• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Biała

• Autor wątku Autor wątku Arek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nooo wygląda całkiem, całkiem!
... tylko tak mi się wydaje, że lewe przednie drzwi mają inny odcień (ale to świadczy bynajmniej o tym, że ktoś o nią dbał i naprawiał kiedy zachodziła potrzeba) :)

Mi to akurat musi "wpaść w oko", a jak już wpadnie, to może mieć kształt nawet gwiazdy :P

monikx zgadła. Z innym odcieniem drzwi prawda. Były lakierowane. Podobnie jak tylne błotniki. Felgi były z samochodem - dlatego wziąłem tego kota w worku :D

Po remoncie zrobiłem ponad 1100km z czego 500 w ostatnią dobę w trasie :D
Na s8 dosyć skutecznie udawało mi się zmuszać blokowaczy lewego pasa do zjazdu na bok. Przód 155 w lusterku wygląda obłędnie. Spalanie w trasie dosyć spore ~ 9-10l/100km, ale jazda oszczędna nie była :)

I muszę się wyżalić.. Chyba felga do prostowania - podlaskie drogi i dziura której nie dało się uniknąć.. Lekkie bicie kierownicy odczuwalne w każdym zakresie prędkości. Opona wygląda na ok.
Gdzie w Warszawie prostowanie felg? Bez naciągania :)

Na grochowskiej przy skodzie masz najbliżej.ceny takie same.oby Ci tylko szyba za chwilę nie pękła po takim strzale...

Jutro skocze i dam znać. Po równych drogach tym samochodem jeździ się świetnie.
Miałem pecha bo z 20km po zjeździe z s8 zrobił się ser szwajcarski, a że było koło 3 w nocy to dodatkowy minus.

miałem dzis to samo z tym że ja felg nie pokrzywiłem , wracałem z trasy biaślostockiej obwodnicami i sprawdziłem jak 155 sie zachowuje przy 200 i jest swietnie , a miny ludzi wyprzedzających sa bezcenne

Szczęście w nieszczęściu z felgą nie było źle :) , ale trzeba jeszcze bardziej uważać na dziury.. Mogło się gorzej skonczyć.

Nigdy nie byłem wielkim fanem tego modelu, ale muszę przyznać, że ta sztuka prezentuje się rewelacyjnie. Gratuluję zakupu i uratowania kredensu przed bardzo prawdopodobnym smutnym końcem. Mało ich zostało na polskich drogach.

Dobrze że nic więcej się nie popsuło....bo musiałbym się do ciebie wybrać;)

To chyba celowo coś zepsuje żebyś podjechał :D

Trzeba będzie się pobawić z poduszkami silnika na pewno. I jak mi wypali co ma wypalić to może lekko w dół pójdzie :) - i tak przez rozmiar felg i opon skacze od lewej do prawej na drodze omijająć dziury, a przed progami zwalniającymi robie korek. Tak więc do jazdy na codzień średnio się to już nadaje. Chyba że po okolicy - oprócz progów zwalniających drogi są zadowalające (o ile łat nie ma).

Myślałem o przyciemnieniu szyb lekkim, ale póki co są ważniejsze wydatki więc głowy sobie nie zawracam, ale na opinie czekam.
No i dylemat nad wnętrzem.. Plan był taki że ma być welur z mojej poprzedniej 155, ale nie widzi mi się to do białego lakieru, a rozbieranie 155 pokazało mi że nie jest to taka łatwa sprawa jak się wydaje.

W białej jest nowa wykładzina podłogi - to na plus. Wleci pewnie kierownica drewniana i deska. A co do boczków i foteli to pewnie na okazje trzeba czekać :), albo jakiś custom :).

Co myślicie o tym żeby drzwi od środka zalać woskiem? Konkretnie na łączeniu blach.

Jakie masz opony założone że jest tak źle?? Ja na 205/45R17 mogę spokojnie śmigać na co dzień, spodziewałem się gorszych wrażeń.
Jakie masz teraz wnętrze?? Widzę że ciemne, może byłbym zainteresowany wymianą jeśli chcesz jasne. No i rozbiórka wnętrza 155 jest banalna, ja nie miałem problemów.
Drzwi zalej środkiem do tego przeznaczonym, tylko najpierw warto je wyczyścić na spodzie z brudu i udrożnić wszystkie odpływy, wtedy drzwi nic nie ruszy.

Mam jasne z poprzedniej więc zamiana raczej nie wchodzi w gre :) Ja mam 205/40/17. Zależy gdzie jeździsz, ja pare razy na Żoliborz się przejechałem i wiem że nie ma sensu tłuc tego samochodu po takich drogach. Dodatkowo zapomnieć należy o krawężnikach i tego typu pierdołach. Ale do tego mam inne auto :D Gdzie żaden krawężnik przeszkodą nie jest :) .
Rozbiórka może nie jest trudna, ale stan wykładziny po 19 latach pozostawia sporo do życzenia - mowa o poprzedniej. Do tego zabawa z plastikami przy pasach itp.. Szkoda roboty żeby zmieniać z czarnego na białe. Jedynie deske wymienie na tą z drewnem.

I jeszcze pytanie.. Co rozumieć mamy przez to że możesz spokojnie śmigać? Mi twardość nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Ale felgi się przy tym niszczą troszke. Mój znajomy ma honde CRX i identyczny rozmiar opon i co sezon prostowanie, chociaż pewnie w połowie sezonu felgi załatwione, a jeździ ostrożnie..

Marcin jutro w CH Promenada. Ale nie wiem czy będe - mogłoby więcej 145/146/155 być

Chodziło mi o komfort jazdy, do tego mam obniżoną o 3cm. Czasami jednak myślę czy nie przesiąść się na 16 cali ze względu na osiągi:) ale to u mnie będzie warunkowane hamulcami, nie wiem czy da się całość pożenić z 16".

Gratuluję pięknego samochodu. Nie to żebym chwalił 16v, ale fajnie że zamontowałeś tę jednostkę, jest naprawdę żwawa. Zawsze bałem się koloru białego, ale twoja Bella wygląda obłędnie. Ładny egzemplarz. Nie tylko ty miewasz przygody z felgami. Ja ostatnio założyłem Speedliny po malowaniu i tego samego dnia wpakowałem się na krawężnik. Skończyło się na szczęście tylko na obdarciu lakieru na rancie (ale na wszelki wypadek sprawdzę czy jej nie przygięło). Co do przyciemnianych szyb to według mojego gustu ja bym z tego zrezygnował. Twojemu autku na prawdę nic nie brakuje. Robi wrażenie i to byłby niepotrzebny mod moim zdaniem. Ale listwę na progach faktycznie mógłbyś na biało przelecieć, to podkreśli jej linię. Pozdrawiam - fajnie popatrzeć na fajną Alfę.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót