[146] zwarcie na Pompie ABS

ArseSss

Nowy
Auto
Alfa 146 1.4 TS
Czesc

Mam takie pytanko może jakiś elektryk jest w grupie pompa abs mi robi zwarcie w aucie i to pewne jest na sto procent i teraz tak czy jak włożę nowa pompę i podepnę ja czy może być tak ze czujnik jak w teorii jest zepsuty bo tego nie wiem i wątpię żeby można bylo to sprawdzić będzie robił zwarcie to znowu ja może spalić? Bo boje sie ze jak wymienię to na marne to pójdzie... A jak ta teraz podpinam ta co jest to mi zapłon odrazu sie włącza bez kluczyka w stacyjce i wgl młyn mi się robi..

No wiec tak jak by ktos kiedys potrzebowal w skrócie, w pomie jest sterownik który często jakimś sposobem dostaje wilgoci i styki przeżera i robi zwarcie... U mnie pokazało ze narobiło ostrego młynu zwarcie na +.. Są dwie opcje wyjąć pompę dobrać sie do sterownika i z reanimować ścieżki i inne uszkodzenia lub wymiana pomy obie opcje łączą demontaż a później złożenie i odpowietrzenie całego układu i wymiany płynu hamulcowego

No wiec tak jak by ktos kiedys potrzebowal w skrócie, w pomie jest sterownik który często jakimś sposobem dostaje wilgoci i styki przeżera i robi zwarcie... U mnie pokazało ze narobiło ostrego młynu zwarcie na +.. Są dwie opcje wyjąć pompę dobrać sie do sterownika i z reanimować ścieżki i inne uszkodzenia lub wymiana pomy obie opcje łączą demontaż a później złożenie i odpowietrzenie całego układu i wymiany płynu hamulcowego

Nie dostaje często wody jak piszesz.U Ciebie tak się stało ale na pewno jest jakaś przyczyna.Jak jej nie usunąłeś to czeka Cię powtórka.
PS. zwarcie było między plusem z aku a plusem po zapłonie.

Amortyzatory
Powrót