• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[166] Muminowa 166 ver.2

Status
Ten wątek został zamknięty.
I jeszcze sie cieszysz z tego jak skrzynia "wyciąga" dźwięk z silnika ku satysfakcji Twojego ucha :) wtedy to jest zawsze udany dzień

Kiedyś zrobimy taką grupę freeków "BussoZF" i będziemy robić sobie spoty w różnych malowniczych miejscach, popijając espresso i wrzucając foty na jakąś nową wersję instagrama :edziahaha:

Kiedyś zrobimy taką grupę freeków "BussoZF" i będziemy robić sobie spoty w różnych malowniczych miejscach, popijając espresso i wrzucając foty na jakąś nową wersję instagrama :edziahaha:

Taaak, w temacie Jaguara Tomtrz'a było takie foto kiedyś z grupką wyleniałych panów przygarbionych w kaszkietach itd., nad Jagami, czyli coś w ten deseń ? ;) do 166 w sumie tak samo pasuje ;)

Mumin - jakbyś sprzedawał, to nie za grosze, bo to czasem może być poszukiwane połączenie TS z tą skrzynią - Tomi do swojej 147 wyścigowej montował w zeszłym roku, ja niedawano szukałem, ale już jakieś szroty mechanik poznajdował i odnawia. Może się znajdzie jeszcze wśród Alfisti ktoś z jakąś budą 156 odratowaną po pucharze to może zechcieć. Choć to raczej "niszowy rynek"...
A jak masz skrzynię w ładnym stanie, to ona ma najlepsze przełożenia no i wytrzymałość jednak większą niż te w 156 i 147 (TSowe). I Q2 wchodzi (choć do TS też są Quaifie w podobnych cenach) .
No i ten TS ze 170 końmi, jakby tak był wprost do wsadzenia do jakiejś wydmuszki to już by było konkretnie całkiem. Ja do końca nie wiem skąd te 20 koni tam jest - sam program ? wałki ? no ale niby jest.

Przy takim zuzyciu oleju o ktorym wspominal nie sadze ze tam jest 170koni.Gdzies musza byc przedmuchy.Z calego serca zycze mu takich cyferek ale to malo prawdopodobne.

A to przegapiłem gdzieś ten detal.

Taaak, w temacie Jaguara Tomtrz'a było takie foto kiedyś z grupką wyleniałych panów przygarbionych w kaszkietach itd., nad Jagami, czyli coś w ten deseń ? do 166 w sumie tak samo pasuje

Tak, pamiętam :D
Bo to angielski styl taki :P
My będziemy bardziej po włosku, z fantazją :edziahaha:

Jeśli przejechałeś się manualem a nie jechałeś automatem, to ja przed zakupem przejechałbym się też automatem.
Ja to zrobiłem - nie moja bajka. Ale każdy lubi co innego ;)

TS szukałby nowego właściciela, natomiast jeśli mimo wszystko trafiłby się manual, chciałbym przełożyć Q2.
Haha, przezorny zawsze ubezpieczony widzę :D. No ale ruch jak najbardziej wskazany. Moja też stoi teraz jeszcze przed Q2, nie chcę kusić losu jak już czeka na montaż.

Pojawiła się na olx ładna (na zdjęciach) sztuka z Raciborza. Oglądałeś ją?

coś za szybko miłość do alfy managera juwe Ci przeszła:)
daj jej szanse chyba że nie ma sensu. mialem. 2.0 w 156 i ten silnik to cudo. nie mam nic przeciwko 166 v6 Ale jechałem tym i 4 biegi SSĄ. ogólnie 166 jest tak wyciszony że nawet dizla w kabinie nie slyszysz. Przecież tego v6 nie powinno być slychac. chyba że depniesz. jak tłumik jest ok to powinno to być slychac powyzej jakichs tam obrotow.
fetyszem nr1 tu chyba jest tomaz i go strasznie szanuje bo on robi wszystko żeby to v6 wydobyć jak najbardziej.
ogólnie chodzi mi o to ze 166 to świetna auto z każdym silnikiem. to że masz TS nie znaczy że jesteś gorszy. i nie ma opcji żeby to nie jechało bo to jedzie

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

daj jej szanse chyba że nie ma sensu. mialem. 2.0 w 156 i ten silnik to cudo. nie mam nic przeciwko 166 v6 Ale jechałem tym i 4 biegi SSĄ. ogólnie 166 jest tak wyciszony że nawet dizla w kabinie nie slyszysz. Przecież tego v6 nie powinno być slychac. chyba że depniesz. jak tłumik jest ok to powinno to być slychac powyzej jakichs tam obrotow.
fetyszem nr1 tu chyba jest tomaz i go strasznie szanuje bo on robi wszystko żeby to v6 wydobyć jak najbardziej.
ogólnie chodzi mi o to ze 166 to świetna auto z każdym silnikiem. to że masz TS nie znaczy że jesteś gorszy. i nie ma opcji żeby to nie jechało bo to jedzie

Masa, daję jej szansę każdego dnia i podoba mi się niezmiernie tak samo :) a jak wrzucę odnowione szprychy, to pewnie zmienię zdanie. Ale sam wiesz jak jest, to bomba z opóźnionym zapłonem. I ciężko mi się związać z autem, mając to z tyłu głowy. Tomaz jest ewenementem i wielki szacun dla niego.

rób jak uważasz. kieruj się serduchem. to jest alfa romeo tutaj racjonalnie pewnych rzeczy nie pojmiesz:). ja tam kibicuje i szanuje

Może i jakoś tam jedzie, ale charakterystyka tego silnika sprawia że nie pasuje on do limuzyny jaką jest 166. V6 na tle dzisiejszych aut w mieście jest już ospałe, na trasie jeszcze daje rade ale 166 z żadnym silnikiem demonem prędkości nigdy nie była porównując do konkurencji

Na dzisiejsze czasy nie. Ale w tamtych latach dawała radę :) a teraz to nie ma co porównywać bo u czołowych producentów najwolniejsze konfiguracje są szybsze od topowej 166 :)

Od maja będę miał swój garaż i chyba w końcu czas na przedlifta z V6 jako weekendową zabawkę. Starzeję się :D

To ja się już tak zestarzałem jakiś czas temu :)

Dokładnie, przychodzi sobota albo po prostu budzisz się w dobrym humorze, pijesz kawę, odpalasz busso, włączasz D i cieszysz się dniem. Tego bym chciał

Otóż to, właśnie dziś niedawno wróciłem z takiej przejażdżki :) W tygodniu stoi sobie w suchym garażu a w weekend jak ładna pogoda to wyjeżdża czysta i pachnąca na relaksujący cruising. Myślę, że to godna emerytura dla 166. Nie denerwujesz się nawet jak się coś popsuje, bo to nie jest wozidło i nie spóźnisz się przez to do pracy. Zakochujesz się w tym aucie na nowo :D

Także Mumins to dobry kierunek :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót