• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kluby Alfy Romeo

Status
Ten wątek został zamknięty.

kobe83

Aktywny
Auto
AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
Ostatnio już się pogubiłem ile w Polsce mamy klubów Alfa Romeo.
1. Alfaclub
2. Alfaholicy
3. IKAR (CoureSportivo.pl)
Potem jeszcze lokalne i OSSMAR.

Czy w końcu, są ze sobą niektóre jakoś powiązane. Każdy ma swoje forum. Ja i tak jestem zarejstrowany tutaj i alfaclubie, więcej bym już nie dał rady ogarnąć.
W ogole jestem za tym, żeby tworzyć jedno lub dwa duże ogólnopolskie zamiast kilkanaście malutkich.

OSMMAR to stowarzyszenie a nie klub a forum traktuj jako tymczasowe. Chodzi o skupienie ludzi chcących pracować na rzecz marki.
IKAR jest chyba póki co jedynym klubem z prawdziwego zdarzenia.
Niestety Alfaholicy i AlfaClub to tylko fora, z klubem mają bardzo mało wspólnego.
OSMMAR chce powołać do życia właśnie taki klub ogólnopolski skupiający ludzi zafascynowanych Alfą a nie tylko szukających porady co im tam puka.

Niestety Alfaholicy i AlfaClub to tylko fora, z klubem mają bardzo mało wspólnego. OSMMAR chce powołać do życia właśnie taki klub ogólnopolski skupiający ludzi zafascynowanych Alfą a nie tylko szukających porady co im tam puka.
Sprecyzuj co rozumiesz po przez Klub? Bo nie wiem jak mam się do tego ustosunkować.

Z tego co pisał AR_33 to OSMMAR to nie klub, tylko stowarzyszenie, które powstało po to, by umożliwić Klubom np. dystrybucję gadżetów czy zbieranie funduszy na zloty za ich pośrednictwem. Forum jest zamknięte jedynie dla założycieli stowarzyszenia i nie jest tymczasowe.

A jeśli już wypowiadasz się w imieniu osób czynnie działających w OSMMAR to chociaż napisz na jakiej podstawie tak twierdzisz.

Ostatnia edycja:
Nie zapomnijcie, że są jeszcze kluby regionalne, jak alfaclub malbork, czy alfaclub tarnów

jeśli chodzi o kluby lokalne to nie zapominajcie że jest jeszcze KARP (KLUB ALFA ROMEO POMORZE)

Sprecyzuj co rozumiesz po przez Klub? Bo nie wiem jak mam się do tego ustosunkować.

Forma zrzeszenia ludzi o identycznych poglądach i zamiłowaniach. Coś co istnieje w rzeczywistości a nie tylko w sferze wirtualnej. gdzie członkowie są przyjmowani na podstawie jakiś kryteriów lub po spełnieniu pewnych warunków. Miejsce gdzie sie jest nie tylko po to żeby zapytać co mi puka, ale żeby nauczyć się co mam i jak się tym posłużyć, poznać wszelkie szczegóły o Alfie, dyskutować o historii i przyszłości marki. Spotkać ludzi ale nie po to żeby umówić się na grilla z browarem, a np na wspólne grzebanie w aucie, wspólną wycieczkę po regionie itd. itp
Z tego co pisał AR_33 to OSMMAR to nie klub, tylko stowarzyszenie, które powstało po to, by umożliwić Klubom np. dystrybucję gadżetów czy zbieranie funduszy na zloty za ich pośrednictwem.

Fajnie że wkońcu możesz pojąłeś tą różnicę. Ja nie napisałem że OSMMAR to klub a jedynie że chce utworzyć klub działający równolegle ze stowarzyszeniem. Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Forum jest zamknięte jedynie dla założycieli stowarzyszenia i nie jest tymczasowe.

Śmieszne rzeczy opowiadasz, ja w założycielach nie jestem a dostęp do forum mam. Ja dostałem informację że należy traktować je tymczasowo. Ewentualnie mówisz o jakimś innym forum o istnieniu którego nic mi nie wiadomo.
A jeśli już wypowiadasz się w imieniu osób czynnie działających w OSMMAR to chociaż napisz na jakiej podstawie tak twierdzisz.

Nie napisałem nigdzie że wypowiadam się w imieniu osób lub samego OSMMAR, znów coś przekręcasz. Są to raczej wypowiedzi o OSMMAR, a chyba każdy ma prawo o tym coś napisać. Informację posiadam z rozmów z osobami związanymi z OSMMAR

Forma zrzeszenia ludzi o identycznych poglądach i zamiłowaniach. Coś co istnieje w rzeczywistości a nie tylko w sferze wirtualnej. gdzie członkowie są przyjmowani na podstawie jakiś kryteriów lub po spełnieniu pewnych warunków. Miejsce gdzie sie jest nie tylko po to żeby zapytać co mi puka, ale żeby nauczyć się co mam i jak się tym posłużyć, poznać wszelkie szczegóły o Alfie, dyskutować o historii i przyszłości marki. Spotkać ludzi ale nie po to żeby umówić się na grilla z browarem, a np na wspólne grzebanie w aucie, wspólną wycieczkę po regionie itd. itp
A my co tutaj robimy? Zrywamy banany? :D
Na grilla czy grzebanie w aucie ludzie umawiają się tutaj od kiedy o OSMMARze nawet jeszcze nikt nie śnił. OSMMAR przejął idee stowarzyszenia Alfaholików, a nie na odwrót. A to, że nie ma kryteriów, żeby się z kimś umówić i pogadać o włoskiej motoryzacji? U nas nie ma równych i równiejszych.

Nawet na Wikipedii jest napisane, że jesteśmy klubem AR, tak samo zresztą mówili w TVP i pisali w Auto Świat:P

O AlfaClub mówili w TVN Turbo, więc nie wiem czemu śmiesz ich i nasz klub nazywać mało poważnym.

Fajnie że wkońcu możesz pojąłeś tą różnicę. Ja nie napisałem że OSMMAR to klub a jedynie że chce utworzyć klub działający równolegle ze stowarzyszeniem. Umiesz czytać ze zrozumieniem?
Nic mi nie wiadomo o tym, że OSMMAR będzie tworzyć jakiś klub. Z tego co wiem stowarzyszenie to narzędzie do współpracy z klubami - tak brzmi oficjalna wersja :P

Śmieszne rzeczy opowiadasz, ja w założycielach nie jestem a dostęp do forum mam. Ja dostałem informację że należy traktować je tymczasowo. Ewentualnie mówisz o jakimś innym forum o istnieniu którego nic mi nie wiadomo.
A o którym forum Ty piszesz? :) Daj linka, może coś się wyjaśni...

Nie napisałem nigdzie że wypowiadam się w imieniu osób lub samego OSMMAR, znów coś przekręcasz. Są to raczej wypowiedzi o OSMMAR, a chyba każdy ma prawo o tym coś napisać. Informację posiadam z rozmów z osobami związanymi z OSMMAR
No to pisz, że to co wypisujesz to plotki, bo ja informacje mam od Prezesa :P

Co do klubów to działają jeszcze jakieś kluby, których nie można znaleźć w internecie - Alfa Romeo Polonia czy Mia Giulia Alfa Club. Ściągnij li Quadrifoglio ze strony alfaromeo.pl - piszą tam o nich.

Ale w dalszym ciągu wszystko dzieje się w sferze wirtualnej, jest gdzieś klub zarejestrowany, są jakieś karty członkowskie, lista klubowiczów? Chyba że dla Ciebie klub=forum i tylko do tego chcesz sprowadzić działalność klubową. Chodzi też o to aby stworzyć tak jak napisał Kobe jeden duży ogólnopolski klub, być może z oddziałami terenowymi a nie kilkanaście małych.
Nie pisz że są tutaj wszyscy równi bo masz albo krótką pamięć albo sam w to nie wierzysz. Może gdyby były jakieś warunki dostępu to nie byłoby tylu martwych kont i takiego bałaganu jaki zaczyna się robić, ale to osobna sprawa.

