[Giulia] Sprowadzenie z USA

[MENTION=85737]woockush[/MENTION]
[MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] zdjęcia są przodu, strona pasażera mniej więcej w tym miejscu gdzie właśnie jest zaślepka radaru
Wiązka ta się rozgałęzia jak widać wychodzi czujnik parkowania a dalej jest ucięte 7 kabli natomiast kolejno środkowe czujniki parkowania są w zderzaku wiec właśnie obstawiam ze to był radar który mi ukradli :)

zobacz czy na szybie masz kamere jesli nie masz to nie masz radaru.

Nikt radaru nie ukradł - jego po prostu nie było. Aby był radar z przodu musiałbyś mieć na wyposażeinu Full–Speed Forward Collision Warning Plus albo Adaptive Cruise Control with Stop.
Czyli generalnie rzeczbiorac kopać w wiązce od czujników i tam szukać urwanych kabli? Bo z jednej części wychodzi mi 5 kabli a z drugiej 7

Pytanie odnośnie lamp 25W USA, (niestety europejskie 25W niedostępne) czy jak zmienię włącznik świateł na ten z regulacją położenia lamp, będzie to działać? Nie trzeba dorabiać jakiś przewodów no i najważniejsze, czy lampy amerykańskie mają silniczki do regulacji położenia?

Z tego co wiem to niestety nie mają

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Lampy 25W USA nie mają silniczków, natomiast 25W UE pasują bez przeróbek instalacji, wymienić trzeba panel do sterowania wysokością - osiowanie proxi i wszystko masz zgodnie z przepisami obowiązującymi w UE.

Tylko jest jeden problem, nie ma 25W EU do kupienia za rozsądną cenę :-(

Taki, że trzeba dodać poziomowanie i spryski, a to już grubsza robota i dodatkowe koszta. Poza tym nie bardzo wiem kto miałby to zrobić na opolszczyźnie (ja się na tym nie znam)

Taki, że trzeba dodać poziomowanie i spryski, a to już grubsza robota i dodatkowe koszta. Poza tym nie bardzo wiem kto miałby to zrobić na opolszczyźnie (ja się na tym nie znam)

Oczywiście jak robisz samochód na bieda edition możesz zrobić bez spryskiwaczy, czy poziomowania lampy ustawisz ręcznie i tyle. Robisz jak uważasz lecz pamiętaj przepisy dokładnie określają co samochód musi mieć przy lampach 35W

Ostatnia edycja:
Oczywiście jak robisz samochód na bieda edition możesz zrobić bez spryskiwaczy, czy poziomowania lampy ustawisz ręcznie i tyle. Robisz jak uważasz lecz pamiętaj przepisy dokładnie określają co samochód musi mieć przy lampach 35W

Dlatego chciałbym założyć 25, bo nie jest potrzebne automatyczne poziomowanie, ale jak już pisałem z EU bida. Z dwojga złego nie wiem co gorsze (lepsze) 25 przerobione USA czy 35 bez spryskiwaczy i poziomowania. Tak nawiasem, czy w 35 da się zrobić ręczne poziomowanie (bez grzebania w instalacji tylko zmiana przełącznika)?

Ostatnia edycja:
Panowie pytanko, samochód powypadkowy. Po podłączeniu prądu fotel pasażera działa natomiast kierowcy elektryczna regulacja ani drgnie, zero ruchu. Jak z przycisków tak i z pamięci nie działa nic. Szukać jakiegoś bezpiecznika czy czego?

Panowie pytanko, samochód powypadkowy. Po podłączeniu prądu fotel pasażera działa natomiast kierowcy elektryczna regulacja ani drgnie, zero ruchu. Jak z przycisków tak i z pamięci nie działa nic. Szukać jakiegoś bezpiecznika czy czego?

wtyczka drzwi kierowcy jest podlaczona?

no to jesli nie dziala zadna funkcja fotela, to sprawdz pod fotelem wtyczki, moze jest ktura odlonczona

no to jesli nie dziala zadna funkcja fotela, to sprawdz pod fotelem wtyczki, moze jest ktura odlonczona

Wszystko jest podłączone jak fotel pasażera, nie były odłączane. Natomiast fotę pasażera działają wszystkie regulacje a kierowcy nie działa nic

Amortyzatory
Powrót