• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zobaczćie tego potwora

z zewnatrz mi sie nie podoba ale pod maską wypas..

ale juz jakas 145 V6 chyba byla na forum

Marze o takim potworku.....cóż to by była za radość jeździć takim:D

Ale wiecie co mnie martwi?? Napęd na przód i taki silnik...... to jest nieco... nie ten teges. Ja już bym wolał pozbawić gablote tylnych foteli i wszczepić to na central i pokombinować żeby napędzać koła tylne- kwestia szmalu.

fiergloo napisał:
Ale wiecie co mnie martwi?? Napęd na przód i taki silnik...... to jest nieco... nie ten teges. Ja już bym wolał pozbawić gablote tylnych foteli i wszczepić to na central i pokombinować żeby napędzać koła tylne- kwestia szmalu.

Taka AR z napędem na tył to mogło by byc całkiem ciekawe

Czytałem że nowa 169 ma mieć już napęd na tył i również ten motor co w 8C jeśli to prawda zdeklasuje konkurencje.....

alfasound_mania napisał:
Czytałem że nowa 169 ma mieć już napęd na tył i również ten motor co w 8C jeśli to prawda zdeklasuje konkurencje.

Pod warunkiem, że masa nie będzie za duża :wink:
Ostatnimi czasy, podstawowy problem Alfy to masa w stosunku do mocy silnika...

AR_33 napisał:
alfasound_mania napisał:
Czytałem że nowa 169 ma mieć już napęd na tył i również ten motor co w 8C jeśli to prawda zdeklasuje konkurencje.

Pod warunkiem, że masa nie będzie za duża :wink:
Ostatnimi czasy, podstawowy problem Alfy to masa w stosunku do mocy silnika...

Ten problem dotyczy chyba wszystkich nowych samochodów. coraz więcej w nich elektroniki i podzespołów pomagających kierowcy a to niestety wszystko waży. Porównajcie ile ważył kompaktowy samochód jakieś 10 lat temu a ile waży dzisiaj

Mój Uniacz waży 770 Kg i ma 40 kucy mocy:D:D klasyk:D

335 ma wbite w wodów 1190kg ;] a mocy skromnie 218km :P

docelowo 286-315 ;] a masa fakt jak na terażniejszego kompacta przystała...

swoją drogą pytanie konursowe ... ile wazy fiat panda !? ;]

Amortyzatory
Powrót