[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Obyś miał rację. Pewnie wszyscy trzymamy kciuki za to.

Swoją drogą skoro jest taki szum i (bądź co bądź) napięcie w oczekiwaniu na Giulię, to model ten musi być super ładny. Jeśli tak nie będzie to rozczarowanie będzie ogromne i pewnie marka popłynie na dno.

Obyś miał rację. Pewnie wszyscy trzymamy kciuki za to.

Swoją drogą skoro jest taki szum i (bądź co bądź) napięcie w oczekiwaniu na Giulię, to model ten musi być super ładny. Jeśli tak nie będzie to rozczarowanie będzie ogromne i pewnie marka popłynie na dno.

Jeśli by się na spokojne zastanowić to okazałoby się, że tylko fani marki lub ludzie naprawdę interesujący się motoryzacją wyczekują z niecierpliwieniem debiutu nowej Alfy. A reszta, czyli większość potencjalnych klientów? Ostatnio czytałem fajną recenzję, jeśli można tak to nazwać: TUTAJ. Pomiędzy wierszami można wyczytać, że na docelowym rynku, czyli USA przeciętni kierowcy nawet nie wiedzą o istnieniu tej marki, więc i wyczekiwać jej nie mogą.

Fani AR może będą zawiedzeni po premierze ponieważ mają duże wymagania co do tego modelu, szczególnie do stylistyki. To fakt, że designersko poprzeczka jest bardzo wysoko (choć włosi zawsze potrafią zaskakiwać z kreską), ale nie powinniśmy zapominać, że to ma być po prostu porządny wóz, który będzie konkurencją dla BMW serii 3.

A w dzisiejszym Motorze artykulik o nowej Giulii :)

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Na fanpejdżu Tipo 952 takie coś się pojawiło:

A user I report that anyone who has seen the 952 the sums up so.
"materials and constructive technique were developed with only one goal... Premium Class, from the engines to the quality of the materials, the design? Sporty and elegant without excesses, it recognises the style Alfa Romeo with tuxedos... Sinuose lines that will hit... At the heart, nothing has been left to chance. Latest news... Office communication and marketing ready at and stages of promotion of 952... Projects from the presentation to the launch... Style sober without excesses between story Alfa Romeo and purity of style going from technology and performance."

Oryginał:
Un utente mi segnala che chi ha visto la 952 la riassume cosi.

"Materiali e tecnica costruttiva sono stati sviluppati con un solo obiettivo...PREMIUM CLASS, dai motori alla qualità dei materiali, il design? Sportivo ed elegante senza eccessi, si riconosce lo stile Alfa Romeo con lo smoking...linee sinuose che colpiranno...al cuore, NULLA È STATO LASCIATO AL CASO.Ultima notizia...ufficio comunicazione e marketing pronti all e tappe di promozione della 952...progetti dalla presentazione al lancio...stile sobrio senza eccessi tra storia Alfa Romeo e purezza dello stile passando da tecnologia e prestazioni."

Został nieco ponad miesiąc do prezentacji, myślę że za chwilę pojawią się pierwsze kontrolowane przecieki żeby podsycić atmosferę...

Na fanpejdżu Tipo 952 takie coś się pojawiło:

A user I report that anyone who has seen the 952 the sums up so.
"materials and constructive technique were developed with only one goal... Premium Class, from the engines to the quality of the materials, the design? Sporty and elegant without excesses, it recognises the style Alfa Romeo with tuxedos... Sinuose lines that will hit... At the heart, nothing has been left to chance. Latest news... Office communication and marketing ready at and stages of promotion of 952... Projects from the presentation to the launch... Style sober without excesses between story Alfa Romeo and purity of style going from technology and performance."

Oryginał:
Un utente mi segnala che chi ha visto la 952 la riassume cosi.

"Materiali e tecnica costruttiva sono stati sviluppati con un solo obiettivo...PREMIUM CLASS, dai motori alla qualità dei materiali, il design? Sportivo ed elegante senza eccessi, si riconosce lo stile Alfa Romeo con lo smoking...linee sinuose che colpiranno...al cuore, NULLA È STATO LASCIATO AL CASO.Ultima notizia...ufficio comunicazione e marketing pronti all e tappe di promozione della 952...progetti dalla presentazione al lancio...stile sobrio senza eccessi tra storia Alfa Romeo e purezza dello stile passando da tecnologia e prestazioni."

Został nieco ponad miesiąc do prezentacji, myślę że za chwilę pojawią się pierwsze kontrolowane przecieki żeby podsycić atmosferę...

