Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Taaa podczas buta w podłodze komp EDC16 często nie wyrabia z korektami i widoczne będą cały czas stałe parametry. Podczas logów dynamicznych nie wciskamy gazu do dechy tylko staramy się stopniowo go wciskać.Jak robiłeś pomiary? Przypomnę, że testy nie są miarodajne, kiedy są robione na zimnym silniku.
1# Zrób pomiar na biegu jałowym przy temperaturze wody 90 stopni, przy wyłączonych wszelkich odbiornikach energii elektrycznej (światła off, klima off, radio off itd.)
2# Zrób drugi pomiar, podczas jazdy (zakładka z wykresami w MES). Postaraj się dynamicznie przyspieszać np. 4 bieg, 1500 obr/min i pedał gazu w podłogę.
Mnie uczono właśnie tak jak napisałem lub jak napisał @sdero. Czy prawidłowo - nie wiem, ale nie tylko ja tak robię testy.Taaa podczas buta w podłodze komp EDC16 często nie wyrabia z korektami i widoczne będą cały czas stałe parametry. Podczas logów dynamicznych nie wciskamy gazu do dechy tylko staramy się stopniowo go wciskać.
Korekty mi trochę spadły po ostatnim czyszczeniu. @sdero można myśleć o jakimś poważniejszym chipie np. 200 KM / 430 Nm i mocniejszym dole z szybszym wstawaniem turbo. Chyba nie powinno być z tym problemu? Widziałem, że te silniki spokojnie wyżej ludzie chipują.Nie, nie wyrabia ale nie są kontrolowane(ale to tylko w maksymalnym zakresie). Dostajesz po prostu maks
Gaz do dechy od 1500-1800 obrotów i dodatkowo obciążasz samochód ręcznym. Tak się ciągnie do około 4000 obr. na czwartym biegu.
- - - Updated - - -
Źle to ująłem - maksymalnie otwarte.