155 & 155

W sobotę wietrzyliśmy "żelastwo":D 155 jest wspaniała:o.....a Fiaciur przyjemnie szybki;)

attachment.php

Załączniki

• CAM00552.jpg
    CAM00552.jpg
    182.3 KB · Wyświetleń: 305
No Artas szalejesz ale fiaciora zazdroszczę

W swoich latach było to najszybsze FWD a w Polsce jest jedna sztuka co ponad 300km/h jedzie a to już musi być fajna prędkość.

W swoich latach było to najszybsze FWD a w Polsce jest jedna sztuka co ponad 300km/h jedzie a to już musi być fajna prędkość.
Nie wsiadł bym w niego. Miałem okazję przejechać się 311km/h w M6 i .... nigdy więcej. Ta prędkość uświadamia że w razie jakiegokolwiek małego błędu nawet nie będzie pogrzebu bo nie będzie co zbierać ;) A Fiat jest sporo mniejszy i lżejszy.
Ciekawostką jest fakt że powyżej 300 telefony tracą zasięg :)

Jako że Fiaciur się maluje,wyciągnąłem V6 z garażu i postanowiłem trochę ją poużywać.Bo zaraz do niego wraca.Wymieniłem olej i Alfa śmiga aż miło.Przy okazji parę fotek z dziwnych miejsc...a i najlepsze z dzisiejszego poranka.Jak zwykle w wolną niedzielę rano lecę na giełdę żerań w poszukiwaniu staroci,po drodze mijam wielu stojących przy ulicy handlarzy,którzy to chyba już z przyzwyczajenia machają wszystkim.No i trafiłem na takiego który mi usilnie machał z daleka.Myślę sobie,a co tam zatrzymam się i zobaczymy co będzie się działo.W sumie to czysta ciekawość co tymi człowiekami kieruję aby zatrzymać Alfę.Ale do żeczy,zatrzymuję się i bardzo krótka rozmowa:

On-dzień dobry
Ja-dzień dobry
On-który rok?
Ja-96
On-jaka cena?
Ja-8
On-dziękuje,dowidzenia
Ja-dziękuje,dowidzenia hahahaha
Wiecej już chyba żadnej Alfie machał nie będzie.

No i znowu zarobiłem dyszkę,tym razem Alfa odpalała Forda.No i mały racing na mieście Alfa Romeo 155 V6 vs BMW pięćset ileś tam...przegrałem o długość samochodu;)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSCF1074.jpg
    DSCF1074.jpg
    65.8 KB · Wyświetleń: 144
  • DSCF1080.jpg
    DSCF1080.jpg
    72.4 KB · Wyświetleń: 146
  • DSCF1083.jpg
    DSCF1083.jpg
    67.6 KB · Wyświetleń: 147
  • DSCF1091.jpg
    DSCF1091.jpg
    76.2 KB · Wyświetleń: 151
  • DSCF1092.jpg
    DSCF1092.jpg
    83 KB · Wyświetleń: 147
On-dzień dobry
Ja-dzień dobry
On-który rok?
Ja-96
On-jaka cena?
Ja-8
On-dziękuje,dowidzenia
Ja-dziękuje,dowidzenia hahahaha

Hehe ;) Chyba chciał ją wziąć za 2000, a opchnąć za 3000, bo kupić za 8000, a sprzedać za 9500 to już by musiał wiedzieć co kupił, żeby tak zrobić. ;)

Do posiadaczy v6 zauważyłem u siebie ze na całkiem zimnym silniku to znaczy przy 1 odpaleniu wskazówka ciśnienia oleju wstaje po 2 sekundach dopiero a po 2 odpaleniu juz wstaje odrazu i zauważyłem że przy rozgrzanym silniku tak minimalnie drży wskazówka czy to normalne ?

UFF bdw u mnie niedługo alfa sie sporo zmieni tz kupiłem juz spojler formuły + jednak przemaluje inaczej zderzaki dodam ze spojler nie bedzie czerwony :D

O właśnie, zrób bo ja sam chcę tak zrobić, auto srebrne a dodatki ciemno szare, może nawet w tym kolorze co Rafał ma swojego polifta. Wrzuć fotki to zobaczę jak to wyszło.

Amortyzatory
Powrót