Czy masz jakieś badania, sondaż na podparcie tej tezy? Zaznaczam że powinien zostać przeprowadzony na kliencie docelowym.9 na 10 użytkowników BMW czy Audi w życiu nie przesiądzie się do Alfy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Czy masz jakieś badania, sondaż na podparcie tej tezy? Zaznaczam że powinien zostać przeprowadzony na kliencie docelowym.9 na 10 użytkowników BMW czy Audi w życiu nie przesiądzie się do Alfy.
Czy masz jakieś badania, sondaż na podparcie tej tezy? Zaznaczam że powinien zostać przeprowadzony na kliencie docelowym.
Konfigurator jest dla klientów, żeby kształtować ich gusta, a w salonach operują na siatkach dealerskich z numerami opcji. Dla fabryki to w sumie powinno być bez znaczenia, jaki kolor foteli wrzucą do której budyOK, dzięki. Jak będę następnym razem w salonie (miałem się kiedyś pojawić na jazdę 200KM benzynką) to podpytam dokładniej gościa od AR w tej sprawie, może jest w stanie na szybko sprawdzić w systemie co się da z jego strony skonfigurować. Z tego co mi ostatio mówił, to oni w ogóle pracują na całkiem innym konfiguratorze niż my widzimy, może tam się da takie cuda pozakatalogowe robić. Jak coś się dowiem to wrzucę tu na forum.
Czy masz jakieś badania, sondaż na podparcie tej tezy? Zaznaczam że powinien zostać przeprowadzony na kliencie docelowym.
ale po co badania, skoro WSZYSCY tak twierdzą? :edziahaha:
Konfigurator jest dla klientów, żeby kształtować ich gusta, a w salonach operują na siatkach dealerskich z numerami opcji. Dla fabryki to w sumie powinno być bez znaczenia, jaki kolor foteli wrzucą do której budy![]()
Wydaję mi się że przedmówca właśnie to zakomunikował..Nic bardziej mylnego...nie wstawisz każdego koloru foteli do każdej budy i nie każdy kolor nadwozia połączy się z kolorem wnętrza nawet w konfiguratorze, który kształtuje gusta klientów![]()
Czy pozwalają na takie miksy, to nie wiem, bo to jednak trochę wiochą trąci, ale nie widzę żadnych przeszkód technicznych dla fabryki. To tylko kolor.oby tak bylo jak piszesz i ze pozwalaja na bardziej swobodne konfiguracje
Jeździłem autem z wypożyczalni i było jak nowe. Niczego nie można zarzucić. Przebieg 10.000 km.Czy ktoś może coś napisać jak się Giulią jeździ tak po kilku tyś kilometrów? Jakieś stuki, wibracje itp.?
owszem, mam. Rozmowy, z kilkunastoma osobami, które ujeżdzają tamte marki.
Jeździłem autem z wypożyczalni i było jak nowe. Niczego nie można zarzucić. Przebieg 10.000 km.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
czyli jednak istnieje ten klient docelowy, skoro z nim rozmawiałeś. :edziahaha: :edziahaha: :edziahaha: :edziahaha: :edziahaha: można?![]()
wypraszam sobie! zastanow sie raczej czym jest napisac komus posrednio ze ma wiesniacki gust i to publicznie...Czy pozwalają na takie miksy, to nie wiem, bo to jednak trochę wiochą trąci, ale nie widzę żadnych przeszkód technicznych dla fabryki. To tylko kolor.
masz jakiś problem ze sobą? najwyraźniej masz a szkoda. W innych wątkach pisujesz sensownie. Ci z ktorymi rozmawiałem, nie są klientami docelowymi, bo alfy nie kupią. Jeśli to ich własnie firma uznała za klientów docelowych, to marne szanse na zwiększanie wolumenów sprzedaży.Nie odpowiedziałeś też na pytania z posta #12566.
Oczekuję, że odpowiesz, ze masz coś więcej w głowie i do powiedzenia, niż tylko bełkot i szyderstwa.
Nie oburzaj się, bo nie ma do tego powodu. Nie zamierzałem Cię obrażać, a jedynie pokazać jaki jest "potoczny" odbiór takiego zestawienia kolorów (niebieski z czerwonym). Chyba lepiej, że napisał to ktoś obcy na forum, zanim jeszcze zamówiłeś auto, niż miałbyś to usłyszeć od swojego znajomego po jego zakupie. Żaden dealer nie powie Ci tego wprost i nawet może starać się zaspokoić Twój gust, bo nie będzie chciał urazić swojego klienta. Zwróć uwagę, że na wszystkich zdjęciach granatowa i niebieska Giulia mają żółte zaciski hamulcowe, a nie czerwone? Jak sądzisz, dlaczego? W końcu cały czas to jest to samo "sportowe" auto i nie ma w konfiguratorze żadnych ograniczeń w wyborze koloru zacisków. Po prostu niebieski z czerwonym "się gryzą", ale zamówisz takie jakie Ty chcesz, bo mnie nic do tego.wypraszam sobie! zastanow sie raczej czym jest napisac komus posrednio ze ma wiesniacki gust i to publicznie...
akurat niebieskich nadwozi z czerwonymi zaciskami nie brakuje na rynku i to w roznych markach.Nie oburzaj się, bo nie ma do tego powodu. Nie zamierzałem Cię obrażać, a jedynie pokazać jaki jest "potoczny" odbiór takiego zestawienia kolorów (niebieski z czerwonym). Chyba lepiej, że napisał to ktoś obcy na forum, zanim jeszcze zamówiłeś auto, niż miałbyś to usłyszeć od swojego znajomego po jego zakupie. Żaden dealer nie powie Ci tego wprost i nawet może starać się zaspokoić Twój gust, bo nie będzie chciał urazić swojego klienta. Zwróć uwagę, że na wszystkich zdjęciach granatowa i niebieska Giulia mają żółte zaciski hamulcowe, a nie czerwone? Jak sądzisz, dlaczego? W końcu cały czas to jest to samo "sportowe" auto i nie ma w konfiguratorze żadnych ograniczeń w wyborze koloru zacisków. Po prostu niebieski z czerwonym "się gryzą", ale zamówisz takie jakie Ty chcesz, bo mnie nic do tego.

Znam osoby, które jeżdżą niemieckimi premium. Podoba im się Giulia, ale nie palnują i nawet nie rozważają aby przesiąść się do Alfy Romeo.
produkt premium to nie tylko auto, ale cała obsługa posprzedażna ... i tu FCA ma sporo do nadrobienia.
Paniowie, niektórym osobom to chyba weszło w krew aby drzeć łacha z Andersona. Ale ja muszę Jemu przyznać rację. Znam osoby, które jeżdżą niemieckimi premium. Podoba im się Giulia, ale nie palnują i nawet nie rozważają aby przesiąść się do Alfy Romeo. Nie tak łatwo jest odbić konkurencji klienta premium, a produkt premium to nie tylko auto, ale cała obsługa posprzedażna ... i tu FCA ma sporo do nadrobienia.