[GTV] Warto Kupic?

• Autor wątku Autor wątku alveos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ludzie teraz wszystko chcą za darmo, ja byłem przygotowany na cenę za którą auto było wystawione i nawet się nie targowałem, dostałem nowe oponki fuldy do autka i komplet zimowych w dobrym stanie. Dbam i śmigam ;] swoją drogą takie tb to ma pewnie odejście;]
TB ma odejście, ma ... kolega taką miał i ... DAWAŁA RADĘ :D

http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-cabrio-C29628234.html

Auto miałem przeyjemnośc oglądac....
a więc tak:

minusy:
-świeci się marchewa
-nie działa gaz (najprawdopodobniej wtryskiwacze)
-klekocze troszke wariator na zimnym silniku
-mało zadbane wnętrze
-dach w kiepskim stanie(pleśń) , odchodzący materiał
-koła tylne bardzo mocno pochylone
-bardzo mocno zglebowana(sprężyny Eibach)
-ogólnie auto zmęczone życiem do duzego wkładu finansowego
-Handlarz który generalnie robi łache że można oglądac auto

+
-fajny wydech Engstlera
-niska cena

Jak samochód jezdzi na benzynie. W jakim stanie jest blacharka Ciekawe jaka by była cena do wzięcia

-Marchewa to nie problem - wymiana czujnika i z głowy.
-Listwa wtryskowa taka lepsza ze średniej półki to koszt 300zł.
-Wariator może jeszcze wytrzyma do wymiany rozrządu.
-Wnętrze po dokładnym wypucowaniu będzie już wyglądać lepiej.
-Nowy dach to niestety wysokie koszta - rzędu 2, 3 tysięcy.
-Przechył tylnych kół to efekt dużej gleby. Zawsze można kupić Eibachy Pro Kit (jakieś 600zł nowe). Tam jest tylko -30 i wszystko powinno wrócić do normy po ustawieniu zbierzności.

Ogólnie jeśli mechanicznie jest dobrze i gdyby urwać jeszcze trochę z ceny to ja bym brał. Tylko jeszcze wypadałoby sprawdzić czy dach da się doprowadzić czy trzeba nowy szyć ew. polować allegro - ale też raczej tanio nie będzie.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-cabrio-C29628234.html

Auto miałem przeyjemnośc oglądac....
a więc tak:

minusy:
-świeci się marchewa
-nie działa gaz (najprawdopodobniej wtryskiwacze)
-klekocze troszke wariator na zimnym silniku
-mało zadbane wnętrze
-dach w kiepskim stanie(pleśń) , odchodzący materiał
-koła tylne bardzo mocno pochylone
-bardzo mocno zglebowana(sprężyny Eibach)
-ogólnie auto zmęczone życiem do duzego wkładu finansowego
-Handlarz który generalnie robi łache że można oglądac auto

+
-fajny wydech Engstlera
-niska cena

Czemu mnie to nie dziwi :D

dach miał na sobie pleśń,nie był uszkodzony mechanicznie....
ale każdy właściciel cabrio wie co to pleśń:)tego nie da się już usunąć

wg, mnie nie jest opłacalne kupno auta:)cena pozornie jest mała....ale to pozory
w praktyce wyjdzie ponad 10 000zł ,a wielu rzeczy i tak się nie kupi...

celując w taką cenę sam się pakujesz w kłopoty

co jest z tymi fotelami??

Zimowa promocja przed następnym latem zdazysz z remontem ;)

podpowiem koledze,bo widzę że szuka najtańszych egzemplarzy ...
w przypadku Alfy Romeo nie warto szukać takich do dużego dopieszczania,bo cię finansowo zrujnują
za dużo kosztują pierdołki typu sonda lambda,przepływomierz,świece itd..
...

popatrz na Allegro ile to wszystko kosztuje.....głupi dziurawy tłumik tylny oznacza wydatek ok 300zł nówka
nie mówiąc już o zawieszeniu

Ja raz kupiłem do swojej koła za 4500zł a tu cała:) Okazja brać! Ale później niech nikt nie narzeka że super Alfe kupił minęło 2mc i padła, koszt naprawy nie opłacalny i idzie na złom. Lepiej celować w inną półkę cenową, zobaczyć z 4 takie i wybrać tą w najlepszym stanie.

Jak wiecie spiderów jest jak na lekarstwo a z forum nikt nie chce sprzedać niestety :cool: . Więc szukam czegoś taniego bo pewne naprawy sam wykonam. Zdaje sobie sprawe ze to nie są super egzemplarze ja szukam jakiejś bazy na początek. Chciałbym się zamknąć w całkowitej kwocie 12 tys z naprawami.

Jak wiecie spiderów jest jak na lekarstwo a z forum nikt nie chce sprzedać niestety :cool: . Więc szukam czegoś taniego bo pewne naprawy sam wykonam. Zdaje sobie sprawe ze to nie są super egzemplarze ja szukam jakiejś bazy na początek. Chciałbym się zamknąć w całkowitej kwocie 12 tys z naprawami.

uwierz ze doprowadzenie spidera do perfekcji, kosztuje sporo pieniędzy , o V6 to juz wogóle nic nie mówie :) ceny części w ASO potrafią zabic

uwierz ze doprowadzenie spidera do perfekcji, kosztuje sporo pieniędzy , o V6 to juz wogóle nic nie mówie :) ceny części w ASO potrafią zabic

ja kupiłem V6 i doprowadzam do perfekcji i wcale nie jest tak źle, auto już śmiga, mam nowy zawias z przodu łącznie z amorami, nowe hamulce, ogarnięty silnik, został jeszcze zawias tył oraz wnętrze, a potem gadżety i się jeszcze nie zbliżyłem z ceną do w miarę zadbanego TS'a z allegro, a do tego mam hardtop w zestawie z autem i dach miękki jak nowy,
najważniejsze kupić tanio samochód,

Amortyzatory
Powrót