slawekw_79
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Brera 2,4 JTDm
WitamNie wiem jak u ciebie z fachowcami ale u mnie to dramat do czasu znalezienia warsztatu Autoklinika w Łodzi. To oni odnaleźli przyczynę. Nawet zleciłem nagranie jak jest ustawiony bo 3 miesiące wcześniej, przeskoczył mi rozrząd za sprawą urwanego koła pasowego, gdzie kawałek gumy wpadł pod pasek. Warsztat (Kuba serwisuje) gdzie niestety trafilem koło wymienili i ustawili rozrząd. Niestety pieniędzy za spier....ną robotę zwrócić nie chcieli bo jak twierdzą skąd mają pewność czy sam czegoś nie robiłem. Poniżej link jak ustawili rozrząd niech będzie przestrogą przed tym serwisem
Z tak przedstawionym rozrządem jeździłem i kombinowalem z wtryskami. Zawsze pierwszy był na minusie na zimnym na luzie -1,7 po rozgrzaniu na jałowym pierwszy był -0,7 drugi wtrysk korygowal 3 i 4 były idealne. Auto miało moc i jeździło normalnie nie dymiło. Na dynamicznej próbie na zimnym silniku ( na zewnątrz było poniżej zera) pierwszy wtrysk dochodził do -5,2 drugi +4 pozostałe powiedzmy w normie.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Jak tak patrzę na twój wpis to myślę, że ja też mam przestawiony rozrząd. Moja Alfa ma klapki wymontowane zaślepiony EGR i wycięty DPF, zremapowana do 250 KM. Chyba podczas wymontowywania kolektora dolotowego musiał się przestawić. czy możecie zobaczyć na mój wykres korekcji wtrysków i potwierdzić przypuszczenia? o.. nie mogę dodać zdjęcia.... ok wtrysk pierwszy -2,52 drugi 5,10 trzeci 4,04 czwarty -1,96 piąty -4,78