Panzerwagen Killer 252Km/487Nm

• Autor wątku Autor wątku alfonso
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Alfonoso, swietny projekt, gratuluje.

Mam pytanie odnosnie sprezarek: napisz cos o 2256 i GTB 2056 z 2.4 - dlaczego poszedles jednak w hybryde 2260 i na czym ta hybryda polega (cieply wirnik jak w 2256 i zimny z 2260?)

Drugie moje pytanie to o uklad paliwowy. Po co dawales wtryski i pompe z 2.4? W 16V paliwa wystarcza spokojnie do 250 KM, problemem jest jedynie brak powietrza, ale to zalatwiamy wieksza sprezarka.

I trzecie to dolot. Mozesz wkleis zdjecia tego dolotu? Czy auto jest na nim duzo glosniejsze?

Ktoś usunął tamten temat? :( Nie mogę go otworzyć, mimo że wyszukiwarka na tamtym forum mi go znajduje...

Mieszasz gościu aw 69 ,mieszasz.No to cię zaskocze i szczeźnie ci minka.Najświeższe fotki zapodam we wtorek po odbiorze z lakierni.A wstyd mi za niektórych kolegów z tego forum.

Dzięki krajcok.Hybbryda bo tylko ta opcja pozwalała uzyskać mi docelową moc i jeszcze mieć trochę zapasu(twoje spostrzezenia z cieplą i zimną stroną sa trafne).GT 2256 jest bardzo dobrą suszarką ale nie na 250Km.Na 2056 miałem 219Km.

Układ paliwowy tak jak pisałem już w którymś topiku był po to by po pierwsze wyszedł czysty soft,a po drugie mieć drogę otwartą ku większym mocom.Na ori układzie wyszedł mi wynik 248KM ,ale jazda przypominała poruszaniem sie lokomotywą,a i to już był prawie kres zakresu tego układu.

Zmiana dolotu sporo zwiększyła głośność auta ,jak też luźny wydech ,ale nie jest to jakaś poważna dla mnie zmiana na gorsze.Oczywiście dostaniesz fotki dolotu.

Pozdrawiam i prosze jeszcze o chwilę cierpliwosci ,a fotki będą.

Ostatnia edycja:
dawaj dawaj ziom...narazie to ty mieszasz !!! gubisz sie juz w tym co piszesz na poszczególnych forach....żenada na maxa !!!!!!

Pozdrawiam i prosze jeszcze o chwilę cierpliwosci ,a fotki będą.

Co fotki sobie przywłaszczysz gdzies z zagranicznego forum ? :) tak jak twój smieszny wykres z dynometu

Ostatnia edycja:
Czytałem twoje tematy i posty i ok,masz wiedzę ,doświadczenie,ale niezabijaj mnie twierdzeniem ,że to była taka hamownia a nie inna.Taki fachowiec z ciebie ,że lukasz i od razu wiesz gdzie i naczym to było robione?Znasz wszystkie hamownie?

Hamój sie troche z hamstwem.Pewnie jak wstawie foto to napiszesz ,że to fake,bo każdy szanujący sie tuningowiec musi robić dokumentację auta dla takich jak ty co nie?.Co to,presja ludu?.Ciebie najwyrazniej nie można przekonać ,może tylko na żywca ,a i to powiesz ,że coś tu nie gra bo to włoszczyzna ,a włoszczyzna przecież nie może być mocna(czyt.pojęcie zarezerwowane tylko dla niemieckich aut).

A powiedz,jak tak znasz nocną arenę w Białymstoku,czy znasz Bodzia i Robcika?

Wszystkich z góry przepraszam za ten OT,ale ten człowiek jawnie mnie atakuje,a bronić się trzeba.

PS.Co niby twoim zdaniem mieszam? I wczym się gubie? Rejestrujesz sie od tak na forum,niczego nowego dla uzytkowników nie wnosisz ,tylko przeprowadzasz jakieś analizy,wyjazdy,zniechęcasz do mnie ludzi,choć dzielę sie doświadczeniem i chcę pomóc.Może sam podzielisz sie wiedzą na temat JTD?Posiadasz w ogóle takową wiedzę ,że od razu stwierdzasz fakty,że to jest kłamstwo ,a tamto oszustwo?.Nie ma to jak profesjonaly świat tuningu.

Ostatnia edycja:
Dzięki krajcok.Hybbryda bo tylko ta opcja pozwalała uzyskać mi docelową moc i jeszcze mieć trochę zapasu(twoje spostrzezenia z cieplą i zimną stroną sa trafne).GT 2256 jest bardzo dobrą suszarką ale nie na 250Km.Na 2056 miałem 219Km.

Układ paliwowy tak jak pisałem już w którymś topiku był po to by po pierwsze wyszedł czysty soft,a po drugie mieć drogę otwartą ku większym mocom.Na ori układzie wyszedł mi wynik 248KM ,ale jazda przypominała poruszaniem sie lokomotywą,a i to już był prawie kres zakresu tego układu.

