Coś o gazowaniu V6 ...

Powyżej masz wątpliwości co do "zamrożenia" Golda w 2.5, to chyba logiczne, że do 3.2 to absolutnie tego się nie daje. Do 3.2 proponuje byś zastanowił się nad kme twin'em.
Ja mam w 3.0 2 x AC R01 (czarny) i nie powiem by ciśnienie nie leciało, dlatego obecnie ciśnienie robocze ustawione na około 1.35 - niestety busso trzeba wykarmić :)

Każdy reduktor ma jakieś wady/zalety - z tych polecanych zostaje jeszcze prins i tak jak wspominałem niedługo powinien być Gold GT - zapowiadają stabilne ciśnienie i temperaturę.

Ostatnia edycja:
Gold z oddzielnym zasilaniem głowic daje rade w 3.0/3.2 ale przy 200kmh sie zamraża. Warto kanapkę dać albo tura albo 2x gold.

Właśnie ze względu na opisywane problemy z termiką ja z Golda rezygnuje, do 3.2 tym bardziej bym go nie założył. Niech Ci wrzucą Twina i myślę że będzie ok ;)

STAG 300 ISA2,
wtryskiwacze Dragon
reduktor KME GOLD,
wielozawór Tomasetto AT-02 Extra,
elektrozawór KME GOLD,
Filtr fazy lotnej ZWM CZAJA FL01P

jaki wybrac redultor do 240 koni, cena nie gra roli za instalacje
Mam pytanie co do takiego zestawu, bo od 2 lat nie mam auta z LPG, ale niedługo może to się zmienić i to co tu widzę w tym zestawie to przed dwoma laty było by nieźle, ale teraz?????????
Gold latem był w porządku, zimą potrafiłem go zamrozić bardzo szybko, Staga 300-8 ISA2 miałem wtedy wsadzone do siebie, wtedy to było coś, ale teraz chyba LPG Tech jest znacznie lepszy, wtrysków w ogóle nie kojarzę, ja miałem Barracudy.
Jaki zestaw gratów obrabiał by silnik ze stajni VW 1.8T o mocy około 300 koni????????????
Cena nie gra roli

Mówiąc szczerze to stag ma swoich klientów w głębokim poważaniu. Jak ktoś chciałby grzebać mobilnie (np przez smartfona) to starsze sterowniki stag odpadają (przynajmniej na razie) - pozostaje Tech. A co do reduktorów - zamiast stosowania wszelakich "protez" reduktorów - macie znany i sprawdzony niko - trzeba sobie poczytać na lpg-forum

Jutro wstawiam do swojej AR 166 CF2 2.5 v6 24V gaz. Padło na taką konfigurację:

Wtryski: ALEX BARAKUDA pojedyncze
Reduktor: KME TWIN
Sterownik: LPG TECH 326 + osprzęt do tego sterownika, czujniki itd.
Filtr fazy lotnej : LPG TECH PERFECT BLUE

Co sądzicie o takim zestawie ?

Kilka pytań:

1. Gazownik chce ciągnąć tylko jeden przewód FI 8 mm do tego jeden zawór a potem rozdzielenie na 2x6 do zasilenia Twina , czy to jest dobre rozwiązanie ?

2. Jaki max zbiornik wchodzi do 166 w koło. 630/240, 650/230 ?

Ostatnia edycja:
Mogę podzielić się informacją o reduktorze Romano jeżdżę juz prawie rok w 166 3.0 V6 i póki co nie sprawił żadnych problemów wtryski Baracuda pojedyncze sterownik Prins.

O to bardzo dobrze słyszeć, sam przymierzałem się do nieo ale jakoś gazownicy byli sceptyczni, a nikt ze znajomych nie miał. Jakie spadki ciśnienia przy max-bucie i jak z temperatura na autostradzie z gazem w podłodze?

Muszę się przyznać że nie testowałem w taki sposób tego ponieważ nie było problemów żadnych aby przełączało na benzynę podczas mocnego ciśnięcia gazu oraz prędkości rzędu 200km/h oraz dlatego że dostałem gwarancję 3 lata od gazownika na każdy pod zespól.

A to w takim razie mnie to nie przekonuje... jestem jak Niewierny Tomasz jak zobaczę (cyferki) to dopiero uwierzę :)

Pitec uważa że gold nie powinien mieć problemów, ale zamiast jego "rekomendują jeszcze AC R01 250" jak się by miał do 3.2?

Aro powiedz mi jakim programem mogę się podłączyć do Prinsa? kabel chyba już znalazłem muszę się upewnić czy będzie działał.

Jak często powinno się wymieniać wtryski LPG? Jest jakiś czaso-okres, czy przebieg, jakaś reguła?

To kolejne głupie pytanie. Jak się objawia padnięty wtrysk gazu?

U siebie mam Magic Jety. W necie raczej jest opinia, że to kupowate wtryski, a moje mają najechane Bóg wie ile. Stąd moje rozterki...

Witam. Przymierzam sie do wskrzeszenia mojej instalacji. Chce wymienić w niej następujące rzeczy:
Wtryski-Alex Barracuda pojedyncze
Reduktor- Kme twin
Filtr -Lpg Tech
Czy macie jakies sprawdzone sklepy gdzie mogę kupić to taniej i miec pewności ze to nie bubel.
Ja znalazłem takie ceny. Reduktor 440zl, wtrysku 70zl szt, filtr 55zl

Ja kupuje najczesciej w jacus lub drypa - popatrz co gdzie taniej.

Amortyzatory
Powrót