam się nią trochę bo za dożo w nią zainwestowałam.

Ostatnia edycja:
kolego nie pekaj ja dzis wyjechalem od mechaniora i 4,5 tys zostawilem i nie marudze ze ze jeszczed amory na tyl przed zima musze wymienic. Sprzedaj alfe kup VW golfa 2 generacji i ciesz sie zyciem.

Muszę przyznać że panowie z programu Wheeler dealers ( Fani czterech kółek ) w kwestii odnawiania auta mogą się od Ciebie jedynie uczyć:D Xofer szecuneczek pozdr:)

Jeszcze zapomniałem o tarczach MikodaGT na przód i tył + klocki i przewody.

no panowie wtryski wymienione, auto jeszcze czekza zawieche i bedzie to mój koniec z nią, mam rodzine,studia musze dojezdzac 100 km do budy, prace i musze dobrze liczyc wydatki zeby sie zgadzało, a ona niszczy moje plany zawsze, przechodze na honde accord niestety:(, mój ojciec miał i auto nie do zajechania niestety!!!!!!

no panowie wtryski wymienione, auto jeszcze czekza zawieche i bedzie to mój koniec z nią, mam rodzine,studia musze dojezdzac 100 km do budy, prace i musze dobrze liczyc wydatki zeby sie zgadzało, a ona niszczy moje plany zawsze, przechodze na honde accord niestety:(, mój ojciec miał i auto nie do zajechania niestety!!!!!!

To już nie to samo, nie ma tego czegoś. Ot tak poprawne auto i tyle.

musze dobrze liczyc wydatki zeby sie zgadzało, a ona niszczy moje plany zawsze, przechodze na honde accord niestety:(, mój ojciec miał i auto nie do zajechania niestety!!!!!!
tak już trafiłeś... JTD z 2001r nalatało pewnie z 300-400tkm i jeśli blachy zdrowe, to można w kapilatkę inwestować. Honda w benzynie będzie pewnie dużo mniej wyeksploatowana.

cze są pierwsze sygnały po 2 tyg. od mechaniaka w spr. mojej belli... narazie same części koło 2,500 tys. :( (rozrząd, czujka abs tył, mocowanie amora przód, regulacja zaworów, przegub i w pozostałych osłony, tuleje wachaczy tył, zbierzność, ponoć któryś wtrysk - przyczyna słynnej marchewy...olej coś tam jeszcze) w tym tyg do domciu, bo czeka już ful nagłośnienie do włożenia :) - prezent na rocznicę (koszt 1,800 zł)

Amortyzatory
Powrót