Info ze strony OSSMMAR:
Wpisany przez Administrator
poniedziałek, 11 sierpnia 2008 09:19
Trwają rozmowy z władzami forum Alfaholicy.net w sprawie nazwy Alfaholicy. Po ustaleniu kwestii formalnych OSMMAR rozpocznie dzialania celem utworzenia Klubu

Zmieniony: sobota, 05 września 2009 08:29
Jaśniej chyba już nie potrzebujesz?

Mowa o forum które jest pod adresem http://forum.osmmar.org/ o którym wiesz i na którym sam byłeś, ale nie miałeś na tyle jaj aby zajrzeć tam osobiście a ukrywałeś się pod innym nickiem. Jest tam część wydzielona zamknięta ale nie o niej pisałem we wcześniejszych postach.

Trudno Ci napisać że info masz od AR33 lub Roberta? wolisz sobie w tonie prześmiewczym używać tytułu Prezes? Co niby było plotką? chyba powyższe wyjaśnienia Ci wszystko wyjaśniły

Ale w dalszym ciągu wszystko dzieje się w sferze wirtualnej, jest gdzieś klub zarejestrowany, są jakieś karty członkowskie, lista klubowiczów? Chyba że dla Ciebie klub=forum i tylko do tego chcesz sprowadzić działalność klubową. Chodzi też o to aby stworzyć tak jak napisał Kobe jeden duży ogólnopolski klub, być może z oddziałami terenowymi a nie kilkanaście małych.
Kiedy zrozumiesz, że forum jest narzędziem komunikacji, a nie życiem? Klub to ludzie, a karty i inne duperele to tylko gadżety.

Może gdyby były jakieś warunki dostępu to nie byłoby tylu martwych kont i takiego bałaganu jaki zaczyna się robić, ale to osobna sprawa.
Jeśli masz jakieś sugestie to możesz napisać maila bądź PW.

Trudno Ci napisać że info masz od AR33 lub Roberta? wolisz sobie w tonie prześmiewczym używać tytułu Prezes?
Prześmiewczym? Czy Ty masz jakieś uprzedzenia? Łatwiej mi napisać Prezes niż AR_33 (mniej kombinowania z shiftem), a imię Robert nie musi się kojarzyć z użytkownikiem AR_33.

Z tego co pisał AR_33 to OSMMAR to nie klub, tylko stowarzyszenie, które powstało po to, by umożliwić Klubom np. dystrybucję gadżetów czy zbieranie funduszy na zloty za ich pośrednictwem.

Osoby zainteresowane tym jak brzmi prawda zapraszam do lektury:
http://www.osmmar.org/index.php?opt...4b2b66b62934=b8d21704a61bd1e388007cc6975870a9

Nawet na Wikipedii jest napisane, że jesteśmy klubem AR, tak samo zresztą mówili w TVP i pisali w Auto Świat:P .

Tuti, nie zapomnij dodać, że relacje o na które się powołujesz, są ze Zlotów, które organizowali tacy ludzie jak Kate, Fred, Paweł 156 czy też AR_33 (którego ty nazywasz Prezesem) którzy teraz działają w OSMMAR

Nic mi nie wiadomo o tym, że OSMMAR będzie tworzyć jakiś klub. Z tego co wiem stowarzyszenie to narzędzie do współpracy z klubami - tak brzmi oficjalna wersja :P.

Jesteś żałosny w tych swoich krętacywach, w statucie OSMMAR wszystko jest bardzo wyrażnie zapisane :)

A o którym forum Ty piszesz? :) Daj linka, może coś się wyjaśni....

