• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Zwykła 156 2.0 T.S. :)

Auto
156 2.0 T.S.
Witam oto moja Pierwsza alfa którą mam juz 20 miesiecy :)

Krótko o alfie :

Zrobione było
*Generalny Remont silnika
*Całe zawieszenie nowe
*Skrzynia biegów nowa
*Nowa Bateria
*Nowe Świece i Kable
*Rozrząd Kompletny

Plany :
* Nowe felgi ( jeszcze nie wiem jakie )
* W dalszej przyszłości podniesienie mocy
* Niestety czeka mnie malowanie auta :( duzo odprysków :(
* Nowe nakładki progowe

Oto Kilka Zdjęć
2013-07-12 20.59.51.jpg2013-07-12 21.00.34.jpgIMAG0009.jpg

Więcej zdjęc dokładne opisy dodam niedługo :)

Ps. Jazda Alfą Romeo 156 to coś więcej niż prowadzenie samochodu :)

Ta klapa tylna to jakaś masakra. Sam ją składałeś? Jak zamierzasz podnieść moc w TS-ie?

nie no zdjęcie było robione na niedomknietym bagażniku:P i dlatego tak widać :p

na twoja krytyke odpowiem tak :
Ciężko w Ts-ie podniesc jest to mozliwe jak rownież jest to drogie ale wykonalne :) Myśle nad uturbieniem :) ale narazie sa robione projekty w kilku firmach tuningowych , zobaczymy jak to bedze , napewno smarowanie trzebabedzie jakos ulepszyc i wzmocnic panewki :)

A po co takie zdjęcie z niedomkniętym bagażnikiem? :confused: Ale ok. Co do turbo, to będę obserwował, jeżeli Ci się uda, to pogratuluję Ci szczerze. Nie napisałem tego dlatego, żeby skrytykować Twoją Alfę. Trochę więcej trzeba zrobić niż wzmocnić panewki i ulepszyć smarowanie.. No ale czekam na jakiś postęp ;)

no ja o tym doskonale wiem :P smarowanie i panewki to podstawa zobaczymy czy nie trzeba bedzie zakuc tłoków chyba ze przekładka pod uszczelka wystarczy :P sam nie wiem , jak juz pisałem narazie są robione projekty :)

Pewnie teraz nie sprzeda za cenę jaką by chciał, a z tego co pisze, to sporo włożył kasy w remont tego auta.

no troszkę musiał włożyć z tego co jest napisane...:)ale na pewno nie pożałuje tego...;)chyba że źle zrobione...:)

Zapowiedzi są :D. Zobaczymy co z tego będzie...

Zwykle 90% takich tzw. projektów kończy się zrobieniem gniota, którego później nikt nie chce kupić. Przemyśl czy chcesz taki "projekt".

tym razem slowo gniot sie tu nie sprawdzi :P rok wszystko myslalem czytalem itd. i dopiero teraz sie za to biore :p wiec nie jest to tak ze wymyslilem sobie ze chce turbo i juz tylko wiem co sie z tym wiaze :P

2013-08-30 20.53.22.jpg2013-08-30 20.53.34.jpg
Tak jak obiecałem wiecej zdjęc jest :) cały projekt uturbienia zaczyna sie za 2 tygodnie :) postaram sie jaknajwiecej zdjęć dodac :) i porządnie opisać :) !!

Amortyzatory
Powrót