• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kłęby dymu

termit

Nowy
Auto
alfa 156
Witam. Wyjechałem moją czarnulą 156 2.0, przycisnąłem do 6500 obrotów na 2 biegu(silnik zimny) i nagle szok, za mną kłęby białego dymu jak bym ciągną zapalony snopek słomy. momentalnie odpuściłem gaz i się zatrzymałem. Nic dziwnego zewnętrznie nie spostrzegłem. Odpaliłem, ruszyłem i nic się nie dzieje-trasa, miasto nawet małego dymku. Co to mogło być ???

Woda w wydechu? Sprawdź czy płynu w zbiorniczku wyrównawczym nie ubywa, jak tak to uszczelka.

Na zimnym silniku nie deptamy...

Jakie sa produkty spalania benzyny oraz jaka była temp zewnętrzna napisz nam tutaj.

A potem mówią, że AR się psuje... 6500 obr na zimnym? Pozdrawiam panewki i szklanki :)

Witam. Wyjechałem moją czarnulą 156 2.0, przycisnąłem do 6500 obrotów na 2 biegu(silnik zimny) ....Co to mogło być ???

To mogła być bezmyślność... Choć bardziej mi się ciśnie na klawisze inne słowo ale nie spełniło by regulaminu.

W zimnym TS'ie jest tyle możliwości na "przecieki" oleju, że na 90% została spalona jakaś jego ilość. Para wodna nie wywołała by aż takiego efektu przy obecnych temperaturach. Na pocieszenie napiszę tylko tyle, że jeśli robisz tak systematycznie, to już w niedługim czasie nie będziesz się musiał przejmować tym silnikiem.:)

Ostatnia edycja:
Jak się bawić, to się bawić :D

nie chciałbym po tobie kupić auta - morderca :P

Nie no to chyba jakas prowokacja:o

Wyklepane gumowym młotkiem przy użyciu Tapatalka

Objawy o których napisałeś wskazują na uszkodzoną uszczelkę pod głowicą i te spektakularne kłęby dymu :D

Och wy idealiści. Błędni rycerze bez skazy.
Z ręką na sercu kto chociaż raz tak nie zrobił niech pierwszy rzuci kamieniem.
Ja nie rzucę .

Och wy idealiści. Błędni rycerze bez skazy.
Z ręką na sercu kto chociaż raz tak nie zrobił niech pierwszy rzuci kamieniem.
Ja nie rzucę .

Na ile mam dobrą pamięć, to nie zdarzył mi się nigdy taki przypływ "radosnej twórczości" mimo, że pierwszego TS'a miałem w wieku 21 lat i kręcił się non stop pod 7000 ale na zimno co najwyżej 3500 widział. Każdy jest panem swojego silnika i nikt mu nie zabroni. Tylko potem nie dziwmy się notorycznym awariom...

Witam. Wyjechałem moją czarnulą 156 2.0, przycisnąłem do 6500 obrotów na 2 biegu(silnik zimny) i nagle szok, za mną kłęby białego dymu jak bym ciągną zapalony snopek słomy. momentalnie odpuściłem gaz i się zatrzymałem. Nic dziwnego zewnętrznie nie spostrzegłem. Odpaliłem, ruszyłem i nic się nie dzieje-trasa, miasto nawet małego dymku. Co to mogło być ???

pancerny TeeS 16v błagał o litość

A jesli ja jestem po wymianie uszczelki pod glowica plyn nie ubywa a kopci na bialo na zimnym i cieplym ?:D

Temp nie ma znaczenia czy jest +15 czy +5 kopci tak samo.

Amortyzatory
Powrót