Proszę bardzo:
http://forum.osmmar.org/

No to pisz, że to co wypisujesz to plotki, bo ja informacje mam od Prezesa :P

Może napiszesz od jakiego Prezesa masz takie informacje ???
I odrazu przekaż wszystkim, jakie to były infomacje :P

Tuti, nie zapomnij dodać, że relacje o na które się powołujesz, są ze Zlotów, które organizowali tacy ludzie jak Kate, Fred, Paweł 156 czy też AR_33 (którego ty nazywasz Prezesem) którzy teraz działają w OSMMAR
Relacja w TVP3 była po zlocie w Bielsku i Tychach, z tego co mi wiadomo w organizacji z OSMMAR pomagał jedynie Paweł156, a relacje w TVP załatwił Rafał (niedoszły prezes stowarzyszenia Alfaholicy).

Możliwe, że źle Cie zrozumiałem. Nie mam ochoty, zreszta pewnie nikt nie ma, żebym miał tu wklejać jakieś zrzuty.

OSMMAR stworzy kolejny klub Alfa Romeo i jeszcze bardziej podzieli środowisko miłośników Alfa Romeo - pogratulować :) Szkoda tylko, że robi to w tak niesmacznej atmosferze.

Możliwe, że źle Cie zrozumiałem. Nie mam ochoty, zreszta pewnie nikt nie ma, żebym miał tu wklejać jakieś zrzuty.

Przynajmniej się nie ośmieszaj, takimi tekstami :P
Wszyscy już poznali twoje metody działania, rzucasz oszczerstwa bez żadnych dowodów, a jak cię ktoś na tym złapie, to udajesz głupiego (moim zadaniem nie musisz)

OSMMAR stworzy kolejny klub Alfa Romeo i jeszcze bardziej podzieli środowisko miłośników Alfa Romeo - pogratulować :) Szkoda tylko, że robi to w tak niesmacznej atmosferze.

OSMMAR nie ma zamaru niczego i nikogo dzielić.
Naszym nadrzędnym celem jest zintegrowanie środowiska Alfistów w Posce. I juz w tej chwili prowadzimy rozmowy z Klubami na ten temat.
Od 21.09.2009 IK@R jest oficjalnym partnerem OSMMAR. :)

Tuti a kiedy Ty zrozumiesz że OSMMAR to nie jest zło i nie dzieli a raczej chce połączyć środowisko tworząc organizację którą będzie miała ręce i nogi. Mówisz że karty to tylko gadżety, ale takie karty mogłyby być jednocześnie identyfikatorami na zlotach, kartami rabatowymi itp.
Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie Alfa jest częścią życia a nie pudłem które akurat kupiłem żeby mieć czym pojeździć i chciałbym żeby właśnie klub umożliwiał spotkanie takich ludzi ale w sposób realny. Myślę że gdyby to wszystko miało jakiś porządek, czyli władze klubu, jakieś logo/barwy, karty członkowskie, oddziały terenowe to ludzie by się do tego bardziej garneli i wykazywali większą chęć do spotkań i zrzeszania niż zapisanie się na kolejne forum. Nie mówie że forum jest złe ale szkoda by było ograniczać klub tylko i wyłącznie do forum.

Prezes łatwiej się pisze bo nie musisz wciskać Shift ale jakiś czas temu wojowałeś o wciskanie Alt przy ogonkach, zdecyduj się chłopie. Kiedy nie było OSMMAR mogłeś pisać AR_33 i palce Cię raczej od tego nie bolały.

Czy w końcu, są ze sobą niektóre jakoś powiązane. Każdy ma swoje forum. Ja i tak jestem zarejstrowany tutaj i alfaclubie, więcej bym już nie dał rady ogarnąć.
W ogole jestem za tym, żeby tworzyć jedno lub dwa duże ogólnopolskie zamiast kilkanaście malutkich.

Też mnie to irytuje ale nawet mogą za tym być i wszyscy posiadacze AR a i tak przecież nie zabronisz tworzenia nowych forów/klubów. Im więcej ludzi w klubie tym większa potencjalnie szansa na to że komuś w bańce odbije i w wyniku kłótni powstanie klub kolejny. To nie jest kwestia techniczna, formalna, to się dzieje na płaszczyźnie społecznej, stosunków międzyludzkich i bardziej zależy od tego jacy ludzie w tym uczestniczą niż od tego jaka jest marka.
Słowem, jeśli ekipa Tworząca klub jest zgrana, bez wygórowanych ambicji poszczególnych jednostek, ale jednocześnie konsekwentnie trzyma się pewnych zasad które od początku połączyły ludzi i zmotywowały do zjednania sił, wtedy taki klub jest stabilny i może istnieć długo i dawać radość tym co się do niego przyznają.

