• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[75] Alfa 75 3.0V6 QV

• Autor wątku Autor wątku Wujo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Wujo

Nowy
Auto
ALFA 75 3.0V6 QV - 75 2.5V6 Milano - 75 3.5V6 SAVALI - 155 Q4 - Dodge Ram SRT-10
Witam pod długiej przerwie, założyłem sobie nowy temat ponieważ zaszły drobne zmiany w mojej kolekcji. Otóż dwie z moich trzech alfy zostały przeznaczone do sprzedania, 75 Turbo i 166. Została tylko 75 QV i postanowiłem dodać kilka nowych fotek.

Zmieniłem felgi z 16' na 17 Zender milano na oponach 215/35/17
Zmiana foteli na Recaro, komplet oryginał z 75
Kierownica momo
Sportowy kolektor wydechowy csc

Teraz to wszysko wyglada zupełnie inaczej, bardziej cieszy oko. W najbliższym czasie bedzie zmiana ostatniego tłumika na Supersprint od alfy 75 2.0TS(były taki w niektórych egzemplarzach ). Wydech oczywiscie bedzie na środku zderzaka.

kolektor 2.jpgsupersprint.jpg

Fajnie, że w tłumie 156'ek i 147'ek pojawia się czasem taki rodzyneczek. Felga jedyna słuszna no i to recaro ;) QV nie miały pomarańczowych zegarów?

Fajnie, że w tłumie 156'ek i 147'ek pojawia się czasem taki rodzyneczek. Felga jedyna słuszna no i to recaro ;) QV nie miały pomarańczowych zegarów?

W sumie to nie wiem które wersje miały czerwone zegary a które nie, zalezało to chyba od kupującego nowy samochód. Czerwone zegary były tez w niektórych 2.0ts i 1.8t.

Nie wiem po co nowy temat ale ok.
Jak już w poprzednim pisałem 75 3.0 z Zenderami bomba.
Co do wydechu na środku to występował on seryjnie jedynie po ostatnim lifcie ( po 89roku ) w słabszych wersjach ( 1.6, 1.8, T.Spark oraz diesle) . Nigdy nie było szerokich zderzaków ( 1.8Turbo lub 3.0 ) z końcówką na środku.
Co do zegarów to pomarańczowe były we wszystkich wersjach silnikowych po pierwszym lifcie czyli od 1987 do 1989 roku. Wcześniej całe białe a później takie jak są u Wuja, czyli białe z zielonym polem na obrotomierzu.

Ten wydech na środku był raczej spowodowany podwieszonym zbiornikiem paliwa po prawej stronie który rdzewiał na potęgę

Ostatnia edycja:
Słuszna uwaga, co nie zmienia faktu że np. w T.Sparku wygląda to bardzo fajnie.
GTV6 miała zbiornik jak 75 V6 a wydech i tak był 'prawie' po środku.

W T.Sie zgoda to wyróżnik tego modelu ale żeby w 75 3l zapodawać tam rurę to chyba pomyłka. W Turbo 75 z 1987r miałem zbiornik pod podłogą i rurę na środku w Turbawce z 1990 roku zbiornik w bagażniku i wydech po prwej stronie

Wujo zapodaj filmik jak to gada i jak jedzie, chyba że maszyna tylko stoi, a nie jeździ. Na fotkach wygląda na szybką :D

a mi bardziej się widzi rura na środku niż "amerykańskie" zderzaki...

Mi osobiście bardziej podoba sie wydech na środku i tak też zrobię. Nie bedzie to otwór w zderzaku tylko takie samo wycięcie jak teraz jest po prawej stronie.

- - - Updated - - -

Wujo zapodaj filmik jak to gada i jak jedzie, chyba że maszyna tylko stoi, a nie jeździ. Na fotkach wygląda na szybką :D

Alfa tak samo jeździ jak wygląda. Chwilowo ma małą awarie- uszkodzona guma na wale przy skrzyni biegów.

Wujo jesli możesz pokusić się o wycenę tej 75 tak realnie za ile można sprzedac Twoje auto tutaj w Polsce.
Możesz napisać taką cenę?

Wujo jesli możesz pokusić się o wycenę tej 75 tak realnie za ile można sprzedac Twoje auto tutaj w Polsce.
Możesz napisać taką cenę?

Trudno zrobić wycene jeśli nie mam zamiaru sprzedać.Jakiś rok temu była do sprzedania taka sama alfa jak moja tylko na innych felgach. Sprzedawał ją koleś z Wrocławia, Robert B. moze znasz. Poszła za 14tys.

Pytam Ciebie jako właściciela takiej bryki której nie masz zamiaru przynajmniej teraz sprzedac auto stąd myśl że łatwiej Ci o cenie mówić
Pytam bo tez myślę żeby takie auto nabyc i cieszyć się nim na emeryturze:D
Czyli odpowiedz jest około 15 tys za dobrze utrzymaną 75V6 bo pamietam ze kolega na forum sprzedawał taka jak twoja za 9 tys

Ja swojej nawet za 20tys bym nie sprzedał. Na wartość mają duży wpływ gadżety jakie są przy alfie. U mnie na przykład felgi z oponam sa warte minimum 2500zl, fotele Recaro jakieś 1500zl, kolektory wydechowy dałem 1600zl. I juz masz 5600zl.

Wujo fakt takie gadzety w jakims stopniu rzutują na cenę ale na pewno nie są jej wykładnią. Natomiast ma to wpływ na to że Alfa się taka wogóle sprzeda. Wiem że w handlu zjadłeś juz zęby sprzedac drogo kupić tanio więc OK Twoja Alfa jest warta sporej kwoty ale czy az takiej,rynek to zweryfikuje.Znam ludzi co pakuja kupe kasy w gadzety i takie tam rzeczy a przy sprzedaży osiągają cenę niewiele wieksza od rynkowych gniotów. Fakt że Alfa75V6 jest autem wyjatkowym więc cena wyjściowa jest już dość znaczna.

Wujo fakt takie gadzety w jakims stopniu rzutują na cenę ale na pewno nie są jej wykładnią. Natomiast ma to wpływ na to że Alfa się taka wogóle sprzeda. Wiem że w handlu zjadłeś juz zęby sprzedac drogo kupić tanio więc OK Twoja Alfa jest warta sporej kwoty ale czy az takiej,rynek to zweryfikuje.Znam ludzi co pakuja kupe kasy w gadzety i takie tam rzeczy a przy sprzedaży osiągają cenę niewiele wieksza od rynkowych gniotów. Fakt że Alfa75V6 jest autem wyjatkowym więc cena wyjściowa jest już dość znaczna.

Ja bym takiej 75 w życiu nie sprzedał za żadne pieniądze. Widziałem ją dzisiaj i wygląda naprawdę niesamowicie. Kolektory też robią robotę, wydech brzmi inaczej niż u mnie... Dobrze, że pojechałem i zobaczyłem ile gratów jeszcze ma Wujo, bo przynajmniej wiem że jeszcze przez jakiś czas będę miał skąd brać elementy do swoich :P Podsumowując - czerwona 75 Wuja robi robotę. Świetny lakier, zdrowa buda, wnętrze, wszystko jest na swoim miejscu, tak trzymać

Amortyzatory
Powrót