[Giulia] Alfa Giulia- 2015

• Autor wątku Autor wątku KRS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nowe silniki
attachment.php

Podobno 2.0 turbo benzina, V6 2.9 turbo benzina, 2.2 diesel, 3.0 V6 diesel

Załączniki

• AR-47.jpg
    AR-47.jpg
    53.1 KB · Wyświetleń: 890
No to żeś odkrył Amerykę... pięknie odgrzany kotlet! :D

Przyglądam się "stojąc zboku" na poczynania FCA dotyczące tegoż nowego modelu którego nawet nie wiedzą jak nazwać i czuje coraz większą irytację (choć nie oczekuje z wielkimi emocjami tego auta). Trzy miesiące do premiery a nie ma żadnych konkretnych OFICJALNYCH informacji oprócz kilku „mółów” Maserati. Przecież to jest co najmniej śmieszne i nie poważne traktowanie ludzi! Przygotowują niespodziankę? To nie ma być wystawa obrazów czy piknik z zabawami dla dzieci tylko premiera drogiego samochodu który ma odbudować zaufanie do marki i na który być może czekają zamożni ludzie - czekają a nie wiedzą na co!! - więc pójdą/poszli do BMW lub AUDI (jak KRS do LEXUSA dla przykładu) bo potrzebują samochodu a nie słodkiego finezyjnego pierdzenia które Harald i Sergio im funduje od 5 lat. Czasem pojawią się w prasie zagraniczne finezyjne wzmianki i nadal nic konkretnego. ZERO PROMOCJI. Przecież ludzie którzy nie interesują się Alfą Romeo nawet nie wiedzą, że Giulia ma powstać. Czy uważacie, że wszyscy potencjalni klienci AR śledzą i szukają po internetach jakichkolwiek szczątkowych info o nowej Alfie w trakcie planowania rodzinnego budżetu lub zmiany auta? Trzymają od miesięcy ściśniętą gotówkę w rękach krzycząc „I'm looking forrward to buy new lovely italian car!!!” aby nagle wyskoczyć z bloków wpadając do salonu?....no ku...wa – z przeproszeniem :D ... absolutnie nie zaprzeczam powstaniu tego auta, powiem więcej, pewnie zobaczymy je za te 3 miesiące zgodnie z tym co pisali koledzy NA FORUM. Sposób promocji według mnie leży i kwiczy. Zastanawialiście się kiedyś jak duża liczba osób tak naprawdę czeka na ten model? Skąd my mamy informację na jego temat skoro media milczą. Mamy informację (piszę teraz całkiem serio) bo na naszym forum jest kilku bystrych zaangażowanych w zdobywanie informacji chłopaków którym nie umknie nawet mały nowy szczegół nt. Giuli. Czy nie jest to śmieszne, że więcej wiemy od „Naszych chłopaków” niż od Sergia??.
Być może mylę się, nie rozumiem polityki FCA.

Pitolenie, jak ktoś ma kasę i szuka auta to patrzy co jest w salonie i za ile. Mało kto czeka na nowości ściskając gotówkę miesiącami. Będzie gotowy produkt w salonach, ludzie obejrzą, poczytają, policzą i albo kupią albo nie...

Salony samochodowe?? Chłopie jak auto pojawia się w sprzedaży to ludzie już dawno o nim wiedzą z materiałów promocyjnych i spotów reklamowych. Do salonu Alfy nie wejdą i pewnie nie planują bo nic tam nie ma.

I czytajcie ze zrozumieniem. Ja pisze o BRAKU szerokiej PROMOCJI modelu:

który ma odbudować zaufanie do marki

Dodano po 3 minutes:

Pitolenie, jak ktoś ma kasę i szuka auta to patrzy co jest w salonie i za ile. Mało kto czeka na nowości ściskając gotówkę miesiącami.

A o czym ja pisałem?

więc pójdą/poszli do BMW lub AUDI (jak KRS do LEXUSA dla przykładu).

Dodano po 8 minutes:

Proszę coś ruszyło :D po mojej interwencji
BRAVO
W końcu konkretna rzeczowa informacja

http://autokult.pl/24805,8-nowych-modeli-alfy-romeo-zaden-nie-bedzie-tani

Ostatnia edycja:
No i co z tego? To, ze dziś nikt nie kupi alfy bo jej nie ma to nie znaczy, ze ktoś inny nie kupi za rok jak będzie...Ludzie wymieniają auta w kółko. Za pół roku nie skończą się klienci na auta. Ostatecznie decyduje cena i wyposażenie auta, które jest realnie do kupienia. Będzie produkt będzie sprzedaż. Jak ona będzie wysoka zobaczymy...

Nie uważasz, że podejście FC jest irytujące? Przez lata odwlekana premiera obiecanki cacanki. a trzy miesiące przed premierą pojawia się w internecie info, że Dyrektor Alfy Romeo w Ameryce Północnej Reid Bigland zdradził plany marki na najbliższe lata... kolejny raz ta sama informacja. Będą drogie, będą premium ale co to nie wiemy, o Giuli nawet nawet nie wspomniał :) FCA traktuje ludzi niepoważnie.