Najważniejszy fragmet opisu z Twojego tłuamaczenia :)

Sportowa i elegancka, bez przepychu, można rozpoznać wytworny styl Alfa Romeo, wijące się linie, które trafią do serca, nic nie jest pozostawione przypadkowi.

Zapraszam do snucia wizji. :cool:

attachment.php

Pamiętam jak dziś kiedy będąc gówniarzem byłem nią wożony, tak mogła by wyglądać nowa Giulia. Spełnia wszystkie warunki wymienione wyżej.

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    4 KB · Wyświetleń: 740
Może nie Tipo 952, ale nie będę na razie zakładać nowego tematu: http://www.automoto.it/news/suv-alfa-romeo-beccato-per-la-prima-volta-il-muletto.html.

Podobno pod tym składakiem siedzi SUV Alfy, jest kilka podobnych do siebie zdjęć i jedno, na którym widać tylny napęd. Jak się rozkręci może warto z tego będzie zrobić osobny temat.

Kuźwa, spóźniłem się. :P Ja znalazłem na quattroroute: http://www.quattroruote.it/news/fot...ime_foto_della_crossover_su_base_giorgio.html

166828-alfa_giulia__2015_-images.jpg

Pamiętam jak dziś kiedy będąc gówniarzem byłem nią wożony, tak mogła by wyglądać nowa Giulia. Spełnia wszystkie warunki wymienione wyżej.

Moje pierwsze auto:) Dacia "Logan" w LPG haha w kolorze Dubaj Łajt :P

Jeszcze raz powtarzam- kretyni nie dostają takich posad w prywatnych firmach.
Musicie rozróżnić kwestie błędnych decyzji zarządu (tak, nie prezesa tylko całego zarządu) od tego, czy ktoś jest "jest głupi i się nie zna". Rynek jest ciężki, to nie jest kwestia szybkich i oczywistych decyzji. Tak- AR przez dłuższy czas nie miała dobrego zarządu... czy ma teraz? Czas pokaże.

No i właśnie- Sergio i jego poprzednicy nie są/byli dyktatorami w AR. Zarząd składa się z kilku, kilkunastu osób + doradcy.

Obietnice niespełnione? No coż... tutaj przyznaję rację. Też mnie to wkurza, że tyle zostało powiedziane, a nic z tego póki co nie ma. Trzeba jednak zgodnie stwierdzić, że tyle szumu jeszcze wokół nowego modelu nie było. Oczywiście spodziewam się, że pod koniec czerwca zobaczymy rzeźbę, a nie samochód. Jeżdzącą furę zobaczymy zapewne w przyszłym roku (uwzględniając to jak wszystko i bardzo się opóźnia).

Skala inwestycji koncernu jest tak duża, że na pewno zobaczymy wkrótce nowy samochód... a chwilę potem kolejny i kolejny. To nie są obietnice, to są już konkretne działania.

W końcu rozsądny komentarz. Prawda jest taka, że prezes zarządu nie podejmuje takich kluczowych decyzji. On ma ładnie mówić, żeby inwestorom się podobało.

Ciężko jest oceniać decyzje zarządu mając tylko tyle informacji co każdy z nas. Oni wiedzą duuużo więcej i planują na następne 10-15 lat. My tylko czekamy na chociaż jeden nowy model.

Wytworne to nie jest
No jak to nie? Spójrz tylko na tę linię słupka C płynnie przechodzącą w klapę bagażnika. To co Mercedes zaserwował praktycznie 50(!) lat później i czym "zaszokował" świat pokazując CLS'a Dacia miała w swoim aucie przeznaczonym dla przeciętnego zjadacza chleba. Do tego chromowane zderzaki, lusterka i podkreślające sportowe aspiracje wywietrzniki na słupkach C. Mało który producent mógł sobie pozwolić na taką ekstrawagancję.

BTW, czy Wy czytacie to co sami piszecie? Teraz rzeźba z glinki a całe auto za rok... Teraz to co roku się wypuszcza liftingowane modele, z takim tempem prac zanim ta Giulia, czy jak ją tam nazwą powstanie będzie przestarzałym autem.

Ostatnia edycja:
BTW, czy Wy czytacie to co sami piszecie? Teraz rzeźba z glinki a całe auto za rok... Teraz to co roku się wypuszcza liftingowane modele, z takim tempem prac zanim ta Giulia, czy jak ją tam nazwą powstanie będzie przestarzałym autem.

Jasne, Giulietta jak ją wypuścili też była przestarzała. Nie mówiąc o 4C...

