• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

artykuł o 4C

A i jeszcze ta cupra by na wstecznym objechala moja gtv ale i tak bym sie nie zamienil bo uwielbiam swoje staruszkowate auto :))

Sent from my iPhone

Lakier byśmy w końcu jej zrobili:p

Wysłane za pomocą Poczty Polskiej poleconym priorytetem..

Jak pisałem wyżej, duża część potencjalnych nabywców tego samochodu kieruje się właśnie czasami w porównaniu z konkurencją...

Radosuaf, reprezentujesz niezwykle schematyczne postrzegania świata ale ono ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Te samochody kupują ludzie którzy kochają piękne samochody, z prawdziwą sportową historią i na szczęście ze sportowymi osiągami.

Myślisz, że decyzja zakupową była podjęta tym, że ten samochód osiąga 4,5 sekundy do 100 ? a nie sprzedawałby sie gdyby miał 5,5 ? Przecież zawsze coś bedzie szybsze od czegoś :)

Zapamiętaj jedną rzecz, wydając ćwierć miliona złotych na samochód można wybrać samochod dowolnej marki z dużo większym "prestiżem, lansem czy też osiągami" (choćby używany ) dlatego jeśli ktoś chce miec Alfa Romeo 4C to je kupi niezależnie od "czasów w porównaniu z konkurencą"

Radosuaf, reprezentujesz niezwykle schematyczne postrzegania świata ale ono ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Te samochody kupują ludzie którzy kochają piękne samochody, z prawdziwą sportową historią i na szczęście ze sportowymi osiągami.

Tak, a Alfa od 20 lat jest liderem rynkowym, bo takich ludzi są na świecie miliony... Ja też kupiłem Giuliettę, mimo że jest wiele "pewniejszych" wyborów, ale Julka nie sprzedaje się jak np. BMW 1. Moim zdaniem ten samochód ma potencjał i Alfa powinna to udowodnić. Ze 155 też się wszyscy śmiali, że to Fiat Tempra, po czym 155 złoiła wszystkim tyłek w DTM i żarty się skończyły...

Zapamiętaj jedną rzecz, wydając ćwierć miliona złotych na samochód można wybrać samochod dowolnej marki z dużo większym "prestiżem, lansem czy też osiągami" (choćby używany ) dlatego jeśli ktoś chce miec Alfa Romeo 4C to je kupi niezależnie od "czasów w porównaniu z konkurencą"

Ja za kwotę, którą wydałem na Julkę też mógłbym mieć BMW 1 albo Merca A. Kupiłem Alfę, ale jakoś więcej na drogach spotykam innych aut :).

Ostatnia edycja:
Sek w tym ze właśnie DTM jest miejscem, gdzie trzeba coś udowadniać a reszta to tylko czcze gadanie:-)

Moja. I jeszcze czerwona gałka biegów :). Zasadniczy błąd to brak jasnych tapicerek w Giulietcie. Beżowy Alfatex w 147 FL i 159 był cudny - ciekawe, dlaczego z niego zrezygnowali.

fan, Alonso jakoś mógł się przejechać po 'schleife F12 Berlinettą - a tutaj chyba nie ma problemów ze sprzedażą i wątpliwości co do osiągów? Fiat nie traktuje poważnie Alfy i to jest fakt. Były pieniądze i czas na zapraszanie 10 pierwszych nabywców 4C na pierdołowate testy na Balocco, a na to nie ma...

4C Spider będzie fajnym autkiem, bo będzie pokazywać "mam styl, mam kasę, nie dbam tak bardzo o osiągi" - w przypadku coupe powinni rąbnąć w stół i pokazać - "Za tę kasę nie ma nic szybszego. Basta." Tylko jakoś im się nie kwapi.

Z drugiej strony 4C postawiona przy innych samochodach wygląda na trochę przerośniętą:
attachment.php

byc moze i w tej kwestii masz racje ale nie mozna odrazu skreslac auta tylko dlatego , ze nikt nie postawil na Nurgburgring. Wlosi zawsze ida wlasnymi sciezkami czasem niezrozumialymi ale mysle ze gdyby bylo inaczej to nie mielibysmy do czynienia z terminem wloska motoryzacja. Dla mnie od Nurgburgring jest wazniejsze to , ze ludzie z Alfy posluchali klientow i zrobili auto o ktore od dawien dawna zabiegalli Alfisti. Nie wiem wydaje mi sie , ze czesto ludzie narzekali, ze nie ma tylnego napedu (wszystkie Alfy) , ze za ciezka ( AR 159) , ze nie wystarczajaco szybka (AR Brera) , ze za malo sportowa i bezkompromisowa (wszystkie nowe Alfy) w 4C brakuje tylko V6 ( musialby byc lekki). Cupra nie ma opcji zeby byla szybsza niestety , nie ta klasa samochodu 1250kg , 280KM, do tego silnik z przodu. Fizyka jest nieublagana. I to troche jest nie wporzadku, ze przy pierwszym lepszym pierdnieciu niemcow piszemy lekka reka, nie zastanawiajac sie dlaczego, ze byle Hatchback jest szybszy od 4C. To bardzo mocno zaniza wartosc tego auta a wiemy jak bardzo Alfie sprzedaz jest dzis potrzebna. Gdyby tak bylo to by bylo bardzo zle bo Alfa 4C zostala zbudowana dla sportu w bardzo profesjonalny sposob (monokok , obrobka termiczna materialow w Autoclav) wlosi podeszli naprawde bardzo profesjonalnie i do momentu, w ktorym byle Hatchback seryjny z DSG na salonowych oponach nie stanolby bezposrednio z tak samo salonowa 4C i ja pokonal nie powinno byc miejsca na tak arbitralne podejscie do 4C. Tak uwazam.

