M
michalllo3
Guest
masz moze jakis link do polskiej procedury z gory dzieki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Olej napewno nie ten. Zaleca się lać 10W60, a przy większych przebiegach 10W40.pazatym olej chyba nieten 15W40
Gdzie tak napisane ?a przy większych przebiegach 10W40.
Zaleca się , ale zrobić remont silnika a nie lać badziewie bo taniej.Zgodnie mówili, że przy większych przebiegach jak silnik zaczyna brać większe ilości oleju zaleca się przerzucić na 10W40.
Możliwe. Ja się na tym nie znam, ale jak sam producent na plakietce wypisuje te dwa typy olejów to nie wpływa to na kondycję silnika czy 10W60, czy 10W40, ważne żeby olej był dobrej jakości. Nie zalewam badziewia do mojej Alfy, grubo się zastanawiałem co zalać, aż zdecydowałem sie na Valvloline Maxlife 10W40. Wydaje mi się, że nie był to zły wybór, a i silnik też raczej nie narzekaZaleca się , ale zrobić remont silnika a nie lać badziewie bo taniej.
Instrukcja obsługi strona 321 akapit zaznaczony gwiazdką.Ja się na tym nie znam, ale jak sam producent na plakietce wypisuje te dwa typy olejów to nie wpływa to na kondycję silnika czy 10W60, czy 10W40,
Potwierdzam.A co do wariatora to w JTS jest bardzo trwały. U mnie już prawie 180tyś km przejechane i wariator ma się rewelacyjnie, nawet chwili nie zaklepie po odpaleniu.