Natomiast nie wiem co miał na myśli cin_ek pisząc o IK@Rze jako o klubie "z prawdziwego zdarzenia", bo o ile mi wiadomo to IKAR nie jest nigdzie oficjalnie zarejestrowany jako klub, czy też stowarzyszenie, nie ma żadnych oficjalnych składek, żadnych kart klubowych, itp. Co wcale nie znaczy, że nie zgadzam się z tym określeniem..

Tuti kolejny przyklad jak w Twoim stylu wyglada konczenie konfliktu :( za kazdym razem i na kazdym kroku probojesz zdyskredytowac dzialalnosc stowarzyszenia i co niektore osoby dzialajace w stowarzyszeniu. Twoje zachowanie zaczyna byc zenujace (poraz kolejny :()

Szukałem po necie definicji słowa "klub", ale znalazłem tylko:
Klub hobbystyczny – jedna z form zrzeszania się ludzi o tym samym hobby- co jest najbardziej zbliżone.

Rodział drugi w statusie OSMMAR:
Wybrane punkty:
-"Celem Stowarzyszenia jest. Zrzeszanie użytkowników i sympatyków marki Alfa Romeo"
-"Rozwijanie wzajemnych kontaktów użytkowników Alfa Romeo"
"Udzielanie porad związanych z eksploatacją , budową i serwisem oraz warunkami zakupu samochodów Alfa Romeo"
-"Prowadzenie strony WWW oraz listy dyskusyjnej w sieci Internet."
-"Organizację imprez sportowych , turystycznych oraz kulturalnych związanych z motoryzacją."

Nie chce tworzyć nowej wojny na forum.
Spójrzmy na to obiektywnie, wydaje mi się, że Alfaholicy i Alfaclub też tak działają już od dawna.
Dzięki niby teoretycznie "tylko forum": poznałem moja Alfę, uzyskałem pomocne mi porady, poznałem nowych ludzi dzięki spotom. Pomogłem komuś w realnym świecie -chodźby głupie podpięcie pod kompa.

Postuluje, zawiesić wszelkie waśnie i łączyć się a nie dzielic.

Poszperałem, też jak to wygląda gdzie indziej: http://www.bmw-klub.pl/

"BMW Klub Polska jest wyłącznym, ogólnopolskim autoryzowanym klubem miłośników BMW, zrzeszającym właścicieli i entuzjastów samochodów i motocykli tej marki.

Celem jego działalności jest między innymi wzajemna pomoc i wymiana informacji pomiędzy członkami klubu, organizacja rozmaitych zlotów, wyjazdów i imprez (w tym sportowych), pomoc w serwisie i codziennym użytkowaniu pojazdów.

W 2000 roku BMW Klub Polska uzyskał autoryzację BMW Club Europa e.V. działającego pod patronatem i w ścisłej współpracy z BMW AG w Monachium, dzięki czemu stał się jedynym oficjalnym klubem BMW na Polskę i dołączył do szerokiej grupy europejskich stowarzyszeń właścicieli i sympatyków BMW. Każdy członek BMW Klubu Polska staje się automatycznie członkiem BMW Club Europa, co potwierdzone jest imienną kartą wydawaną w Monachium. W roku 2007 naszą autoryzację jako organizacji dachowej na Polskę uzyskał BMW Klub Tarnów, dołączając tym samym do grona klubów stowarzyszonych w BMW Club Europa.
Od 2003 roku Klub ściśle współpracuje z firmą BMW Polska Sp. z o.o.

