Quadrifoglio156
Nowy
Pewnie tej "mięty" na linii kierowca-maszyna. Która potrafił generowac przykładowo Alfasud.
Rozumiem, jeździłeś Alfasudem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pewnie tej "mięty" na linii kierowca-maszyna. Która potrafił generowac przykładowo Alfasud.
Rozumiem, jeździłeś Alfasudem
"Tej mięty alfasuda" nie ma też w 166 3.0 ...
No niestety, ale jak ja byłem rok temu u nich na jeździe próbnej Brerą, to miałem dokładnie takie same odczucia. Ale i tak byłem mega szczęśliwy, że w ogóle miałem możliwość odbycia jazdy próbnej tym autem. Ale to podejście do klienta... Taki duży salon, coś chyba jest nie tak... To już w salonie Kia byłem lepiej obsłużony... Alfa niby celuje w klasę premium, a podejście do klienta to chyba w salonie Tata byłoby lepsze...Pojechałem do Salonu Na Gorzysława w Poznaniu, ... Przyszedł pracownik Salonu, pierwsze co mnie uderzyło to szedł tak jakby go za karę ktoś przyprowadził do pracy i w czasie jazdy tez nie powalal mnie swoim podejściem i pasją do tego co chciałby sprzedać (ja bym od niego nie kupił)
mam podobne spostrzeżenia po swojej jeździe (jechałam tą czarną, która była na zlocie). Też oczekiwałam czegoś innego, jakiegoś "wow", nieoczekiwanej emocji... Dopóki nie pojechaliśmy na jazdę próbną, to można powiedzieć, że byliśmy podjarani całkiem mocno :lol: Może to też kwestia diesla, którymi w ogóle nie jeździmy. W każdym razie na pewno fajne auto do miastaNo właśnie reasumując autko fajne, ładne, nowoczesne, ale do końca mnie nie przekonało, silnik 14TBi Multi Air 170km...nie czułem tego "powera" do którego jestem przyzwyczajony, nie słyszałem dźwięku silnika...z rozkoszą wróciłem do swojej 11 letniej Alfy 166 3.0V6..zrobiło się przestrzennie i usłyszałem dźwięk Włoskiego serca...bez porównania..ja zostaje przy swojej "Staruszce"
źródło: http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo/giulietta/road-test/cloverleaf-drivenThe Cloverleaf feels like Alfa has tried to make a Golf GTI rival, but it hasn't got there. To be fair, the Alfa does the Golf part of Golf GTI very well. It's comfortable and refined, you get a decent-looking car into the bargain. Plus, at £24,495 it's £385 cheaper than the five-door VW. But the GTI, bi-polar part of the Golf is missing. That final little bit of fun isn't there. Buy it because it's different, not because it's better.
Tomaszmagiera jeździł jak się nie mylę.
....
Podłokietnik wygląda tandetnie, boczki wyglądają kiepsko, podsufitka jest w 2 kolorach - ciemnoszarym albo czarnym, w tapicerkach też szału nie ma, aluminiowy panel jest dostępny tylko w pakiecie sportowym za 5.500 zł (!!!), przód to jednak nie to, chyba będę musiał przyznać rację Pingwinowi...
Podłokietnik jest dokładnie taki sam jak w AR 156FL. Podsufitka występuje też w kolorze białym. Pakiet sportowy z kołami 17" kosztuje 2500zł (z 18" 3500zł), a jeśli chcemy do niego mieć tapicerke skórzano-materiałową to dopłata (do pakietu sport) wynosi tylko 2500zl
W pakiecie sport jest kilka opcji które kupowane pojedynczo daja kwotę grubo przekraczająca te 2500zł które kosztuje pakiet. To taki łańcuszek: Ja wziąłem pakiet bo chciałem mieć wzmocnione hamulce z zaciskami stałymi, a te sa montowane tylko przy kołach 17" i 18" - z kolei sama opcja 421(alufelgi 17") kosztuje 3000zł. Skórę, czerwone nici i alu nakładkach na pedały traktuję jako swoisty bonus....
3. Nawet jeśli, dlaczego mam kupować pakiet Sport, żeby mieć jedną listwę z aluminium?
P.S. Jak widać, sprzedawca był nieźle zorientowany.
Też jechałem na Gorzysława i poziom obsługi mocno średni. Pan raczej nie zachęcający, przejechać się dał po prostej i z powrotem. Do auta jestem coraz mniej przekonany, wygląda jakoś tandetnie, nawet zestawiając go ze 147, a już przy 159 wygląda kiepściuchno. W dodatku silnik taki sobie, niby 170KM i maksymalny moment obrotowy, a przy 2500 obrotów nie idzie w ogóle... Szkoda, że nie kupiłem sobie GT pół roku temu.
sprzedawać, Giulia o wiele lepiej niż 159 a to zaowocuje rozwojem marki.
.
Ale fakt zasadniczy pozostaje faktem - gdyby globalnie porównać przynajmniej te bardziej ambitne dzisiejsze modele z tymi z przeszłości ... nowsze są szybsze, tylko mniej to czuć. No i może w tym jest problem.