Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Koledzy też przymierzam się do wymiany oleju w Swojej AR 147 2.0Ts 180 tys km. aktualny olej to Mobil super 3000 xe 5w30 co byście mi polecali? czytając wasze wypowiedzi chyba wybiorę Valvoline Maxlife 10w-40
gdzieś powyżej czytałem że nie powinno się zalewać alfy olejem poniżej 10w- czy ten 5w-30 nie zaszkodzi ? Pozdrawiam![]()
Zobacz w swojej książce serwisowej jaki olej konkretnie poleca Alfa Romeo i z jakimi aprobatami API itd. Jeśli 5W/30 to zalej taki jak 10W/40 to lej ten.
Przyszła pora i na mnie. Muszę zmienić olej w silniku. Nie wiem jaki jest obecnie zalany. Auto ma przebieg 229tyś. Tak jak w serwisówce, 10W-40 będzie w porządku?
Czy do mojej Belli 156 1.9 JTD 8v przebieg 210tyś gdzie zalewany był 10w40 Liqui Moly, mogę zejść niżej do 5w40 Motula ? dodam ze nie bierze nic oleju. Aha i czy ewentualnie motul 6100 10w40 będzie lepszy od od LM?
-A czy 10w60 to najlepszy wybor dla 3 litrowej v6 ? Dodam ze najczesciej jezdze na krotkie dystanse czasem auto nawet nie osiaga 90 stopni.. A taki olej raczej slabo wtedy chroni ;/ Silnik napewno bedzie plukany po starym oleju wiec moze 5w40 ?
http://www.p12.neostrada.pl/oleje.pdf
Pablo o mnie zapomniałJaki LM miałeś zalany ?
Pablo o mnie zapomniał![]()
Nie napisałeś jaki przebieg auta,a to dość ważne?!
-
165 tys km