• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[75] Alfa 75 3.0V6 QV

• Autor wątku Autor wątku Wujo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja bym takiej 75 w życiu nie sprzedał za żadne pieniądze. Widziałem ją dzisiaj i wygląda naprawdę niesamowicie. Kolektory też robią robotę, wydech brzmi inaczej niż u mnie... Dobrze, że pojechałem i zobaczyłem ile gratów jeszcze ma Wujo, bo przynajmniej wiem że jeszcze przez jakiś czas będę miał skąd brać elementy do swoich Podsumowując - czerwona 75 Wuja robi robotę. Świetny lakier, zdrowa buda, wnętrze, wszystko jest na swoim miejscu, tak trzymać
Rozmawiając o takich pieniądzach spodziewam sie że stan jest super

Do rodzin Alf 75 po długich poszukiwaniach dołaczyła alfa 155 Q4. Zakupiłem jakiś miesiąc temu w Holandii. Niestety jeszcze stoi u poprzedniego własciciela bo nie mam teraz kasy na laweta, zakup troch mnie zrujnował. Alfa w 1993r została poszerzona i obniżona przez jakąś niemiecką firme, wyglada to całkiem fajnie. Auto stoi już pod chmurką jakieś 4 lat ale wygłada całkiem dobrze, kornik jeszcze nigdzie sie nie wdał wiec jest dobrze. Kilka drobnych poprawek do tego polerka i bedzie bajka ze strony blacharskiej. Głowną wadą jest silnik, po odpaleniu strasznie w nim wali i cisnienie oleju wynosi zero. Zaskoczył mnie fakt ze silnik w ogóle odpalił po tak długim postoju. Przebieg na liczniku 86tys, wiec całkiem przyzwoity. Puki co mam tylko dwa zdjecia te które przysłał mi poprzedni właściciel. Jak zorganizuje fundusz na lawete to zrobie kilka fotek przy załadunku.

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMAG0432.jpg
    IMAG0432.jpg
    81.7 KB · Wyświetleń: 630
  • IMAG0427.jpg
    IMAG0427.jpg
    92.9 KB · Wyświetleń: 646
Ostatnia edycja:
No to mamy najlepszego kocura 155 na forumie, gratulacje zakupu, wygląda groźnie, dobrze że to Q4 to nie ma przerostu formy nad treścią:)

Tak jak wczesniej pisałem, te silniki są bardzo awaryjne. Poszerzenie wygląda bardzo groźnie co z tego jak silnik padaczka

fajniutka, może to prawdziwy DTM, to by dopiero był zakup, takiego auta ;)

Według mnie to są felgi marki Schmidt

Tak jak wczesniej pisałem, te silniki są bardzo awaryjne. Poszerzenie wygląda bardzo groźnie co z tego jak silnik padaczka

Co do silnika uważam ze tak samo jak dużo osób uważa że alfy są awaryjne tak samo ten silnik jest awaryjny. Po prostu jak dbasz tak masz. Jesli ktoś dba o olej i wymienia go na czas, nie meczy takiego silnika na zimny to wszystko chodzi bez awaryjnie.

Ostatnia edycja:
Co do silnika uważam ze tak samo jak dużo osób uważa że alfy są awaryjne tak samo ten silnik jest awaryjny. Po prostu jak dbasz tak masz. Jesli ktoś dba o olej i wymienia go na czas, nie meczy takiego silnika na zimny to wszystko chodzi bez awaryjnie.

Niestety 2.0 16V do dlugowiecznych nie należą:) aleeeee to bardzo fajny silnik do modów przerobiony na wszystkie sposoby ile użytkowników tyle sposobów na moc. A ten wygląd zobowiązuję musi być grubo. Powodzenia życzę w doprowadzaniu do ładu.

Nie słyszałem o silniku 2 Turbo 16V żeby się nie rozkraczył nawet ten co masz w tej 155 niby przebieg malutki a silnik chodzi jak traktor, przyjemnej zabawy w naprawach tej jednostki. Życzę powodzenia

Fajna sztuka, tylko doprowadzenie jej do czasów świetności trochę Ci zajmie :D

Nie słyszałem o silniku 2 Turbo 16V żeby się nie rozkraczył nawet ten co masz w tej 155 niby przebieg malutki a silnik chodzi jak traktor, przyjemnej zabawy w naprawach tej jednostki. Życzę powodzenia

A widzisz, ja słyszałem o co najmniej kilkunastu egzemplarzach z 2.0 16vT z którymi nie ma problemów. Jak dbasz tak masz, zresztą umówmy się, te auta nie mają 2 lat i 50 tys przebiegu...

Nooo gratki Wujo zakupu:) Faktycznie groźnie wygląda,ale co z tego;) W każdym bądź razie wytrwałości zyczę przy remoncie silnika:).Dobrze musiała w dupę dostać skoro przy przebiegu 86 tyś straciła ciśnienie oleju.Nie dobrze.Panewka już pewnie chce opuścić swoje miejsce albo już opuściła:( Nie mnie jednak jeszcze raz gratulacje:)

A widzisz, ja słyszałem o co najmniej kilkunastu egzemplarzach z 2.0 16vT z którymi nie ma problemów. Jak dbasz tak masz, zresztą umówmy się, te auta nie mają 2 lat i 50 tys przebiegu...
Nie są uszkodzone te które jeżdza okazyjnie, nie musimy się umawiać ja nie piszę o noowych autach tylko o znacznym przebiegu a te silniki bez remontu okazałych przebiegów nie robią

Amortyzatory
Powrót