• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

bobryt presents: AR 155 2.0

mozna by pogadac z kolegą co robi płyty pod silnik, dam sbie reke uciac ze jakby miał wymiary i zaczął by robic to chetnych byłoby duuuzo...

twardy robi porządne osłony pod silnik. Tylko nie wiem czy ma taki wzór do 155

twardy robi porządne osłony pod silnik. Tylko nie wiem czy ma taki wzór do 155

Wydaje mi się, że taka osłona miski nie uratuje, one są raczej po to aby silnik mniej się brudził i ewentualnie lepiej trzymał temperaturę w zimie.

no ale jak dasz płyte pod miske i odpowiednio ją zakrzywisz to jest szansa że np. krawężnik się prześlizgnie po niej

Wydaje mi się, że taka osłona miski nie uratuje, one są raczej po to aby silnik mniej się brudził i ewentualnie lepiej trzymał temperaturę w zimie.
owszem taka plastikowa służy tulko po to żeby się nie brudziło ,ale te od Twardego z całą pewnością miskę uratuje przed krawężnikiem kamieniem i wszystkimi innymi , wiem bo mam :) to jest pancerna osłona u mnie juą nie jednokrotnie iskrami sypała :)

owszem taka plastikowa służy tulko po to żeby się nie brudziło ,ale te od Twardego z całą pewnością miskę uratuje przed krawężnikiem kamieniem i wszystkimi innymi , wiem bo mam to jest pancerna osłona u mnie juą nie jednokrotnie iskrami sypała

W takim razie ciekawe czy Twardy jest w stanie coś takiego zrobić dla 155...

według mnie napewno jest w stanie, potrzebne mu tylko auto auto na wzór do wykonania, pomierzenia...a lista chetnych napewno sie znajdzie, ja napewno...

Ja nie potrzebuję, mam wersję super i wjeżdżam na każdy krawężnik ;)

ale fajnie jakby była możliwość kupna takiej osłony, bo może kiedyś ta moja włoszka będzie niższa :)

albo inny zawias albo bardziej zużyte amortyzatory i sprężyny

Raczej inny zawias bo jest sztywna jak cholera i idzie w zakrętach jak przyklejona, prędzej z fotela wylecę niż ona złapie poślizg:)

No właśnie te 40mm niżej robi wielką różnice, no i spory kłopot

a to efekty przed i po
20101202292.jpg

dsc00726zmierozmiar.jpg

Ale ona piękna... Kurcze teraz zaczęły mi się bardzo podobać 155... Może kiedyś :)

ale na ostatniej fotce wygląda jak wóz drabiniasty ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót