Felgi do Alfy GT

Nie no, teraz to mnie nakręciliście na 18 a planowałem 17 :).To ostatnie pytanie-czy to prawda,że plastiki we wnętrzu zaczną się bardziej "odzywać"?-proszę się nie śmiać-chcę wiedzieć ;)

Z samego zwiększenia średnicy felgi raczej nie. Przy twardszym zawieszeniu jest to już bardziej możliwe. Jak kupowałem auto na 15" felgach seryjnym zawieszeniu itp to plastiki wydawały te same odgłosy jak obecnie na 18" i twardszym zawieszeniu.

Z samego zwiększenia średnicy felgi raczej nie. Przy twardszym zawieszeniu jest to już bardziej możliwe. Jak kupowałem auto na 15" felgach seryjnym zawieszeniu itp to plastiki wydawały te same odgłosy jak obecnie na 18" i twardszym zawieszeniu.
Dzięki :)

Kolejne pytanko.Czy po zmianie felg z 16 na większe, Autko wizualnie nie "pójdzie" do góry?Trzeba będzie je lekko obnizyć?

Niestety tak, miałem 18 i bez jakiegokolwiek obniżenia, koza straszna to była :)

różnica między 225/40R18 a 205/55R16 to o 2,65mm wyżej na 18stkach, ale faktycznie, na 18stkach jakoś tak inaczej wygląda. Może wielkość felg wpływa na ogólne odczucie wysokości

Ostatnia edycja:
sprezyna to mi pekła w 59 ti ...

na 16 napewno mam mniejszą dziure bpomiedzy koło błotnik
Pokazuj foty, bo nie wierzę ;)
U mnie bez różnicy, oczywiście opony w rozmiarach dedykowanych przez Alfę:

63.jpg

Drogi forumku, kochanie e-koledzy :)
Jako że podpuściliście mnie na "18", proszę teraz o pomoc.
Tutaj są zdjęcia na obecnych 16119.jpg120.jpg

A tutaj sobie przyłożyłem 18, które dziś oglądałem
115.jpg116.jpg

A które wyglądają tak
117.jpg118.jpg

Poradzcie-brać, nie brać?
Wydaje mi się,że ten wzór sprawia wrażenie nieco zbyt masywnego jak na GT, chociaż autko wygląda bardziej rasowo ;)

- - - Updated - - -

Ja jestem na nie. W ogóle nie podoba mi się to w GT. No ale to tylko moja opinia. Jest parę ładnych wzorów w 18 calach ori GT. Nie mówiąc już o tych moich

Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót