• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Alfa romeo 2.5v6

• Autor wątku Autor wątku maczock
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maczock

Guest
Witam. Na tym forum jestem nowy choć alfami jeżdze od chyba 6 lat:) I aktualnie wpadłem na chyba dość ciekawy pomysł mianowicie stworzenie małej wyścigóweczki na bazie 147. Mam już zakupionych we włoszech dawców AR1562.5V6 i AR1472.0TS Automat i chcicałbym dokonać swapa silnika z 156 do 147 i ew ów silnik podtuningować:) taki zajęcie sobie na zime szykuje. I stąd moje pytanko do zapewne biegłych głow na tym forum. Czy sprawa, której chcę się podjąć jest wykonanlna bez większych problemów, chodzi mi głownie o mocowanie silnika, skrzyni czy wymagało to będzie wielu przeróbek? Jak bez wielkich ingerencji wyciągnąć trochę mocy z silnika v62.5? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny gdyż pozwoli mi się to logistycznie nieco przygotować:)

Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Podstawowym problemem jest ogrom problemów przy których kupno 147-ki GTA będzie niewielkim kosztem ;)
Też miałem marzenia..... ale rocznik 98 skutecznie mnie leczy.

To to jeszcze nic.
Podstawowym problemem będzie brak BodyCompa w 156.

Wszystko do przeskoczenia, chłopak z Kielce widać auto chciał zbudować do wygłupów na Miedzianej Górze zapewne, ma u siebie łebskich chłopaków w AutoMobilklubie co nie takie wydumki poskładało, i tak do wyprucia cały środek, wrzucić pod maskę StandAlone np. MS3 i i gitara. Osobiście gdybym robił coś takiego to poszedłbym właśnie w tą stronę.

:D:D:D:D A po co pytać? Nie lepiej robić? :D Pozatym, jeśli chcesz zrobić taką zabawkę i nie wiesz, że AR 147 i 156 ma taką samą komorę silnika, to jeśli sam będziesz to robił, to będzie ciekawie conajmniej..

Amortyzatory
Powrót