• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

A ja wam powiem, że ten samochód się podoba innym.
Dzisiaj pokazywałem w firmie zdjęcia osobom w wieku 30-40 lat i wszyscy prawie stwierdzili, że w końcu ładna Alfa.

Racja Radek typy modeli mi się pomyliły. Czas pokazał, że teraz ludzie na ulicy oglądają się bardziej za 155 niż za 156 a po prezentacji 156 nikt na 155 nawet nie spoglądał. Widać ,że stylistyka 156 ludziom podobała się krótko , a styl 155 okazał się ponadczasowy. Co do techniki to 155 była wtyle za 75, ale tak samo jak teraz Giulia tak samo auta typu 155 były dla marki być albo nie być.

Czy ja wiem? 155 widziałem w Poznaniu może ze 3 sztuki. Ogólna rozpoznawalność też niska w społeczeństwie. A 156 kojarzy każdy. Legendę 155 zbudowało DTM, bo tutaj faktycznie Alfa porobiła Niemców dokumentnie, nie mam nic przeciwko temu, żeby z Giulią było podobnie :D.

Arturo jej twórcom o to chodziło,żeby była inna niż poprzednie Alfy i jak widać efekt zamierzony udało się im osiągnąć. Radek 156 ludzie bardziej kojarzą jaki to model Alfy. Pamiętam jak w 1997 roku prasa i telewizja pompowała jej pokaz w porównaniu ze 155. Jednak wiesz mi jak jadę moją 155 ludzie bardziej się oglądają , do tego pytają jaki to model , a ze 156 tak nigdy nie miałem.

Ostatnia edycja:
A ja wam powiem, że ten samochód się podoba innym.
Dzisiaj pokazywałem w firmie zdjęcia osobom w wieku 30-40 lat i wszyscy prawie stwierdzili, że w końcu ładna Alfa.

Pewnie wszystkim podoba się też BMW3 albo Passat. Nie tędy droga. Mogłeś się spytać, kto planuje kupić - i od razu nie byłoby tak różowo...

attachment.php

Załączniki

• gulia.jpg
    gulia.jpg
    44.2 KB · Wyświetleń: 748
Ja planuję, tzn za 2-3 lata jak będzie SW.
Zresztą w Polsce rządzi flota i tutaj nie spodziewam się sukcesu.

Działa. Przysyłają zwrotnie taką wiadomość:

[TD="width: 65"][/TD]
[TD="width: 470, align: left"][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Dear Grzegorz C. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] I would sincerely like to express my gratitude for the interest you have shown in Giulia Quadrifoglio.

I am delighted to tell you that, during Frankfurt International Motor Show, in September, you will be among the first to discover the most exclusive details of our latest great jewel.

I will also make sure that you receive personal updates on the privilege of pre-ordering Giulia Quadrifoglio.

Warmest regards
[/FONT]
[/TD]
[TD="width: 65"] [/TD]

[TD="colspan: 3"]

[/TD]

[TD="width: 65"] [/TD]
[TD="width: 470, align: right"]
379.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Harald Wester
CEO of Alfa Romeo
[/FONT]
[/TD]

Działa. Przysyłają zwrotnie taką wiadomość:

[TD="width: 470, align: left"] Dear Grzegorz C. I would sincerely like to express my gratitude for the interest you have shown in Giulia Quadrifoglio.

I am delighted to tell you that, during Frankfurt International Motor Show, in September, you will be among the first to discover the most exclusive details of our latest great jewel.

I will also make sure that you receive personal updates on the privilege of pre-ordering Giulia Quadrifoglio.

Warmest regards

[/TD]

[TD="colspan: 3"]

[/TD]

[TD="width: 470, align: right"]
379.jpg
Harald Wester
CEO of Alfa Romeo

[/TD]

Podałeś zły adres - są zakładki "I WANT TO KNOW" i "I WANT TO OWN" - kliknąłem "OWN" i teraz Harald myśli, że już szukam nabywcy na lewą nerkę :D.

Jak to w Alfie - nie działa :D. Nie można kliknąć w przycisk, przynajmniej w IE...
działa, działa :)
ja już zapisany ;)
ps.
Prezes Auto-Centrum z Wojciechowskiego był na pokazie w Mediolanie. Ciekawe czy mu się nowe BMW, tfu, Giulia podoba :D

Zegary jak w moim A6:-D uchwytów na kubki brak....oj ciężko będzie podbić Hameryke;-)
Pokrętła z Mazdy, wyświetlacz trochę mi zalatuje Lexem, czyli mix z trzech stron świata :-D :-P

Wygląd to jedno. Jest jeszcze coś, czego nie da się po zdjęciu odczuć. Wnętrze niektórych aut wydają się być fajne a potem czar pryska po wejściu do środka. Faktura materiałów, ich miękkość i solidność też odgrywają dużą rolę. Uchwyty mogą być dostępne po odsunięciu podłokietnika lub w schowku pasażera. 156 nie miała ich wcale a i tak zawojowała rynek:)

Tak, to był jeden z jej plusów, forma "inności" i podporządkowania funkcji stylowi, tak samo jak spryskiwacze zabrane z maski, to co że za cholerę nie do wyregulowania :) z czasem to są smaczki modelu. I odsiewają takie rzeczy spośród potencjalnych kupców tych, co tylko przez przypadek do salonu Alfy wstąpili a nie Skody, bo Alfy był bliżej i mniej spalili na dojazd :)
Fajnie jakby i Giulia coś w tym stylu miała.

Jak dla mnie, wersja bez siatki łagodzi przód i sprawia ,że lampy juz nie są tak wielkie. Jest duza szansa,ze wersje słabsze mogą miec takie rozwiazanie.
Interesuje mnie czy progi równiez są zarezerowane tylko dla pakietu nazwijmy to "TI" .
Karoseria jest tak muskularna,że nawet 19" nie uwidaczniają swojej wielkosci. Na 16 czy 17 bedzie strasznie biednie. To auto na prawde ma cos w sobie z muscle cara.

Na zewnątrz mi się podoba choć to na pewno wersja TI w środku gorzej za dużo różnych rzeczy mało sportowo raczej limuzyniasto

A tutaj Black edition :-)
170974d1435245106-alfa_giulia__2015_-alfa_romeo_giulia_2015.jpg

Załączniki

• alfa-romeo-giulia-2015.jpg
    alfa-romeo-giulia-2015.jpg
    99.3 KB · Wyświetleń: 722
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót