155 & 155

Sezon w pełni,pogoda za bardzo nie pozwalała przy Fiacie pracować więc polecieliśmy TS-em na mazury!do Ełku!trochę odpocząć i przy okazji zaliczyć imprezę motoryzacyjną odbywającą się w tym czasie:D.Na imprezie spotkaliśmy naszego starego znajomego w Punto GT i poznaliśmy nowego wariata,który dzielnie walczył swoją Alfa Romeo 33 1.7 16V z hondami na 1/4 mili:P(jak tu zajrzysz to pozdro dla ciebie Przemku).Ogólnie wszystko spoko,fajny klimat i pozytywni ludzie.Alfina zniosła drogę bez problemu,choć było bardzo gorąco!Kończymy urlop,Fiata i wracamy do rzeczywistości...

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• CAM00658.jpg
    CAM00658.jpg
    67.3 KB · Wyświetleń: 263
  • DSC05447.JPG
    DSC05447.JPG
    179.6 KB · Wyświetleń: 265
  • DSCF1100.jpg
    DSCF1100.jpg
    133.5 KB · Wyświetleń: 263
  • DSCF1110.jpg
    DSCF1110.jpg
    83.3 KB · Wyświetleń: 263
Elo mordy i wariaty!;)
Jako że bez Alfy długo się nie da,a bez 155 to już w ogóle to po kilku latach oczekiwania w końcu ją mam!nie obyło się bez przygód,ale o tym za chwilę.Najpierw radość i podniecenie hahaha!!
Alfa Romeo 155 1.8 8v,95r. pierwszy właściciel a raczej właścicielka.Kupiona u nas w salonie,krajowa.Serwisowana od nowości w ASO!no i najlepsze,65 tysięcy przebiegu.
A teraz druga strona medalu.W sobotę po dogadaniu wszystkich szczegółów transakcji,po południu dostałem telefon że Alfina miała małą przygodę.Ręce mi opadły!oryginalna 155,niczym nie skażona,od pierwszego właściciela,wszystko udokumentowane i jep,dzwon.Na szczęście nic strasznego się nie stało i postanowiłem że biorę ją w takim stanie.Nie sprzedam będę robił.To tak po krótce ile zachodu i nerwów trzeba było aby kupić starą Alfa Romeo...

W końcu będę miał prawilną furę do startów w Classicauto Cup

attachment.php

Załączniki

• CAM00312.jpg
    CAM00312.jpg
    113.4 KB · Wyświetleń: 236
Kolejny kredens do Twojej kolekcji :) Czy to ta, na którą tak długo chorowałeś?

Dzięki za miejsce na prawym:cool: filmik super no i V6 brzmi...:P

No nie dziwię Ci się że brakuje :)
Swoją droga to polifotwe 2,5V6 aż tak fajnie nie brzmi :-/ , chyba że wydech jakiś inny niż standard miałeś? bo 'piccolo ferrari' to jak najbardziej słuszna nazwa dla tego silnika - słuchając tego przejazdu :)
I Ty ją zamieniłeś na przedwcześnie kończące (zakres obrotów) robiące pffff i pssss jakieś turbo oj.... :)

I po co było sprzedawać 156, przecież to takie dobre auta :P :D

Jedyne co w nich dobre to silnik;)

- - - Updated - - -

No nie dziwię Ci się że brakuje
Swoją droga to polifotwe 2,5V6 aż tak fajnie nie brzmi :-/ , chyba że wydech jakiś inny niż standard miałeś? bo 'piccolo ferrari' to jak najbardziej słuszna nazwa dla tego silnika - słuchając tego przejazdu

Wydech w V6,to moim zdaniem obowiązek...żeby go zmienić:P V6 musi ryczeć pełną swoją mocą:D pewne decyzję zostały już podjęte,są plany na przyszłość,więc będą zmiany.Niektórzy się będą czepiać,łapać za słowa,a inni co lubią zapier...ć zrozumieją;)

- - - Updated - - -

I Ty ją zamieniłeś na przedwcześnie kończące (zakres obrotów) robiące pffff i pssss jakieś turbo oj....

Tak,świadomie zamieniłem V6 na 20VT;) i nie jest to nowożytne turbo które się kończy przy 5500 obrotów,20VT idzie pełnym ogniem do 7200;) brruumm psst tam ma odcinke..

Sezon 2016 rozpoczęty!;) Alfa ochoczo opuściła garaż i polecieliśmy na dwu godzinny spacer powłóczyć się po okolicy.To już ósmy rok razem:o Alfa dalej bawi,cieszy,daje ogromną radochę z prowadzenia i jazdy:driver:no i jeszcze bardziej mi się podoba;)

20160313_113025.jpg20160313_115355.jpg20160313_115741.jpg

Lalka :rolleyes:

Światła nie masz, czy zdjęcie tak wyszło?

Hahahaha taaa lalka:P wiesz dobrze jaki mam do niej sentyment..światełka działają:cool:

- - - Updated - - -

Ma tak na zdjęciu wyszło a bella jak zwykle piękna nieźle juz 8 lat

Troszkę czasu....w sobotę jak będzie pogoda to wpadam w odwiedziny:o

- - - Updated - - -

Artas czy to twoja 16V miała być opisana w auto świecie?

Tak miała być,ale kolega zmienił firmę i udało się załatwić zastępstwo i w motorze pokazała się V6 tomiego.

Czekamy na odwiedziny :)
Ja swoją za miesiąc może przyprowadzę. Kilka zmian będzie :)

Amortyzatory
Powrót