Irlandia, laczmy sie ::P

No zobaczymy co tam chlopak wymysli, moze byc tylko problem z tym prawem jazdy cala reszte da sie zalatwic. Mi nie wystawili po angielsku, musialem tlumaczyc ale to akurat byl broker w PL a nie konkretna ubezb.

LogBook już wysłałem ale mam ten świstek co się od niego odrywa, jeśli chodzi o tłumaczenie to nie ma problemu bo siorce powiedzieli że przetłumaczą :P na samego mnie to chciała mnie tylko AXA i wyszło 2500 jurków, z mamą broker mi coś rozkminił i mnie przyjeli w Avivie :P

Zalatwiaj, moze sie uda. Bez ubezp raczej nie proponuje takiej trasy robic.

Zadzwonię jutro do brokera może mi koleś coś doradzi :) trzeba mieć wiarę

A co do tego przeniesienia to na jakich to jest zasadach ?? Bo współlokator ma Bume w AXA i pewnie mógłby tak przenieść tylko nie wiem na jakich to jest zasadach. Czy znajomy dałby rady przenieść ubezpieczenie ze swojej Bumy na mnie nawet na 1 dzień :P

- - - Updated - - -

Tyle co wiem to że do ubezpieczenia nie potrzeba LogBooka bo można go bez problemu dostarczyć później i po wysłaniu powinien przyjść do 10 dni, ja czekałem dość długo ale to przez chłopa bo trochę późno wysłał :P

- - - Updated - - -

Bez ubezpieczenia napewno nie będę robić takiej trasy, zbyt ryzykowne.

Ostatnia edycja:
W przypadku nowo zakupionego auta jedziesz na ubezp. poprzedniego wlasciciela. Ciezko by bylo ubezp auto przed zakupem. Tam byl dysk z ubez. tego murzyna. On zreszta na tym jedzil tylko zbieral mandaty za brak taxu.

W przypadku nowo zakupionego auta jedziesz na ubezp. poprzedniego wlasciciela. Ciezko by bylo ubezp auto przed zakupem. Tam byl dysk z ubez. tego murzyna. On zreszta na tym jedzil tylko zbieral mandaty za brak taxu.
skad taka informacja? :P
dlatego ubezpieczalnie same radza dzwonic odrazu aby zmienic dane samochodu po kupnie nowego... na dysku tego nie masz bo w 24 h nie zalatwisz ale w systemie jest....

zadzwoncie do axa - jest chyba polska linia. Wiem ze mozesz wykupic 30 dni na inna osobe ( nie pamietam ceny ale chyba 2 lata temu bylo to 30 euro). Ja mialem taka opcje jak chcialem zalatwic znizki.... tzn zrobic to na znizkach Mamy ;) i wazne zeby byla opcja w aucie ze mozesz sobie wyciagnac dysk i wsadzic do innego auta osobowego ;)

Ostatnia edycja:

Śmieszne jest to co piszesz, oboje wiemy że nie jest to prawdą.

Wicked gdybyś nie chciał to byś nie leciał dwóch stóweczek tylko jechał zgodnie z przepisami. Bo nawet gdyby miał ubezpieczenie w razie (odpukać) wypadku czy kontroli to i tak Ty byś dostał po dupce.

Wicked gdybyś nie chciał to byś nie leciał dwóch stóweczek tylko jechał zgodnie z przepisami. Bo nawet gdyby miał ubezpieczenie w razie (odpukać) wypadku czy kontroli to i tak Ty byś dostał po dupce.

Największą prędkość jaką rozwinąłem było 140-150km/h, jestem w Irl krótko, więc nie wiedziałem jak wygląda tutaj sprawa z ubezpieczeniem, gardą itp. Cały czas żyłem Polską.

Największą prędkość jaką rozwinąłem było 140-150km/h, jestem w Irl krótko, więc nie wiedziałem jak wygląda tutaj sprawa z ubezpieczeniem, gardą itp. Cały czas żyłem Polską.
Tyle to ja jechałem na pierwszej jeździe L-ką w PL (powaga) więc nie ma co przesadzać panowie ja każde auto jak kupie to jak tylko jest kawałek drogi to pocisnąć musze :)

Tyle to ja jechałem na pierwszej jeździe L-ką w PL (powaga) więc nie ma co przesadzać panowie ja każde auto jak kupie to jak tylko jest kawałek drogi to pocisnąć musze :)

Ale to nie było moje auto, ja je tylko transportowałem z Waterford do Dublina.

Jak kupiłem swoje pierwsze w Irl to 180km/h pękło :D

No i w czym problem? Każdym autem, którym tu kupiłem, wracałem do domu bez ubezpieczenia. Płaciłem po powrocie. 99% mieszkańców wyspy tak robi. Mam jechać 200km obejrzec auto, wrócić, żeby przepisać ubezpieczenie i potem jechać, żeby je odebrać? Wkładam dysk od auta, które stoi pod domem, żeby mieć podkładkę, że w ogóle mam jakieś ubezpieczenie na swoje nazwisko i jadę.
Troszkę Wicked dramatyzujesz. Trupa w bagażniku nie wiozłeś, dożywocia byś nie dostał. Poza tym teraz to już trochę po fakcie :D

No i w czym problem? Każdym autem, którym tu kupiłem, wracałem do domu bez ubezpieczenia. Płaciłem po powrocie. 99% mieszkańców wyspy tak robi. Mam jechać 200km obejrzec auto, wrócić, żeby przepisać ubezpieczenie i potem jechać, żeby je odebrać? Wkładam dysk od auta, które stoi pod domem, żeby mieć podkładkę, że w ogóle mam jakieś ubezpieczenie na swoje nazwisko i jadę.
Troszkę Wicked dramatyzujesz. Trupa w bagażniku nie wiozłeś, dożywocia byś nie dostał. Poza tym teraz to już trochę po fakcie :D

Nie dramatyzuję. Co zrobiłbyś w przypadku kolizji z twojej winy? Możesz ubezpieczyć auto dzwoniąc po kupnie do Axy itp. i ubezpieczając je na przejazd do domu - 24h.

w weekend też to działa? Bo ja większość aut kupuje w weekendy. Jeśli tak, to może w końcu legalnie wróce do domu nowym samochodem :D

w weekend też to działa? Bo ja większość aut kupuje w weekendy. Jeśli tak, to może w końcu legalnie wróce do domu nowym samochodem :D

Nie mam pojęcia, jednak wydaje mi się, że jakaś firma ubezpieczeniowa/broker jest czynny w weekend. Nie pozostaje nic innego niż kupować auta w dni robocze :D

Dzialaja w weekend ;) tak robilem z 5 poprzednimi autami ;)

swoja droga.... ktos kupil u mnie w firmie czerwona 159 ;) dzisiaj bede szukal kierowcy :P dopiero od wczoraj stala na parkingu ;)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót