[159] Black 159 by Patryczos

moim zdaniem 159 jak doinwestowana sztuka, a nie robiona po taniości to sprzeda się bez większego problemu i za wyższą cenę niż reguluje rynek ;) Swoją drogą, czułem że zmienisz na jakieś auto Premium, ale że Audi - nie pomyślałbym ;) Fajny, nowoczesny i dobrze wyglądający wóz, aczkolwiek jak kolega wyżej wspomniał - trochę bez duszy. Teraz GTV VS A6 tworzą niezły kontrast ;) Szerokości i bezawaryjności :cool:

Też mam taką nadzieję :) Samochód bardzo zadbany i mocno doinwestowany, nowy właściciel na pewno doceni :)

Audi A6 C7 od zawsze mi się podobały, a w zestawieniu: biały lakier + beżowe skóry + brązowe plastiki, kierownica i wykładzina robią dla mnie wow i zakup cieszy podwójnie :)

- - - Updated - - -

Ja swoją 9 również sprzedałem, poszła w 4 dni. Nie myślałem że tak łatwo ją sprzedam.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Oo niezły wynik :) Ja dopiero tutaj dałem posta, jeden komentarz na fb i info na fp :) Liczę, że ktoś ze znajomych lub forumowiczów kupi i że będę po paru latach miał pierwszeństwo odkupu :)

Jak wpadnie konkretna foto sesja to wrzucam ją na otomoto, olxy itp. :) + dział bazar na forum :)

- - - Updated - - -

Z drugiej strony nie znam kogoś niezadowolonego z C7, wiec szansa spora ze u Ciebie tez nie będzie inaczej - ogólnie przeskok ze 159 dość spory, szczególnie w sensie komfortu na długich trasach.

Fajnie, ze GTV zostaje!

Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony. Komfortu w trasie w 159 pomimo obniżenia i 19" nigdy mi nie brakowało, ale na seryjnym zawieszeniu i 17" w Audi dopiero po przejechanych 300km zauważyłem, że w sumie można by rozprostować nogi :P

GTV obowiązkowo zostaje - dzieci by mi nie darowały, tak bardzo są przywiązane do marki Alfa Romeo :D

Wrzucisz wiecje fot Audi? czy bedziesz zakladac temat? :P

po 159 ciężko naprawdę wybrać coś sensownego... w tym momencie jakbym miał zmieniać to poszedłbym w Mercedesa C W204 Kombi po lifcie. Ale że moja jeszcze przynajmniej 3 lata ma pojeździć to może Giulia będzie już w zasięgu ;)

mam podobny plan - gdy 159 osiagnie 10 latek, to przeskakuje na Giulię :) Aczkolwiek w kwestii wyglądu Gulia nie wywołuje u mnie takich emocji jak 159 ...

Oficjalny opis na sprzedaż :)

Witam,

mam do zaoferowania na sprzedaż Alfę Romeo 159 1.9 jtdm 8v z 2007r. Posiada posniesioną moc do 163KM w Cinsofcie. Alfa ma filtr DPF, natomiast ma zaślepiony EGR, który został również usunięty programowo. Średnie spalanie wynosi 7,2 – 7,9 l/100km. W trasie spalanie wynosi 5,9 – 6,3 l/100km. Aktualnie po serwisie eksploatacyjnym (marzec 2019r.): olej silnikowy Motul, 4x filtry, klocki + tarcze TRW tylne, odgrzybiona klimatyzacja. Po wymianie kompletnego, oryginalnego (Alfa Romeo) rozrządu oraz po profilaktycznej wymianie kompletu oryginalnych łożysk (Timken) i oleju (Tutela Matryx) w skrzyni biegów.

Dołożony pakiet Ti:
19" koła oryginalne Alfa Romeo + Pirelli P Zero Nero 235/40/19,
sportowe, skórzane fotele,
4-ro tłoczkowe zaciski Brembo,
kierownica multifunkcyjna,
progi zewnętrzne,
progi wewnętrzne,
nakładki na pedały,
skórzana dźwignia zmiany biegów z czerwoną nicią,
skórzana dźwignia hamulca ręcznego z czerwoną nicią,
skórzany mieszek dźwigni zmiany biegów,
emblematy TI.

Na bieżąco serwisowany:
przegub lewy zewnętrzny, akumulator, górny lewy wahacz przód MEYLE HD, tuleje tylne wahaczy dolnych MEYLE, termostat BEHR, płyn chłodzący, ograniczniki drzwi ALFA ROMEO – 2018r.
uszczelka pokrywy zaworów REINZ, klocki + tarcze TRW przód, przewody hamulcowe przód, płyn hamulcowy, przegub lewy zewnętrzny, sprzęgło alternatora, świece żarowe – 2017r.,
świece żarowe, przegub prawy zewnętrzny, poduszka pod silnikiem ALFA ROMEO, poduszka pod skrzynią biegów ALFA ROMEO – 2016r.,
olej skrzyni biegów TUTELA, łożyska skrzyni biegów TIMKEN – 2015r.,
sprężyny EIBACH, wahacz górny prawy ALFA ROMEO – 2014r.,
łącznik stabilizatora, łożysko koła przód prawy, tuleje duże wahaczy dolny L+P, sworznie wahaczy dolny L+P, regeneracja wahacza lewy górny przód, regeneracja turbo, regeneracja pompy wspomagania, sprzęgło + koło dwumasowe – 2013r.