Każdy klubowicz, w ramach jednorazowej opłaty startowej otrzymuje kartę członkowską, uprawniającą do zniżek u współpracujących z Klubem firm, koszulkę klubową oraz naklejki z logo Klubu, natomiast w ramach corocznej dotacji (min. 50 PLN) lub składki (250 PLN) prawo do udziału we wszystkich imprezach organizowanych przez Klub. Ponadto każdy z członków Klubu ma dostęp do wszystkich zajęć i spotkań organizowanych przez BMW Club Europa po preferencyjnych cenach"

Ostatnia edycja:
Tuti a kiedy Ty zrozumiesz że OSMMAR to nie jest zło i nie dzieli a raczej chce połączyć środowisko tworząc organizację którą będzie miała ręce i nogi. Mówisz że karty to tylko gadżety, ale takie karty mogłyby być jednocześnie identyfikatorami na zlotach, kartami rabatowymi itp. Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie Alfa jest częścią życia a nie pudłem które akurat kupiłem że mieć czym pojeździć i chciałbym żeby właśnie klub umożliwiał spotkanie takich ludzi ale w sposób realny. Myślę że gdyby to wszystko miało jakiś porządek, czyli władze klubu, jakieś logo/barwy, karty członkowskie, oddziały terenowe to ludzie by się do tego bardziej garneli i wykazywali większą chęć do spotkań i zrzeszania niż zapisanie się na kolejne forum. Nie mówie że forum jest złe ale szkoda by było ograniczać klub tylko i wyłącznie do forum.
To Ty uważasz, że ja uważam, że to zło. Mi to już zwisa kim oni są, jak widzę jak próbowali współpracować z klubem Alfaholicy:)

Prezes łatwiej się pisze bo nie musisz wciskać Shift ale jakiś czas temu wojowałeś o wciskanie Alt przy ogonkach, zdecyduj się chłopie. Kiedy nie było OSMMAR mogłeś pisać AR_33 i palce Cię raczej od tego nie bolały.
Wojowałem :D A wiesz po której stronie? Prezes mógłby Ci wkleić screena... A zapomniałem! :) Zrezygnował z moda. W każdym razie pewnie jak go spytasz to Ci powie szczerze jakie było moje zdanie. Różnica była taka, że mam wyczucie taktu, żeby nie kwestionować decyzji moderatorów.

Skoro kwestie "współpracy" OSMMAR z Alfaholikami zostały wyjaśnione nie będę się już wypowiadał na w/w stowarzyszenia.

To Ty uważasz, że ja uważam, że to zło. Mi to już zwisa kim oni są, jak widzę jak próbowali współpracować z klubem Alfaholicy:)

Wojowałem :D A wiesz po której stronie? Prezes mógłby Ci wkleić screena... A zapomniałem! :) Zrezygnował z moda. W każdym razie pewnie jak go spytasz to Ci powie szczerze jakie było moje zdanie. Różnica była taka, że mam wyczucie taktu, żeby nie kwestionować decyzji moderatorów.

Skoro kwestie "współpracy" OSMMAR z Alfaholikami zostały wyjaśnione nie będę się już wypowiadał na w/w stowarzyszenia.

Przecież zostałes zaproszony na Walne Zgromadzenie Członków OSMMAR w celu omówienia współpracy :P

Tuti, funkcja moderatora została mi odebrana przez ciebie.
Więc jakim prawem piszesz, że sam zrezygnowałem ?!?!?!

JacekK wejdź na stronę Ikar i tam jest dział KLUB, poczytaj statut i o tym jakie są warunki przyjęcia. Właśnie o coś takiego mi chodzi.

Tuti nie określiłeś jasno swojego stanowiska co do ogonków więc stąd moja teza. Jesteś adminem tego forum więc chyba powinieneś raczej kwestionować decyzję modów jeżeli są np. niezgodne z Twoimi decyzjami/przekonaniami
Co do uważania że to zło - bierze się to stąd że nie przypominam sobie żebyś choć raz powiedział że to fajna inicjatywa i nie negował działań podejmowanych przez OSMMAR

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót