[Giulietta] Uconnect 6.5 aktualizacja

Lipa. Aktualizowałem mapy do 2021EU. Nowy pen Sandisc 32GB. wgrałem pliki z mega+ iso z linku z mega.

Operacja trwała 50min, na końcu wyskoczył komunikat czy aktualizować, kliknąłem NIE. Wyciągnąłem pena, restart. Pojawiło się nowe logo czarno-białe i owszem, ale:
1. Aktywacja nawigacji w trakcie
2. Kompas nie reaguje na zmianę kietunku
3. Informacje systemowe - baza danych "undefined".

Co teraz czynić Panowie?
56.jpg
57.jpg
58.jpg
59.jpg
60.jpg

Napisałem w ostatnim zdaniu w poście #188.
Tym razem zadziałało [emoji846]. Od strony procedury, tym razem nie włączyłem nawet zapłonu do przeprowadzenia operacji. Radio wyłączyło się w trakcie 2 razy (całość 51min),szybko włączałem ponownie, eksperyment udany. Na nowej mapie są zaznaczone (na biało) drogi w budowie, np trasa s6 [emoji846]Krapio, dzięki za instrukcje i porady!
65.jpg
66.jpg
67.jpg

Super, wiadomo, że fabryczna nawigacja to nie mapy Google, ale ja ostatnio jechałem na nawi z auta i miałem włączone mapy Google w telefonie i obie prowadziły bardzo podobnie.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Mam auto z 2017 roku radio 6.5" z przyciskiem apps. Zainstalowalem uconnect Live na telefonie i przy próbie parowania otrzymalem komunikat, ze samochód jest juz do kogos przypisany (jestem drugim wlascicielem). O dziwo mialem juz tam konto na mojego maila, ale nie przypominam sobie zebym jakiekolwiek auto kiedys przypisywal.

Pierwsze pytanie: co moge zrobic zeby aplikacja uconnect live dzialala.
Drugie pytanie: Majac soft 17.07.55 w jakiej kolejnosci wykonywac aktualizacje samych map, zeby niczego nie skopac?
IMG_20210728_184251.jpg

Ostatnia edycja:
Dziękuję, za drugim razem wszystko się udało. Brakuje komend głosowych nawigacji, przed aktualizacja było to samo.

Podczas aktualizacji do wersji 17.07.55 po przekroczeniu 30% radio się wyłączyło i już nie daje się włączyć.
Jest jakiś sposób na uruchomienie radia???

Podczas aktualizacji do wersji 17.07.55 po przekroczeniu 30% radio się wyłączyło i już nie daje się włączyć.
Jest jakiś sposób na uruchomienie radia???

Cześć,
Oczywiście, uruchom ponownie aktualizację. Czyli wpinasz pena, potwierdzasz aktualizację i czekasz ok.30 min.
Robisz to wszystko na włączonym zapłonie. Niepowodzenie polegało na tym, że wyłączyło Ci się radio.
Powodzenia.

Cześć,
Oczywiście, uruchom ponownie aktualizację. Czyli wpinasz pena, potwierdzasz aktualizację i czekasz ok.30 min.
Robisz to wszystko na włączonym zapłonie. Niepowodzenie polegało na tym, że wyłączyło Ci się radio.
Powodzenia.

Niestety nie mogę rozpocząć aktualizacji ponieważ nie można uruchomić radia. Wygląda na to, że radio jest martwe (zaczął mrugać licznik kilometrów na wyświetlaczu między zegarami, pewnie auto utraciło komunikację z radiem?).
Chyba bez pomocy jakiegoś serwisu się nie obejdzie :-(

Ustalmy fakty. Mówimy o stacji VP4 940 Version: EU zainstalowanej w julce. Jest to oryginalne radio, zamontowane fabrycznie. Oryginalna wersja oprogramowania nie wyższa niż 17.07.55.
Jeżeli je demontowałeś to sprawdź podłączenie kostki.
Radio po włączeniu zasilania nie daje znaków "życia". Wpinasz pendrive'a i powtarzasz aktualizację.
Jeżeli masz możliwość wstaw zdjęcie naklejki z tyłu radia.

Jest to Uconnect 6,5 Radio Nav (HARMAN), oryginalnie zamontowane w Julce z 2015 roku z Polskiego salonu. Radio nie było demontowane.
Po nie udanej próbie aktualizacji do wersji 17.05.55 (wcześniej była wersja 15), radio jest martwe.
Nie daje się ponownie rozpocząć aktualizacji, radio nie reaguje.

- - - Updated - - -

Jest to wersja radia VP4 940.

MY14_MY15_VP3_VP4_191_17.07.55
Pobrane z tego wątku nie pamiętam z której storny.

Tak powinna wyglądać struktura plików na pendrive:

Pen z aktualizacją.png

Sformatowany pendrive FAT32 nie większy niż 64 Gb.

Na pendrivie jest jeszcze jeden plik swdlLog, ale on chyba został utworzony podczas aktualizacji.
Może go usunę i spróbuje jeszcze raz, chociaż wydaje mi się , że radio tym sposobem się nie uruchomi.

Hej podbijam temat - czy jest możliwość odpalenia Alfa Performance na Uconnect 6.5 (z przyciskiem APP)?
Instalacja apki na telefonie nic nie daje, usluch nie da się aktywować

Amortyzatory
Powrót