[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

aaa widzisz, Radziu... boxerki subaraczki jednak nie są za doskonałe. Ostatnio zaczynają się pojawiać krytyczne wypowiedzi, równiez w prasie. Chyba inżynierowie nie bardzo się do tej konstrukcji przyłożyli. Wyczytałem nawet opinie, że legenda trwałości i niezawodności subaraczków pada na naszych oczach.

Akurat trwałe i niezawodne Subaru nie były chyba nigdy. Przynajmniej te eksploatowane zgodnie z przeznaczeniem (czyt. ostro) :).

A one czasem nie były zawsze wysoko w tych niemieckich rankingach niezawodności? Mi się Subaru zawsze kojarzyło z japońska solidnością...

http://www.dziennik.pl/auto/article6..._oszaleli.html
Nieźle, nieźle. Sergio się postarał :D W tym tekście Giulietta jest tak zachwalana, że aż ma się wrażenie, że to pisał ktoś z FAPu :)

Ciekawe jak będą wyglądały cyferki sprzedaży po premierze...

PS
Dziennik to nie to samo wydawnictwo co niemiecki Auto Bild? :)

Pingwin, Serio wyprał mózgi Polakom:
http://www.dziennik.pl/auto/article613448/Hit_wloskich_inzynierow_Polacy_oszaleli.html

zaczyna mnie to niepokoić.... Marchionne ma długie łapy:))) takiego PR nie mieli od nie wiem kiedy. Aż do wyrzygania przesłodzone. Tekst oczywiscie sponsorowany ale mnie to szalenstwo nie bawi.
Alfy będa powszechniejsze, zaczną je skubać,l kraść, dresy sie zainteresują i będą jezdzic... zniknie gdzies ta....magia:))))))))

No to Pingwin kiedy zmieniasz markę? Bo przecież nie będziesz jeździł AR, która stanie się powszechniejsza. Toż to nie wypada. Dresy będą jeździły, afee. Proponuje przesiąść się do Poldka, coraz mniej na ulicach.

Klasyczny tekst sponsorowany. Przyznam jednak, ze działania straganiarza Marchionne są imponujące.
Ja bym tylko wziął do reklamówki Monicę Belucci (ciągle są do niej odwołania:)) albo Penelope Cruz. Uma Thurman to raczej zimna, skandynawska w typie uroda. Ale to takie sobie...dywagacje:)

Żeby potwierdzić tę tezę - ile widzicie na ulicach najnowszych Golfów? :) A przecież to lider sprzedaży w tym segmencie i tej klasie (wiem, wiem) :)

No jakiegoś super tłoku nie ma, ale u nas (Poznań) całkiem sporo ich jeździ - codziennie kilka mijam. Nawet jakieś GTI ostatnio widziałem?

We Włoszech 2700 zamówień w ciągu 2 dni: http://www.alfanews.pl/2010/05/25/2700-zamowien-na-giuliette-w-ciagu-2-dni/

Przypominam, że sprzedaż MiTo w ubiegłym roku w całej Europie to 60 tys. Czyli 2700 na 2 dni to baaaaaaaardzo dużo :)

Świetny wynik :)
I super.. niech się sprzedaje i robi dobrą opinię! I niech sobie ludziska kupują diesle jak wolą - nie widzę problemu. Najważniejsze, że jest do wyboru TBI 170KM i QV 235KM...
A jak się będzie dużo sprzedawać to 1. będzie kasa na bardziej niszowe modele i 2. za jakiś czas część z tych aut zasili rynek wtórny :D

Mam nadzieję, że jednak trochę ludzi kupi TBI ze względu na p. 2 :D

pozdr,
~tomaz

po co sie tak podniecacie? chcecie jezdzic autami masowymi, dla Kowalskiego?

Tak a co nie wolno? To ze Tobie się to auto nie podoba to nie znaczy ze innym tez nie. Ty chciałbyś żeby Alfa sprzedawała się rocznie w liczbie 20 tys. sztuk, tylko wtedy marka Alfa Romeo zniknie z rynku i będziesz jeździł swoja 145 przez następne 20lat mimo iż teraz ten samochód nie powala uroda.

Ostatnia edycja:
Tak a co nie wolno? To ze Tobie się to auto nie podoba to nie znaczy ze innym tez nie.

Mnie też się nie podoba :P ,ale tylko ze zdjęć , w realu nie miałem okazji spotkać . MiTo też mi się nie podobało na początku ,teraz się do niego przyzwyczaiłem i ...powiedzmy ,że go akceptuję :D. Ale gdy zobaczyłem pierwszy raz np.159 na zdjęciu to padłem na kolana .

Nie oszukujmy się, jeśli cena ma być dla Kowalskiego, to samochód również. Na 8C nas nie stać i stać raczej nie będzie.

Amortyzatory
Powrót