Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W zależności od trybu jazdy, jak jeździłem spokojnie do 3500obr to nie zaglądałem na bagnet, po autostardzie nad morze i z powrotem potrafiło tak z 300ml zniknąć, ale grzałem zawsze na v-max. Po drodze wywaliło mi uszczelniacze i na koniec eksploatacji za nim go sprzedałem już brał na 1000km nawet te 0,5l nie szczególnie jeżdżąc na pełnej.
Gdyby ten olej żarło jak prosie to nie zrobiłbym tym samochodem tyle kilometrów![]()
147 1.6 TS 105 KM. Silnik po generalnym remoncie. Przejechane 1000 km na oleju mineralnym na dotarcie. Jaki olej zalać docelowo po dotarciu?
Jak nie masz DPF-a to ok.
X-cess zalecany, ale nie przez producenta samochodu ani oleju159 1.75 Tbi 180tys. Leje 5w40 motul 8100 x-cess taki jest zalecany taki leje i wszystko jest w jak najlepszym porządku żadnych wyciekow
159 1.75 Tbi 180tys. Leje 5w40 motul 8100 x-cess taki jest zalecany taki leje i wszystko jest w jak najlepszym porządku żadnych wyciekow
Panowie, pytanie o olej do MiTo 1.4 16V 95KM (wolnossący).
Producent zaleca olej 5W40 spełniający normę ACEA C3. Oczywiście takowy zalałem, ale ciekawi mnie skąd wymaganie normy C3 w takim silniku?
W mojej Giulietcie Veloce jest zalecana przez producenta Selenia Sport Power 5w/40. Czytam, że niektórzy użytkownicy stosują inne. Z jakich powodów wybieracie oleje inne niż zalecane?
Pablo masz jakieś negatywne doświadczenia ze stosowaniem oleju full saps w benzynowym wtrysku bezpośrednim?To nie jest wymaganie dla silnika, a jedynie dla normy E, którą ten silnik musi spełnić.
Pablo masz jakieś negatywne doświadczenia ze stosowaniem oleju full saps w benzynowym wtrysku bezpośrednim?
Ja po przeczytaniu powyższego wpisu Tomka evo zaczalem się zastanawiać, bo od zawsze leję full saps.
Ktoś ma pomysł dlaczego w tym samym silniku zawory ssące wyglądają tak Pokaż załącznik 261001, a na jednym cylindrze tak Pokaż załącznik 261002?
W mojej Giulietcie Veloce jest zalecana przez producenta Selenia Sport Power 5w/40. Czytam, że niektórzy użytkownicy stosują inne. Z jakich powodów wybieracie oleje inne niż zalecane?