A co w tym nowego?

To była ironia z mojej strony:)

Dodano po 2 minutes:

A o nowym Audi A4 coś wiesz? Też ma być w sprzedaży pod koniec roku. Pewnie jak prześledzisz fora to znajdziesz.
Co mają teraz reklamować?

OOO i trafiłeś w sedno sprawy. Wiem o Audi tyle, że napewno się pojawi w standardowych odstępach czasu i będzie dobre

Ostatnia edycja:
OOO i trafiłeś w sedno sprawy. Wiem o Audi tyle, że napewno się pojawi w standardowych odstępach czasu i będzie dobre
Dobre :sarcastic: z tymże dla jednych to stwierdzenie jest zachęcające a dla innych odrzucające :)

Ale jak dobre? Jak kanapka z szynką czy jak tort czekoladowy? Też zero konkretów. Z tą różnicą, że audi wypuszcza nowe kolarki w regularnych interwałach i wiadomo jakie tak naprawdę będą. Takie same jak poprzednie.

Spoko spoko, auto póki co jest słabo "reklamowane" bo nie ma co reklamować. Myślę, że na miesiąc lub krócej będą ostro się reklamować.
Jeśli chodzi o marketing, to najskuteczniejsze są krótkie i dynamiczne kampanie. Takie wręcz do obrzydzenia, ale wtedy praktycznie każdy zobaczy reklamę. Co innego przez pół roku zapowiadać samochód... możnaby zwariować.

Moim zdaniem zamysł jest ok- środowisko bije pianę (patrz np. ten wątek), a lud dowie się w swoim czasie.

Mito i Giulietta też miały dynamiczne kampanie. Potem w każdej paczce chipsów, chrupków, lotto itd można było wygrać auto. OK, w Polsce Alfa nie sprzedaje się najlepiej, ale moim zdaniem i tak sporo tego jeździ jak na AR.

Z reklamą się nie spieszą gdyż biorą pod uwagę, iż na trzy dni przed premierą czerwcową Sergio po naradzie z inżynierami może stwierdzić, że najwcześniej samochód da rade wypuścić w 2016 r. :D

Ostatnia edycja:
Z tego co wlasnie przed chwila rozmawialem ze sprzedawca AR to Giulia byla juz kilkakrotnie pokazana w mediach w wersji QV i ma to byc wlasnie ta biala wizualizacja w ADF jest wywieszony bilboard. Auto na bazie Ghibli ma byc wielkosciowo pomiedzy BMW 3 i 5. Bedzie pokazana 24 czerwca oficjalnie.

Z tego co wlasnie przed chwila rozmawialem ze sprzedawca AR to Giulia byla juz kilkakrotnie pokazana w mediach w wersji QV i ma to byc wlasnie ta biala wizualizacja w ADF jest wywieszony bilboard. Auto na bazie Ghibli ma byc wielkosciowo pomiedzy BMW 3 i 5. Bedzie pokazana 24 czerwca oficjalnie.

z pewnością ;)

Nie uważasz, że podejście FC jest irytujące? Przez lata odwlekana premiera obiecanki cacanki. a trzy miesiące przed premierą pojawia się w internecie info, że Dyrektor Alfy Romeo w Ameryce Północnej Reid Bigland zdradził plany marki na najbliższe lata... kolejny raz ta sama informacja. Będą drogie, będą premium ale co to nie wiemy, o Giuli nawet nawet nie wspomniał :) FCA traktuje ludzi niepoważnie. Takie to jest wlasnie wiarygodne pozniej sie dziwimy, ze VAG zabiera spory kawalek tortu z rynku pozniej wpuszczajac dziesiatki modeli o roznych nazwach bo ich na tostac i wszystko dlatego ze te VAGi ktorych jeszcze nie ma sa najlepsze. I juz wiadomo,ze takie sa. :p

To była ironia z mojej strony:)

Dodano po 2 minutes:

Do poki do puty FCA zwieksza dochody koncernu nie uwazam aby ich podejscie bylo irytujace. Z tym, ze wiem napewno,ze audi bedzie dobre to wlasnie jest tak auta jeszcze nie ma ak juz jest dobre pozniej co by nie wyszlo zawsze bedzie slabsze niz Audi. Takie wlasnie sa dobre produkty VAG jeszcze ich nie ma a juz sa najlepsze.

Ostatnia edycja:

W którym komisie sprzedawca tak ci naopowiadał? Bo poważniejsi ludzie z salonów AR nic jeszcze nie widzieli na oczy.

W którym komisie sprzedawca tak ci naopowiadał? Bo poważniejsi ludzie z salonów AR nic jeszcze nie widzieli na oczy.

W ADF Wroclaw. W salonie sa bilbordy z ta wersja jako QV 500KM okreslana jako Giulia QV - dokladnie to co jest dostepne w necie i w tym eatku tez sie kilka razy przewinelo. Wiec wyglada na to, ze to jest nasza Giulia wlasnie.

Amortyzatory
Powrót