Dzieki za odpowiedzi. Pytam, bo mam sam mam juz zalozona hybryde, ktora bede stroic w poniedzialek. Cel to 220-230 KM. Jesli wszystko pojdzie dobrze i silnik nie wybuchnie, zdam relacje na forum ;)

Czy pamietasz na jakim doladowaniu osiagnales 252 KM z tematu, a na jakim doladowaniu 219 KM z GTB 2056?

Na GTB 2056 Garett przy 219Km miałem 1,6 bara,więcej nie dusiłem bo i tak niespełniała ona moich oczekiwań.Na reilu bylo 1650 bar(siedzi umnie motor 140Km ,a więc standard 1500 bar a nie 1600 jak w przypadku 150Km).W tej chwili na gt2260 jest tylko 1,7 bara.To poto by auto ładnie sie ułożyło,a i chcę poobserwować jak sie będzie zachowywało,niedługo będzie ładniejszy soft.Pozdrawiam.

PS.czy chodzi o hybrydę gt18??Jesli tak to pewnie celujesz w 1,9-2 bary ,ostro jak na ten silnik ,ale powinien wytrzymać.W przyszłości proponuje albo zniejszyć ciśnienie i inne turbo ,albo zakuć motorownie.Jesli sie mylę to przepraszam.

PS2.Krajcok, czy ja cię nie nam z forum alfaowner??Pamiętam zadawałeś pytanie o intercooler,ja wtedy (pod innym nikiem)łącznie z kolegą TribesMan odpisywaliśmy i pytaliśmy czy ten IC nie będzie za duży.Dobrze kojaże??Jeśli to ty,to powinieneś zerknąć na naszą(moją i TribesMana)alfę 147 ,jak w niej był rozwiązany dolot .

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Na GTB 2056 Garett przy 219Km miałem 1,6 bara,więcej nie dusiłem bo i tak niespełniała ona moich oczekiwań.Na reilu bylo 1650 bar(siedzi umnie motor 140Km ,a więc standard 1500 bar a nie 1600 jak w przypadku 150Km).W tej chwili na gt2260 jest tylko 1,7 bara.To poto by auto ładnie sie ułożyło,a i chcę poobserwować jak sie będzie zachowywało,niedługo będzie ładniejszy soft.

Dlaczego uwazasz, ze 1.7 bara z 2260 jest lepsze niz 1.7 bara z np 2056? Cisnienie to cisnienie...

Owszem, to ja pytalem na alfaowner. Zerkne tam i zobacze jak rozwiazany jest dolot. Zastanawiam sie tez, jakie realne przyrosty daje dolot w tym silniku, nie chcialbym grzebac przy dolocie dla 3 KM wicej...

Chyba troszke się nie zrozumieliśmy.Ja nie uważam ,że 1,7 jest gorsze na gtb2056 od 1,7 na 2260.GTB2056 spróbowałem na 1,8bara i przyrost był niesatysfakcjonujący(wyszło zaledwie 238Km),a ja już planowałem suszarke na mocniejszą moc ,a nie na maximum już w tej chwili,pozatym chciałem mieć większą moc przy mniejszym cisnieniu(nie w granicach 1,9-2 bary) dla bezpieczeństwa jednostki.Większe cisnienie owszem będzie ,ale po zakuciu motorowni.

Dobrze zrobiony dolot zmniejszy ci turbodziurę(chyba że przesadzimy ze średnicą) i poprawi stabilność mocy i momentu(oczywiście przy dobrze napisanym sofcie) w wyższych partiach obrotów,no i krzywe będą korzystniejsze. 3 konie-nie przesadzajmy,ciężko mi powiedzieć ile wyjdzie mocy więcej po samej zmianie dolotu ,ale napewno ,jeśli wszystko będzie ładnie rozwiązane i optymalnie,przyrost będzie większy i bankowo odczuwalny.

Jednak dobrze cię kojażę.Gratulacje mocnej GT.

Ostatnia edycja:
Chyba troszke się nie zrozumieliśmy.Ja nie uważam ,że 1,7 jest gorsze na gtb2056 od 1,7 na 2260.GTB2056 spróbowałem na 1,8bara i przyrost był niesatysfakcjonujący(wyszło zaledwie 238Km),a ja już planowałem suszarke na mocniejszą moc ,a nie na maximum już w tej chwili,pozatym chciałem mieć większą moc przy mniejszym cisnieniu(nie w granicach 1,9-2 bary) dla bezpieczeństwa jednostki.Większe cisnienie owszem będzie ,ale po zakuciu motorowni.

Nie rozumiem dlaczego przy 1.8 miales 238 KM, a przy obecnych 252 masz 1.7b ?? Jesli oczywiscie mowimy o ciaglym cisnieniu, nie peaku.

Nie rozumiem dlaczego przy 1.8 miales 238 KM, a przy obecnych 252 masz 1.7b ?? Jesli oczywiscie mowimy o ciaglym cisnieniu, nie peaku.

