• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

artykuł o 4C

"Nowa" Julka QV. W tle "nowe" MiTo QV.

Spiderek jako "autko lifestyle'owe" robi robotę:
attachment.php

Przednie lampy za kloszem :D:
attachment.php

Piękny :). Jeśli z przodu zrobią bagażnik, będzie szedł jak ciepłe bułeczki...

Załączniki

• 1920383_10153870323440596_992584387_n.jpg
    1920383_10153870323440596_992584387_n.jpg
    135.2 KB · Wyświetleń: 303
  • 1002656_10153870323445596_1796183630_n.jpg
    1002656_10153870323445596_1796183630_n.jpg
    130.3 KB · Wyświetleń: 295
Ostatnia edycja:
A co do Cupry i 4C w Zielonym Piekle, to może mierzyli czasy w różnych miejscach? Tam nie ma ustalonego start i mety, Megane RS na ten przykład wyjechało z boksu (start) a skończyło na teoretycznej linii mety w połowie boxów. Trzeba by popaczyć na filmiki o ile są. :D

Akurat z kółka Cupy jest:
[video]http://bcove.me/iondc0ih[/video]

I z 4C też:

Ostatnia edycja:
A nie bierzecie pod uwagę tego że te czasy są wykręcane przez innych kierowców? Kilka sekund urwać na tak długim torze przez lepszego kierowce nie powinno być problemem.

4C na żywo to coś pięknego :rolleyes: Na środek, oprócz tego co mnie interesowało czyli foteli i kierownicy, nie zwróciłem uwagi.

Radek czy Ty kiedys w życiu przestaniesz narzekac??Czlowieku zrozum ze 4C jest przeznaczone do tego do czego jest i kazdy kto ja kupuje to wie i albo spbie wsadzi klime bo bedzie nia jezdzil na codzien po miescie(bo tak sobie zyczy i chce byz zauwazony przez ludzi/chce sie wyrozniac) albo nie wsadzi bo chce miec lzejsze auto i zdaje sobie z tego sprawe, a nawet ma do gleboko w D..pie bo ma np.2 albo i 3 inne auta i ten fakt jak i ten, ze w bagazniku moze schowac tylko butelke z napojem go nie przeraza.Wiemy Ty masz przewspaniala,przepiekna,przesportowa i w o gole prze Julke z wnetrzem Fiata ktore jest super aha no i masz bardzo mocna benzyne.Zaloz jeszcze zamiast wydechu rynne z dachu.Przepraszam nie mam nic do Ciebie ale mnie irytujesz

No wnętrze fiata to chyba bardziej w 4C, to julkowe jest stylowe (przed liftem)

Ło matko, skończcie z tą Cuprą już.. Dodatkowo przecież Cupra była na lepszych, opcjonalnych oponach, a to ma bardzo duże znaczenie.

Wiadomo już coś więcej o Spiderze? Kiedy, jaka cena?

Radziu ale złote czasy motoryzacji minęły bezpowrotnie nie tylko dla alfy. Dziś niestety priorytetem jest ekologia i ekonomia więc auta aspirujące do sportowych muszą być kompromisem. A skoro przywołujesz rodzinę transaxli to może i przerastały konkurencję ale od strony finansowej dobiły markę.

Dla mnie majstersztyk sztuki użytkowej, przy luźniej ćwierć banki dwa razy nie trzeba by było mnie namawiać na zakup.. Sa szybsze auta za ta kasę, lepiej wykończone ale żadne nie wywołuje takich emocji i ciarek na skorze jak 4c..mówcie co chcecie ale nic więcej bym nie chciał od życia mając takie cudo w garażu:-) pozdro!

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

No wnętrze fiata to chyba bardziej w 4C, to julkowe jest stylowe (przed liftem)

a nie no oczywiscie pomylilem sie jest bardzo stylowe.Zegary jak w Brawo i caly kokpit ale masz racje pomyslilem sie.W srodku jet czuc ducha alfy ale tylko jak popatrzysz na logo na kierownicy(takie moje zdanie).Nie powiem auto mi sie podoba z zewnatrz.Wnetrze no coz

a nie no oczywiscie pomylilem sie jest bardzo stylowe.Zegary jak w Brawo i caly kokpit ale masz racje pomyslilem sie.W srodku jet czuc ducha alfy ale tylko jak popatrzysz na logo na kierownicy(takie moje zdanie).Nie powiem auto mi sie podoba z zewnatrz.Wnetrze no coz

Zawsze do czegoś mozna sie przyczepić w przypadku masowej produkcji, fakt wnetrzu przydałoby sie wiećej polotu ale generalnie jeden z lepszych projektów ostatńich lat a szczególnie w przypadku AR..

Weź mi tak pokrótce spisz podobieństwa (poza kierownicą) obu projektów, bo chyba jestem ślepy:

Bravo:
57.jpg

Giulietta:
sales-large.jpg

Można się czepiać użytych materiałów, bo w kilku miejscach są niewątpliwie badziewne, ale sam projekt deski jest chyba najlepszy w całej klasie, wliczając w to BMW, Audi, Mercedesa, Lexusa, Volvo i co tam jeszcze zechcesz...

- - - Updated - - -

Radziu ale złote czasy motoryzacji minęły bezpowrotnie nie tylko dla alfy. Dziś niestety priorytetem jest ekologia i ekonomia więc auta aspirujące do sportowych muszą być kompromisem. A skoro przywołujesz rodzinę transaxli to może i przerastały konkurencję ale od strony finansowej dobiły markę.

Ale 4C nie jest przecież żadnym kompromisem (co, jak pisałem, samo z siebie nie jest wadą) Tylko nie wyprzedza już konkurencji tak jak np. kompromisowa Giulia...

Czepiajac sie to kwestia użytych gdzieniegdzie materiałów plus zbyt masywna kierownica, wg. mnie powinna byc bardziej filigranowa..

Jak napisałem wyżej - w kilku miejscach materiały są do d**y. W 159 są użyte DUŻO lepsze. W 147 były lepsze w dotyku (aczkolwiek średnio trwałe). Ale sam projekt deski jest świetny i będę go bronił.

Jak napisałem wyżej - w kilku miejscach materiały są do d**y. W 159 są użyte DUŻO lepsze. W 147 były lepsze w dotyku (aczkolwiek średnio trwałe). Ale sam projekt deski jest świetny i będę go bronił.

Zatem takich trzech jak nas dwóch nie znajda ani jednego:-)

Amortyzatory
Powrót