4C to zupełnie inna bajka więc porównanie bez sensu. Giulietta też jakoś świata nie podbiła z tego co mi wiadomo.

4C to zupełnie inna bajka więc porównanie bez sensu. Giulietta też jakoś świata nie podbiła z tego co mi wiadomo.

Zaraz, nie podbiła bo była przestarzała na starcie?
Zastanów się co piszesz, naprawdę uważasz że Giulia będzie przestarzałym autem??? To znaczy co w niej będzie przestarzałe? Linia nadwozia, czy może silnik?

Poniżej masz tłumaczenie IT -> EN, kogoś kto brał udział w pracach:

"Allow me to continue the info I have. News that are in the project 952 the finale of a job started in 2008. In Fact, it is the 2008 the year in which the team of designers have started to provide the initial ideas on the project post 159. Ideas and confusing... Usual technological solutions.. Not in step with the German rivals, risk flop high even for a design not catchy. The hard work is finished with a nothing, in fact, in 2011/2012, before marchionne has blocked the project for then is quite clear. Why? It was the beginning of the voices of cession of house of arese and... Believe me by certain sources the intention it occurred in mind summits of newborns fca; but.. The idea of handing over a potential (the krauts) never exploited to full and considering the ambitious project uses, have led to a profound reflection that same marchionne has then decided to accept... The challenge of the challenges.... Entrust to the know-how of the group sport-luxury the task to develop that polo with inclusion of another piece of History As Alfa Romeo in the heart maserati-ferrari. I was told that the cry "riallziamo the head" is neto the team of young engineers with ideas and innovative projects and with the help and the supervision of the technicians (maserati) experts, they brought in the Bunker of Modena to the development of the new project called 952... They have started again from 0 with the idea of giving to the market, the alfisti, the concorenza and the world in a car that could be the essence of Alfa Romeo in version 2. 0... Evolution of the story, of a myth... That few... Very few have in dna. Restart by history, from the real pride alfista with an eye to the new story that from... Write with a car that knew excite... The heart with the style and technology... And performance, as only alpha can be synonym.
True lo smantaggio of unity bmw... The point of reference of the quality of the constructive segment; study materials and technology to overcome the concept German is quality... No!! Is there anyone who has done always car, the story with models that still today, I am legend. Today, after months and months of work, development and economic effort is born the new alfa romeo, it does not matter the name... Giulia is history but.. Even without the reenactments 24 June there will be the presentation of a piece of italy.. Alfa Romeo Sports and performance... In a tux... We are back!!"

O ile płynnie mówię i piszę i czytam po angielsku, to tego nijak nie jestem w stanie zrozumieć.

O ile płynnie mówię i piszę i czytam po angielsku, to tego nijak nie jestem w stanie zrozumieć.
A ja się jaram . Przemowa jest tak energetyzująca jak obietnice kandydatów na prezydenta przed drugą turą wyborów . Ale z tego wszystkiego można wywnioskować ,że ma być wielki Come-back , powrót do najlepszych lat Alfy Romeo. Auto ma być dumą Alfisti ,począwszy od wizualnych aspektów po techniczne właściwości ( a o techniczne aspekty zadbają ludzie z Maserati ). I nie ważne jak to się będzie nazywać , 24 czerwca:D nastąpi prezentacja "cząstki Włoch" - Alfa Romeo -sport i performance ( tutaj jako jakość wykonania ) . WRACAMY!!!! .
Facet w krótkim streszczeniu historii powstawania projektu bardzo się jara . Opisuje to z przekonaniem ,że kopary nam opadną w każdym aspekcie auta . Oby!!!!

Ostatnia edycja:
Już pomijając wszystko / historię powstania firmy i inne pierdoły to ja kiedyś zawsze marzyłem o Alfie i z powodu wyglądu ale i "arystokratycznie" brzmiącej nazwy marki . To nie jest suche Fiat , Merc , Audi , Skoda , Honda . Alfa Romeo ma potencjał w samej nazwie , brzmi dumnie , ma co najmniej tyle koni w nazwie co Ferrari i Maserati :) . Ta firma nie może upaść . Oby włoski styl powalił świat na kolana bo mimo ,że już nawet Audi projektują ludzie z Italdesign to na szczęście nie zmienia to pospolitej ,jednolitej sylwetki ich aut przez co są nudne i monotonne jak flaki z olejem ( nie wtykać mi tu RSów bo mi chodzi o wygląd a nie o klamory pod maską ) .

Amortyzatory
Powrót