Ponadto:
obniżone zawieszenie -30/35mm Eibach,
stacja multimedialna 2GB z Androidem (wgrane m.in. Mapy Google, Janosik, Youtube),
kamera cofania z oświetleniem IR,
wykończenie wnętrza w carbonie (hydrografika),
zestaw głośnomówiący Parrot,
podwójny wydech z AR 159 2.4,
dokładka przednia z Seata Leona Cupra R,
lotka bagażnika,
pełne oświetlenie LED (wew/zew),
soczewki od Volvo,
follow me home (doświetlanie drogi do domu),
klimatyzacja automatyczna, dwustrefowa,
hill holder (wspomaganie ruszana na wzniesieniu),
tempomat,
elektryczne i podgrzewane lusterka,
elektryczne szyby przód/tył,
podłokietniki przód(klimatyzowany)/tył,
przyciemnione tylne szyby,
dzielona tylna kanapa, wnęka na narty,
ISOFIX,
regulowana kierownica,
pełna regulacja foteli,
koło zapasowe

Samochód bezwypadkowy, doinwestowany (posiadam rachunki i faktury), lakier zadbany zabezpieczony woskiem Soft 99 oraz ADBL SSW, czyste i pachnące wnętrze, garażowany 24h na dobę. Alfa tankowana tylko na stacjach Orlen i Shell. Olej i filtry wymieniane co roku czyli co ok 12.000km. Przegląd do maja 2019r., ubezpieczenie do lipca 2019r. Komplet kluczy.
W cenie koła zimowe 18" na felgach Toora z prawie nowymi oponami 235/45/18 Hankook o wartości ok 3000zł.

Zapraszam!

Telefon kontaktowy: 668-433-315

Cena: 26 900,00 zł

20190420_131106.jpg20190420_131116.jpg20190420_131124.jpg20190420_131137.jpg20190420_131157.jpg20190420_131341.jpg20190420_131349.jpg20190420_131401.jpg20190420_131430.jpg20190420_131436.jpg20190420_131509.jpg20190420_131523.jpg20190420_132715.jpg20190420_132919.jpg20190420_132817.jpg

Polecam to auto w 100%, bardzo dobrze je znam jeszcze wcześniej niż Patryk stał się jej właścicielem. Potem mogło być jeszcze lepiej, warto, piękny doinwestowany, bezwypadkowy samochód.
Pozdrawiam

No i odjechała. Aż łezka się w oku kręci :(

461.jpg

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Ołdi też będziesz przerabiać na RS6 z dwulitrowym dieslem?:D

[MENTION=79760]gros[/MENTION]si ktoś tu chyba ma ból dupy...;)

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Patryk daleko pojechała? Chyba jako pierwszy oglądałem Alfe jako potencjalny kupujący jeszcze przed wystawieniem ogłoszenia i trzeba przyznać że nie było się do czego doczepic, a wspólnie z kuzynem przetrzepalismy ja dość dokładnie.

Patryk daleko pojechała? Chyba jako pierwszy oglądałem Alfe jako potencjalny kupujący jeszcze przed wystawieniem ogłoszenia i trzeba przyznać że nie było się do czego doczepic, a wspólnie z kuzynem przetrzepalismy ja dość dokładnie.
Całkiem niedaleko - do Krakowa. Kupił ją też alfaholik, w sumie pierwsza osoba która ją oglądała po wystawieniu oficjalnego ogłoszenia, łącznie druga licząc w tym Ciebie. W niecałą godzinę po kupnie miałem telefon od chętnego z Warszawy, który planował przyjechać po nią pociągiem, więc chyba cel podróży też był jasny :)

Co ma pakiet stylistyczny TI, który nie ma nic wspólnego z mocą auta do zupelnie innej wersji pojazdu z najmocniejszym silnikiem?
Chłopie kup se maść na ból dupy...

hahaha:) ty miałeś ból dupy jak żebrałeś ode mnie felgi niby dla siebie:D

- - - Updated - - -

żeby zarobić 300 zł:D

- - - Updated - - -

na emblematy TI:D

- - - Updated - - -

ale ok, składajcie ulepy, ti, m pakiety i s line niech wieś się bawi! widocznie nie każdego stać na Lego...

- - - Updated - - -

KONIEC WYPOWIEDZI NA TEN TEMAT...

Boże co za ameba umysłowa. I znalazł się słynny sprzedawca Zenderow, z którego śmiał się cały facebook i dostał 50 telefonów dziennie za swoje przeunikalne felgi z Francji.
Hahaha przez parę dni byłeś największym pośmiewiskiem neta...ale czekaj...to było prawie rok temu !? Dupa nadal boli ?

Ps - za twoje wypowiedzi do wieluuu ludzi w smsach, na olxie sąd powinien skierować cię na badania psychiatryczne :) tylko żebyś znowu sie nie spocil jak ostatnio jak do mnie dzwoniłaś opowiadac ze kupujesz Zendery po 100€ za komplet :D juz ci raz gratulowalem. No chyba ze chcesz żeby znowu zrobiło to 50 osób z facebooka dziennie ?

Amortyzatory
Powrót