Dobra koniec :)

Ja za kwotę, którą wydałem na Julkę też mógłbym mieć BMW 1 albo Merca A. Kupiłem Alfę, ale jakoś więcej na drogach spotykam innych aut :).

1. Ja zdecydowanie na drogach widzę więcej Giulietty niż BMW 1 oraz Merc A

2. Bardzo sobie cenie to, że AR jeździ stosunkowo mało. Gdyby AR była popularna jak Skoda czy VW z pewnością zamieniłbym markę.

2. Bardzo sobie cenie to, że AR jeździ stosunkowo mało. Gdyby AR była popularna jak Skoda czy VW z pewnością zamieniłbym markę.

1. Ludzie maja dosyć tych smutnych jak piz..a aut:-)
2. Pytanie na co?

Sporting, masz zdrowe podejście. Nie daj się mękoleniu Radzi. Fajnie piszesz na temat i ja Ciebie popieram.

1. Merców A (tych nowych) jest jeszcze faktycznie mało, ale BMW 1 jest, przynajmniej w Poznaniu, sporo. Za to A3 jest już zatrzęsienie.
2. Pytanie, czy Sergio jest tego samego zdania :D. Też mi się podoba, że Alf jeździ mniej, ale Lancii Delt (piękny samochód) jeździ na tyle mało, że Sergio uznał, że markę można skasować. A Lancia ma kilka lat więcej od Alfy. I spory wkład w historię motoryzacji, nie wiem, czy nie większy niż AR. Poza tym, w ślad za powalającą utratą wartości tych samochodów, pojawia się ich na ulicach naprawdę mnóstwo kilka lat po premierze. 159 jeszcze niedawno była naprawdę rzadkością, w tej chwili są już zauważalne, a 156 to już bardzo popularny samochód. Ale Ty się tym nie musisz przejmować - szanse, że spotkasz drugą 4C na drodze, są pewnie poniżej 1% :).

Serio... dyskutujecie z człowiekiem który potrafił wciskać kit jaki to Merde-geot 307 SW jest cudowny, wspaniały, z materiałami super jakości we wnętrzu, itd. Jest sens? :lol:

Spider rewelacyjny, te światła w końcu wyglądają jak powinny. :D

Panowie samochody produkowane sa po to żeby nimi jeździć. Cała kilku stronicowa dyskusja wyżej jest totalnie bezsensu. Ja sie pytam gdzie jest MOD?

Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)

Serio... dyskutujecie z człowiekiem który potrafił wciskać kit jaki to Merde-geot 307 SW jest cudowny, wspaniały, z materiałami super jakości we wnętrzu, itd. Jest sens? :lol:

Dziękujemy za wkład w temat i jak zwykle rzeczowe argumenty. Ja się w tej chwili czuję kompletnie spełniony.

No wybacz, zwyczajnie dyskusja z ignorantem mija się z celem i to staram się pokazać kolegom którzy próbują z Tobą tę dyskusję prowadzić zamiast olać ciepłym moczem to bzdurne pieprzenie.

Dziś czytałem instrukcję obsługi 4C i odkryłem ciakawą rzecz ;)

Aby uzupełnić płyn do spryskiwaczy należy odkręcić plastikową osłonkę (przymocowaną na 4 śruby) a następnie włożyć dołączony do samochodu lejek, po wykonaniu czynności osłonkę trzeba przekręcić ponownie :D

No, łatwo i szybko nie bedzie :rolleyes:

To się postarali, skoro nawet takie pierdółki projektowali specjalnie pod 4C. Chyba pierwsza taka alfowa Alfa od czasu 75, bo 8C to w sumie przerobione Maserati :).

w tym problem ze w Alfie nie jechal Gene ani Alonso tylko dziennikarz i tylko w tym. Dlaczego niby Alfa miala robic taki cyrk jak niemcy co to za prestiz? chyba nie w tym rzecz zeby robic wszystko pod publike.
Dlaczego? Z prostego powodu: marketing. Niedawno w jakimś odcinku top gear było pokazane auto z wielkim napisem na masce typu "najlepszy czas na nurburging..." To działa. Alfa dała dupy jeśli tam naprawdę nie siedział zawodowiec.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót