Zwierzęta też uwielbiają Alfy

Gustaw

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,8 Mpi benzyna- lpg
Ostatnio miałem możliwość przetestowania swojej alfinki .Trasa 1700 km w jedną stronę -Szwajcaria okolice Berna.Nie żałowałem gazu /w przenośni i dosłownie :rolleyes:/,auto szło jak burza.Wiadomo te autostrady,szczególnie w Niemczech ,chociaż okolice Karlsruhe remonty i korki .Szwajcaria ,pełna dyscyplina ,ograniczenie do 70 -jedziemy 70,do 30 jedziemy 30.Czas szybko minął,zwiedziło się Alpy berneńskie ,Lucernę,Neuchatel.Ale czas wracać -zastanawiacie się pewnie gdzie to zwierzę .Ano już ,dojeżdżamy do Norymbergi ,autostrada ,pełna kultura jazdy i wyskakuje engine na wyświetlaczu.Zjazdówka ,światła awaryjne ,trójkąt za samochodem ,kamizelka na kark i pokrywa silnika w górę.A w głowie przeskakują mi cyfry euro -ile wydam za wezwanie ADAC.Patrzę i patrzę jak szpak w pi...i nagłe olśnienie ,wężyk podciśnienia od parownika instalacji gazowej rozerwany na pół,jak po wybuchu F-1.Polak potrafi -naciągnąłem jedną część do trójnika i gitara.Przełączyłem jazdę na benzynę /engine wyświetlał się dalej / i jakoś się doturlałem do Zgorzelca.Rano odpalam ,błąd się nie wyświetla,dalej jazda na gazie.Po przyjeździe do domu ,kierunek servis autogaz i tam z pretensjami co za badziewie mi założono ,a Pan na to grzecznie pokazuje mi na resztkach wężyka /który zachowałem w celu reklamacji / ślady ząbków -skubany wiedział gdzie szukać i mówi łasica lub kuna przegryzła .Morał z tego taki,że nawet zdyscyplinowane szwajcarskie gryzonie uwielbiają Alfy.A jak to u Was było......????

W mojej poprzedniej belli miałem za towarzysza szczura :D Skubaniec zapewne chciał przezimować i jakoś wszedł do garażu, a że mu zapewne to nie wystarczyło, to wziął sobie na cel Alfę. Przegryzł się przez boczną tapicerkę w bagażniku, następnie przegryzł się przez górne wygłuszenie komory bagażnika i w ten sposób dotarł do tylnego podszybia :D Następnym celem jego wędrówki było zapewne dotarcie do skórzanej tapicerki wnętrza. Aby tego dokonać, zabrał się za przegryzienie lewego, tylnego pasa bezpieczeństwa i na tym poprzestał, nie dał rady :D Najlepsze, że gdyby nie pasażer z tyłu to bym w ogóle chyba się nie kapnął, że coś takiego miało miejsce, dopóki pasażer nie rozciągnął pasa bezpieczeństwa - a tam przegryziony i trzymał się dosłownie na centymetrze materiału :) Jak zdjąłem wygłuszenie podszybia to dopiero ujrzałem skalę zniszczeń.

Najlepsze, że gdyby nie pasażer z tyłu to bym w ogóle chyba się nie kapnął, że coś takiego miało miejsce, dopóki pasażer nie rozciągnął pasa bezpieczeństwa - a tam przegryziony i trzymał się dosłownie na centymetrze materiału Jak zdjąłem wygłuszenie podszybia to dopiero ujrzałem skalę zniszczeń.
.To już prawdziwy fanatyk Alf skoro tyle czasu i zębów poświecił by dostać się do upragnionej skórzanej tapicerki :D

Ostatnio grzebiąc przy mojej 156-tce , zostawiłem ją na chwilkę i poszedłem po klucz do garażu, kończę dokręcanie kolektora, zamykam maskę i kieruję się do domu... po chwili słyszę tylko miauczenie. (Kurde chciałbym żeby moje auto mruczało jak rasowy kociak, ale nie miauczało :P ), podchodzę bliżej i myślę że pewnie wlazł jakiś kot wlazł pod auto, spoglądam a tam nic, odchodzę i znowu miauczenie, mówię sobie no nie.. pogonię kota bo jeszcze się właduje na koło i rano rozjadę toteż szukam tej bestii przez dobre 5 minut latając w koło.. wsłuchując się już zlokalizowałem ten mały pomiot szatana.. mianowicie jakimś cudem wlazł pod rurę dolotu / przepustnicę, mogę tylko stwierdzić że przegonić go było trudniej niż znaleźć.

A moją bellę lubi cała trzoda, czyli 2 koty i pies. Zawsze jak coś nowego mam, np: dywaniki, czy też inne drobiazgi, to jak chcę fotę choćby zrobić to wszystkie przychodzą, garną się do zdjęcia. Piesek najbardziej lubi jeździć na tylnej kanapie ;)

A moją bellę lubi cała trzoda, czyli 2 koty i pies. Zawsze jak coś nowego mam, np: dywaniki, czy też inne drobiazgi, to jak chcę fotę choćby zrobić to wszystkie przychodzą, garną się do zdjęcia. Piesek najbardziej lubi jeździć na tylnej kanapie ;)

Mój wręcz wpycha się jako pierwszy, ale tak już musi być że jeździ ze mną dosłownie wszędzie :)

P.S. Nie tylko ja kocham jeździć tym autem :p

Mój labek jeździ w bagażniku.

Ostatnio miałem mrówki po parkowaniu pod drzewem w pobliżu mrowiska. Ale już się ich pozbylem.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Szczególnie ptaki uwielbiają sobie robić z mojego autka kibelek. Zazwyczaj mój zafajdany a te obok czyściutkie... Szlak mnie czasami trafia. Myślą że to chyba jakaś czarna dziura.

Ale za to mój Yorasek uwielbia jeździć na podłokietniku

Szczególnie ptaki uwielbiają sobie robić z mojego autka kibelek. Zazwyczaj mój zafajdany a te obok czyściutkie... Szlak mnie czasami trafia. Myślą że to chyba jakaś czarna dziura.

Hehe mam to samo

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie! Jakbym na dachu miał takowy znaczek dla ptaszków: kara_50_las_big.jpg

mój piesio też wie co lubi

Załączniki

• DSC_0282.jpg
    DSC_0282.jpg
    116 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC_0330.jpg
    DSC_0330.jpg
    216 KB · Wyświetleń: 31
Andrew, genialna psinka! Mamy pinczera miniaturkę, więc podobne gabarytowo psiaki :D Kot za to zaczął gryźć mi nowe ramki ;)

212964d1476378105-ramki_alfaholikow__sie_spisuja_-img_3648.jpg

327356062_856705858775584_7724634916121252772_n.jpg

Moją polubiły ostatnio koty... :mad::mad::mad:

Amortyzatory
Powrót