• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Multiecuscan-wady i zalety.

no właśnie nie jest ...
fes 3,5 pirat - wskazanie 35000 +
multiecu org. płatna full wersja ( też fes ale nowszy ) - wskazanie 27000+
fes 2.1 pirat - wskazanie 0
fes 3.5 demo - wskazanie 0
fes 2.3 ( chyba ) - 0

daleko szukać nawet nie trzeba - na forum pisali ludzie którzy mieli autko od nowości , pewni przebiegu w 200% a w fes wychodziły im jaja - zwłaszcza w przypadku jtd bywało różnie

czyli po mojemu - nadal jesteśmy w doooopie w kwestii dowodów na kręcenie ...
a jak jeszcze w ogłoszeniu było np ładnie napisane "stan licznika" to już w ogóle nic :-)

mnie tam stan licznika nie interesuje - ważny stan auta a nie cyfry

Ostatnia edycja:
Ale zauważ, że jeżeli gościu podpina kompa i wyskakuje BŁĄD EPROM'a to jest to praktycznie info dotyczące modyfikacji ECU (najpewniej kręcenie licznika). I chodzi o uzyskanie kasy na naprawę sterownika.

Zresztą bardzo nie udolne. A z tymi jajami co do Odometera 0 - problem raczej dotyczył starszych aut.

wszystkie wpisy powyżej podawałem od swojego auta 04 ROK

Pff te powyższe to nic, u mnie FES 2.3.1 pokazywał ponad 700kkm :D co się okazuje komputer liczy 1 km x ~4,2 u mnie.

Bocian mi chodzi najbardziej o stan kompa,żeby nie było tak że dojedziemy do domu i już więcej nie zapali bo całkiem wysypał się wsad w kości.Jak każdy wie tanie to nie jest ale dość problematyczne zwłaszcza klucze itp i robi się ładna sumka.
Szkoda że nie napiszesz coś o tym błędzie tylko pierwsze co widzisz to "pirata"

Możecie mi powiedzieć czy będzie można jeździć normalnie z tym błędem nie robiąc przy nim nic??

Właśnie się dowiedziałem od dobrego kolegi z AK że:
Data początku okresu gwarancji: 2004-01-10
Ostatnia wizyta : 2004-11-25 przy przebiegu 49122km.
Niecały rok i prawie 50 000km.

Ostatnia edycja:
mnie tam stan licznika nie interesuje - ważny stan auta a nie cyfry
No właśnie, u mnie w punto II FL multijet MES pokazuje 3500km, a samochód mam od 30000km. Jak go kupiłem miał przebieg 75000km, wskazanie FES-a było ok.2000km. Błędów EPROM-u brak. Więc czy był kręcony? Jak powiedział kolega Bocian-ważny stan auta a nie cyfry...:)

Witam, czy jest mi w stanie ktoś pomóc? w sobotę przyszedł mi nowy kabel do fesa, niestety na moim lapku za Chiny nie mogę się połączyć, próbowałem już na różne sposoby, stare/nowe wersje fes, różne ustawienia portów com i nic, zaznaczę, że na kompie mojej dziewczyny również win7 tylko, że starter wszystko jest ok. próbowałem nawet ustawiać takie same wartości portów jakie były na jej kompie i nic, przy próbie testu portu przy "TESTIN LATENCY' pojawia się DATA ERROR (foto), zero już pomysłów, wszelkie nowe wskazówki mile widziane...

Pozdro.

Załączniki

• kabel.jpg
    kabel.jpg
    92.2 KB · Wyświetleń: 802
daj zrzuty z ustawień portu . i podaj na jakim porcie zainstalował się interfejs pierwotnie

Witam, czy jest mi w stanie ktoś pomóc? w sobotę przyszedł mi nowy kabel do fesa, niestety na moim lapku za Chiny nie mogę się połączyć, próbowałem już na różne sposoby, stare/nowe wersje fes, różne ustawienia portów com i nic, zaznaczę, że na kompie mojej dziewczyny również win7 tylko, że starter wszystko jest ok. próbowałem nawet ustawiać takie same wartości portów jakie były na jej kompie i nic, przy próbie testu portu przy "TESTIN LATENCY' pojawia się DATA ERROR (foto), zero już pomysłów, wszelkie nowe wskazówki mile widziane...

Pozdro.

Pytanie.
W momencie odczytania błędów przy użyciu MES na końcu komunikatu nt. błędu widnieje coś takiego "błąd nie jest aktywny, ale został zapisany w pamięci".
Czy błędy rzeczywiście zapisywane są w pamięci ECU? Jeśli tak to czy jest jakiś sposób, żeby takie logi ściągnąć i poprzeglądać co tam się kiedyś działo?

Tak, błędy są zapisywane w pamięci... do momentu w którym je usuniesz ;)

Heh tak też się spodziewałem. To byłoby zbyt piękne i zbyt uczciwe :)

jak ktos bedzie chcial mam wersje 3.5 FES w full z instrukcja instalacji prawie cala po polsku

A moze sama instalke wysylasz i mail odrzuca tego typu pliki?
Schowaj to jakims rarem i wtedy wyslij

wysylam instrukcje,instalke i loader,ale nie spakowane,jutro wstawie link do pobrania z jakiegos darmowego serwera i kazdy sobie pobierze bez problemu

Problem lezy po stronie google, wykrywa aplikacje *.exe badz rar (jesli spakowane) jako potencjalne zagrożenie ewentualnie wirus. Najlepiej użyjcie innego adresu email z o2.pl na przykład ;)

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Amortyzatory
Powrót