• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zwarcie?

radoshliv

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16V '03
Witam wszystkich,

dziś przy wyjeżdżaniu z garażu przyp********em dość konkretnie w podjazd :/ W dalszej części dnia zaczęły się problem z autem, a dokładnie z elektryką. Gdy odblokowuję centralny z kluczyka, auto niemal zawsze zaczyna wyć (w końcu wyłączyłem syrenę, bo już nie dało się wytrzymać). Oczywiście migają kierunkowskazy, aczkolwiek tylko tył i prawa strona z przodu, lewa nie reaguje. Zauważyłem też, że jak już uporam się z alarmem naciskając odblokowanie ile wlezie i nareszcie jadę, kierunkowskaz przy włączeniu go żeby wykonać manewr, miga zdecydowanie szybciej niż przed feralnym porannym przyp*********em. :(

Co mogło się stać? Zwarcie? Błąd w kompie do skasowania?

Pozdrawiam i będę wdzięczny za każdą pomoc.

komp prawdę Ci powie...Zerknij na instalacje pod maską, sprawdź bezpieczniki, zerknij pod auto skoro spodem przy.......eś ale najlepiej podłącz FESa.

Poprawiają przekaźniki bo któryś niestyka.

Naszczęście z S3 mini

pewnie żarówka nie łączy w lewym kierunku i dla tego nie miga przy uruchomieniu alarmu i szybciej pracuje kierunek

sprawdz w tunelu srodkowym jest taki przekaznik swiatel ktory odpowiada za kierunki itp. tam jest sruba i jak sie ona poluzuje to wtedy jest rozwarcie i dzieje sie takie rzeczy... mi az dodatkowo auto gaslo

Amortyzatory
Powrót