• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

żywotność łączników stabilizatora

cannaris

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 KM
Witam

Pytanie jak w temacie. Ile średnio są w stanie wytrzymać łączniki w Waszych autach. Ja Alfę mam od dwóch lat. Od wymiany po zakupie zrobiłem ok 30.000 km i znowu słychać to charakterystyczne stukanie na nierównościach. Dla Waszych Alf drogi są też tak mało łaskawe?? Proszę o informacje o Waszych doświadczeniach w tym temacie... zakładając, że inne elementy zawieszenia są jak ta lala:) Przeszedłem już skrzypy tulei wahaczy i ich wymianę łącznie z wahaczami. Pytam konkretnie o łączniki.

Pozdrawiam:)

30000 na polskich drogach to dobry wynik

albo laczniki albo juz stabilizator i jego gumy daja znac o sobie

Firma Meyle ma serie produktów HD i chwala się, ze są na dziurawe drogi i właśnie do 147 robią łączniki stabilizatorów z serii HD dając na to 4 lata gwarancji. Cena sporo niższa niż TRW bo koło 45zł ja właśnie takie wybrałem zobaczymy ile wytrzymają :)

Może i śmieszne bo sprzedawcy się tym nie chwalą bo to dla nich dodatkowa robota przyjąć coś na gwarancje i odsyłać do dystrybutora lepiej wcisnąć kolejną nową część. W każdym bądź razie ja kupiłem i w razie czego na pewno będę reklamował tym bardziej, ze kupowałem u znajomego w sklepie ;]

U mnie TRW są 35 tys od wymiany i nie mają żadnych oznak zużycia. I były w między czasie odkręcane, nic się nie pozrywało wszystko gra.

Gwarancja to pic na wodę,i tak nie uznaja bo zużycie jest naturalnym wynikiem eksploatacji w naszych warunkach drogowych

Amortyzatory
Powrót