• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

75 + 145

Mikelos

Nowy
Auto
75 2.5 V6 + Delta 1.4TB + Laguna3 2.0 DCI

145 - "fiacikiem" śmigam na codzień, 1.6 ts, 1997, 160 tys - jeśli wierzyć wskazaniom zegarów.
75 to świeży zakup do jazdy od święta, 2.5 v6, 1989, 199 tys km - tyle teorii. w praktyce z motoru trochę się leje, delikatne ślady rdzy od spodu, wydech a'la sportowy (straszna wydumka poprzedniego właściciela), do ogarnięcia trochę elektryki i kosmetyki. O oleju filtrach, klockach czy rozrządzie nie wspominam, bo to oczywiste.<br>Można zazdraszczać ;)

Zazdraszczam... Powiesz ile z ceny pierwotnej udało Ci się zjechać (mowa o 75)??

No to całkiem ok... Nic tylko cieszyć się teraz z pięknego widoku pod domem :)
No i macie już 2x 75 V6 w Nałęczowie... Jak tylko będę na lubelszczyźnie koniecznie wpadam do was :D

Drugiej 75 v6 w Nałęczowie raczej nie ma, najbliższa będzie chyba w Puławach u Stefana ale to 3.0 ;)

niezły potwór z tej 75. Patrzy na mnie i mówi zachrypniętym głosem:"Nie zaczepiaj mnie bo dostaniesz wpier...."

Oj faktycznie... Powaliło mi się ze 155 V6 :embarassed::girl_wacko:

Ale i ta 155'ka robi trochę zamieszania na drodze zwłaszcza, że dłubnięta trochę podobno ;)

no no fajna stajnia... wydech trochę wygląda jak napuchnięty w 75 ale to szczegół, chciałbym kiedyś chociaż przez 5 min prowadzić 75-kę:)

...cholera myślałem że ściemnia kolega że kupi siedemdziesiątkę piątkę, a jednak pakupił, zazdrosny jestem jak diabli:)
Aha, słyszałem że w piątek obowiązkowa utylizacja opon:)

Mikelos - ja już dzwoniłem i gratulacje osobiście złożyłem :)
Umyj autko, wypucuj felunek i porób ładniejsze zdjęcia.
Swoją drogą musimy się umówić na wspólną sesję zdjęciową :)
PS: W powiecie Puławskim mamy już : 1x 75 2,5, 1x75 3.0, 3x T.Spark i jedną 1.8 IE, ( że o dwóch 90tkach i jednej czarnej 75 T.Spark nie wspomnę przez grzeczność :) )
Transaxle 'u nas' robi się popularne jak 156 JTD hehe
Trzeba jakiegoś spota zorganizować dla właścicieli transosiowych Youngtimerów :)

Mogę śmiało powiedzieć, że moja jest w lepszym stanie pod kątem rdzy od większości 156'tek ;)

Oj czas najwyzszy zeby kiedys zobaczyc to cudo !!! Wpadnij na zlocik Lbn to i ja postaram sie wpasc podziwiac i zazdraszczac:)

ja dzisiaj widziałem w "realu", a dokładnie w Niedziałku na warszawskich:) robi wrażenie, pozazdrościć :)

Amortyzatory
Powrót