zwarcie świateł stop

K

kkrzysiek

Guest
Dzisiaj zauważyłem, że nie działa u mnie światło stop i pozycyjne - tył lewa strona. Byłem przekonany, że przepaliła się żarówka. Sprawdziłem i żarówka Ok natomiast spalił się bezpiecznik. Po wymianie bezpiecznika zonk pali się cały czas światło stop, nawet po wyłączeniu zapłonu. Prawa strona działa OK. Prawdę mówiąc nawet nie wiem jak się do tego zabrać. Może ktoś ma jakieś sugestie

Zobacz czy w gnieździe gdzie są żarówki nie są nadtopione styki, sprawdź też masę pod lewym reflektorem(konieczne odchylenie tapicerki). Bo domyślam się, że nie wsadziłeś tam żarówki jednowłóknowej? Głupie pytanie ale uwierz, że już dwa razy miałem z tym styczność i właśnie problem był tego typu jak u Ciebie.

Wiesz żarówka oczywiście dobra, styki w samej oprawce i wtyczce sprawdziłem. Może rzeczywiście coś z masą. Zastanawia mnie tylko to, że po wyłączeniu zapłonu stale jest podawane zasilanie na światło stop, tak jakby cały czas był wciśnięty pedał hamulca i tylko jedna strona. Chyba jest tylko jeden włącznik światł stop. Nawet nie wiem gdzie jest czy przy pedale czy przy pompie?

Amortyzatory
Powrót