252Km dokładnie przy 1,73b

Po pierwsze ,jak okazało sie później(przy sofcie 248Km) ,gdy auto było logowane, że podlewały wtryski.Po drugie ,nie porównujmy charakterystyki gt 2260 z 2056 garett zwłaszcza w wyższych pariach obrotów.Po trzecie 252km uzyskane na innym układzie wtryskowym i innej pompie czyt.wieksza płynność i inny opór dozowania paliwa przyb podobnym cisnieniu.Po czwarte,przed finalnym hamowaniem,inaczej skonfigurowalismy dolot i całkowicie"uwolnilismy" wydech.

470 Nm przy 2000 obr. :) na gt2260V sorry ale przesadziłeś troche z tym paintem :) hahahaha

Niedość ,że bezczelnie hamski to i jeszcze ślepy.

Gdzie widzisz wartość 470Nm przy 2000 obr??Bo ja widzę niecałe 400Nm .Ale dobrze ,że się odzywasz,bo zaraz inni użytkownicy będą mogli zobaczyć co według ciebie jest dynometem i jaki z ciebie mega spec od hamowni i wykresów.

Zresztą powklejam parę zdjeć,co prawda z października ale i mam 2 aktualne.I może zamilkniesz wreszcie wielki znawco.Ludzie w Białym śmieją się z tych twoich dywagacji.

Ps do innych uzytkowników: zdjęcie hamowania było robione po finalnym sofcie.
Ps2.ostatnie zdjęcie robione w okolicach września na letnich kapciach,2 przedostatnie zdjęcia to powód mojej wizyty w lakierni ,niskie zawieszenie nie daje rady w PL zwłaszcza w zimę,ale przynjamniej ta usterka przekonała mnie do wszystkich poprawek lakierniczych.Acha ubiegam twoje zdanie i oczywiście to nie moje auto conie??bo niechce pokazać rejestracji.

Pozdrawiam wszystkich ,a ty koleś ogarnij się troche zanim kogoś oskarżasz,ale i tak masz umnie szacunek za swoje auto i tylko za to.

Ostatnia edycja:
sam chyba jesteś ślepy !!!!!! Czytaj dobrze wykres bo ja dalej widze tam 470 Nm przy 2 tys obr. :) przy 1800 obr rowniutko jak w morde strzelił 400 Nm.... Mało tego...piszesz ze masz fmic z saaba a ja tu widze zwykłego chinola !!!! Mało tego na seryjnym ukladzie wtryskowym w 140KM JTD robi sie 220 KM max !!! ty piszesz o jakich abstrakcyjnych 250 KM ! Chłopie zejdź na ziemie ! Jak ja miałem w swoim golfie 255 KM z 1,9 tdi to ty gówno miałeś pojęcia o dieslach....ten twój wykres jest tak wiarygodny jak twoje 470 Nm przy 2 tys obr.

Ostatnia edycja:
Już chyba bardziej łopatologicznie nie darady pokazać,tobie chyba mylą się wartości przy przecinkach.Chinola???to ty chyba chinola nie widziałeś na żywca.

220Km max przy 1,9 140Km na ori układzie wtryskowym?? Bull schit .Teraz to żeś błysnoł wiedzą.

Ostatnia edycja:
faktycznie wykres jest słabej jakości i wyskalowanie jest lipne....aczkolwiek uważasz ze ponad 400 Nm przy 2 tys obr. na gt2260V jest wartością do osiągnięcia ? :) bo moim i nie tylko moim zdaniem niema takiej opcji !!!! Co do intercooler'a zwykly chiński intercooler uniwersalny jakich pełno w sklepach internetowych....chyba niechcesz powiedziec ze taki montowali w saabach fabrycznie ?
http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=332

Dobra niema co sie spierać...daj znać kiedy te ustawki pod auchan w Białymstoku z super extra furami, przyjade ocenimy te twoje 250 KM :) oraz ten RS4 480 KM i jeszcze inne cuda na kiju o których wspominałeś

Ostatnia edycja:
No widzisz, jak chcesz to potrafisz,tylko jakim prawem zrobiłeś zemnie ofiare na Sr.ja się pytam??Bo normalne ,że użytkownicy tamtejsi uwierzą prędzej tobie staremu wyjadaczowi,aniżeli nowemu.Dam znać ,o to się nie bój.Szykuj fure. Po świętach będzie spotkanko i zobaczysz jak to jest być nowym wśród wyjadaczy.Skrzykne, specjalnie dla ciebie, RS4 i cls 6,3 amg.Twoja mina będzie dla mnie bezcenna.

IC zakupiłem z saaba 9-3 2,2d sprzedawanego na części.Wątpie ,żeby właściciel robił tam inny IC niż jest standard.Zgodzę się ,że jest on bardzo podobny do chinola.

Dokładnie 397Nm przy 2050 obr.Tak ,uważam że na Gt2260 jest ten wynik do osiągnięcia po modernizacji turbiny.

PISS

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót