[159] 250 kucy manego

A mówiłem [emoji14] tam praktycznie tylko żarnik albo przetwornica może paść. Żarnik można wykluczyć w 2 minuty :) Teraz masz wprawę w szybkim zdejmowaniu zderzaka, jak będę czyścił reflektory to zapraszam dwie dzielnice dalej :P
Nie ma problemu. Tylko musisz wybrać termin dogodny dla mnie albo lepoej wziąć zabawki i przyjechać na moją piaskownice[emoji23] kluczy i gwiazdek kilka trzeba ale jak widzisz walizka jest więc damy radę [emoji16]

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

O proszę... jaki ten świat jest mały.

Od paru lat, gdy tylko mam okazję, to z premedytacją jeżdżę przez Chropaczów, żeby móc sobie popatrzeć na Twoją 159'tkę. Piękny samochód sam w sobie, ale wśród czerwonych kamienic robi jeszcze większe wrażenie, tak jakby urwała się z innego świata. Gratki samochodu. ;)

O proszę... jaki ten świat jest mały.

Od paru lat, gdy tylko mam okazję, to z premedytacją jeżdżę przez Chropaczów, żeby móc sobie popatrzeć na Twoją 159'tkę. Piękny samochód sam w sobie, ale wśród czerwonych kamienic robi jeszcze większe wrażenie, tak jakby urwała się z innego świata. Gratki samochodu. ;)
A dziękuję [emoji16] masz rację, na początku przez dłuższy czas ialem włączony czujnik mikrofal w razie jakby komuś zachciało się zrobić na złość bo auto się wyróżnia, teraz to już raczej spokojnie,ale i tak zerkam i obserwuje co jakiś czas [emoji23]

Prezencik z wczasów od teściowej [emoji16]
141.jpg
142.jpg
143.jpg
144.jpg

Taka wycmokana fura. Widze ze dbasz ale zeby przypiac pek kluczy i metalowy (nawet najpiekniejszy) brelok, ktory rujnuje pol kokpitu? Hmm. Zawsze mnie to ciekawilo czym kieruje sie dany posiadacz przy takim tuningu :confused:

Taka wycmokana fura. Widze ze dbasz ale zeby przypiac pek kluczy i metalowy (nawet najpiekniejszy) brelok, ktory rujnuje pol kokpitu? Hmm. Zawsze mnie to ciekawilo czym kieruje sie dany posiadacz przy takim tuningu :confused:
Nic się pulpitowi nie dzieje[emoji16] gdyby był plastikowy to by była inna bajka. Co do kluczy kieruje się tym że czasem trzeba wejść do domu[emoji39] jeden zestaw jestem w stanie upilnować a jak będą latały luzem może któregoś dnia okazać się że nie wejdę [emoji41]

Nic się pulpitowi nie dzieje[emoji16] gdyby był plastikowy to by była inna bajka. Co do kluczy kieruje się tym że czasem trzeba wejść do domu[emoji39] jeden zestaw jestem w stanie upilnować a jak będą latały luzem może któregoś dnia okazać się że nie wejdę [emoji41]

Nie byłbym taki pewien. Mam co prawda ten ryflowany i poobijany strasznie i porysowany, ktoś przede mną woził brelok. Widzę że masz panel igła wiec też bym uważał.

UPS wlasnie dopadla mnie awria.. [emoji20]
Strzelil pasek od alternatora...widze ze sa tam dwa paski i strzelil ten krotki ale nie widze na nim napnacza. Walczyl ktos z tym?? Mysle ze po dobroci wsadzic nowy bedzie problem ma ktos jakies porady i czy da sie to wymienic bez kanalu?? dzieki za pomoc
Piszczał Ci ten pasek wcześniej?

Ostatnia edycja:
Mam wrażenie że u mnie panel lekko się porysował po pół roku używania metalowego breloka. Z tego powodu przerzuciłam się na inny

Nie byłbym taki pewien. Mam co prawda ten ryflowany i poobijany strasznie i porysowany, ktoś przede mną woził brelok. Widzę że masz panel igła wiec też bym uważał.

Piszczał Ci ten pasek wcześniej?
Piszczał dość dlugi czas po odpaleniu kilka sekund

Też nie zakładałbym tego metalowego breloka, mam ryflowany panel i poprzedni właściciel go zajechał czymś przymocowanym do kluczyka.

Mała rzecz a cieszy[emoji16] Siadły mi dwa czujniki na raz(dobrze że zamówiłem dwa) po tygodniu denerwującego błędu nareszcie spokój.
79.jpg
80.jpg
81.jpg

Jak się spisuje ta Twoja 9-tka ? Kilka lat już ją jeździsz. Ile km nalatałeś ? Jakieś większe naprawy były ? Nie licząc kompletnego sprzęgła z dwumasą, bo tyle doczytałem w temacie [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

A powiem Ci jestem zadowolony bardzo ..ostatni rok dość mocno ją eksploatowalem bo zmieniłem pracę i robiłem kolo900km miesięcznie, ale na szczęście w listopadzie kupiłem drugie autko do roboty. Ja zrobiłem nią w sumie przez ten czas jakies 45 tys km. Jeśli chodzi o naprawy...dwumas jak pisałeś, jeden górny wahacz(jednak na ostatnim przeglądzie powiedzieli mi żeby szykować się na dolne wahacze powoli, no ale tam jeszcze są oryginalne zamontowane) strzelił mi pasek od alternatora...zabawy z nim było ale ogarnąłem sam[emoji2], dwa czujniki parkowania, przetwornica jedna od xenonu no i w zasadzie tyle. Plus oczywiście eksploatacja czyli rozrząd, akuś, oleje filtry no i koła sobie zmieniłem( na lato 20" a na zimę poszły Ti)
Cała eksploatacja jednak autko które kupiłem było dość mocno doinwestowane bo to furka szewiego a on często coś robił a wcale nie musiał.
Nigdy nie miałem żadnej przygody poza paskiem alternatora, ale spokojnie dojechałem do domu bo to diesel.

Po wymianie paska jest cisza u Ciebie?
Ja też wymieniałem krótki, w zasadzie to obydwa przy tej robocie. Piszczał mi mały pasek po odpaleniu tak z minutę i cichł. Po wymianie było idealnie cicho gdzieś tak z 3 tygodnie a teraz po odpaleniu w słaba pogodę, deszczową, wilgotną minimalnie popiskuje kilka/ kilkanaście sekund.

Zero piszczenia[emoji16] nie można go rozciągnąć mocniej bo tak będzie robił...ja odkrecilem kompresor a później podnosnikiem dociekałem żeby śruby go laply. Roboty w cholerę i musieliśmy we dwóch to ogarniac ale dzięki temu nie eozciągałem paska.

Przebieg nie jest imponujący tylko realny. Najśmieszniejsze że przy tym przebiegu fotele z przodu nie są wytarte więc ile mają nalatane takie po których przebieg widać?! No ale co kto lubi [emoji1787]
Na fotce lato vs zima, niby tylko cal różnicy ale widać
227.jpg

Many:
I właśnie o to chodzi, że auto kupiłeś od konkretnego gościa, który nie żałował kasy, dlatego jeździsz [emoji2] Fakt, że jakiś mega dużo nie natrzaskałeś, ale równie dobrze mógłbyś przez ten czas wpakować 30 koła. Dobry egzemplarz.

Z fotelami to tak nie do końca. Wiadomo, że w trasie nie wsiadasz/wysiadasz z auta jak w mieście.

Na tych 20 calach to musi być ogień. Tak jak mówisz, 19-stki wyglądają na sporo mniejsze. To moje 18 prezentowały być się chyba komicznie. A niektórzy jeszcze 16 jeżdżą.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

No na 16-17 wygląda mniej efektownie bo nadkola w Alfie są wielkie. Dopiero od 18 zaczyna to wypełniać nadkole elegancko a ja zdecydowałem się na 20 bo na bicie rekordu stałem obok kolegi, który miał 20tki i moje
Ti prezentowały się równie efektownie jak te na porównaniu zdjęć [emoji16]
Mi osobiście na 20 się podoba( ostatnia fotka zanim zmieniłem na zimowe)
236.jpg

Amortyzatory
Powrót