• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] znaczek QV

8

8002

Guest
Mam pytanie, czysto techniczne, otóż spotkałem się z dwoma kolorami znaczków QV czyli:

1. tło srebrne
2. tło białe

wersja srebrna - myślałem, że tylko ta wersja była oryginalnie/fabrycznie naklejana, a biała była tylko dostępna jako akcesoria :D i można było obie samodzielnie zamontować, ale spotkałem się z informacją, że "białe" były też fabrycznie montowane ... ktoś wie jaka jest prawda?

pozdr.,

t.

Przed pierwszym faceliftem, fabrycznie była naklejana ta z białym tłem, a ta ze srebrnym była w akcesoriach. Po lifcie zaczęli montować fabrycznie tą ze srebrnym.

Pewnie im zostało tego na półkach to stwierdzili, że po co ma się kurzyć, montujemy do nowych:cool:

Białe tła widziałem w rocznikach poniżej 2012 , źony qv jest przedliftem 11.2012 i ma sreberka, katalog tez pokazuje sreberko, a biale jako akcesoria...więc temat liftu nie działa :D

Ostatnia edycja:
Każdy kto interesuje się "makaroniarstwem" wie (lub musi wiedzieć), że włosi nie znają słowa logika. Wszystko przy montażu jest brane z półki bez ładu i składu. Były dostępne białe to naklejali białe, później bliżej była półka z koniczyną na szczotkowanym aluminium to taki trójkąt naklejono.

Ja do swojej byłej 145 z 2001r chciałem kupić uchwyt do regulacji kolumny kierownicy przez internet. Kupiłem ze 145 2000r (czyli też po fl) i... inny wieloklin:D W końcu dopasowałem ze 146 boxera z 1996r... Paranoja.:D

Ostatnia edycja:
A to nie jest tak że kolor tła zależy od koloru auta? "Na szczęście" po kolejnym lifcie nie ma już tego problemu bo nie ma już znaczka QV. Może się skończyły...

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Luigi jak składa nie patrzy na nic to fakt... ale nawet leniwych Włochów obowiązuje jakaś logika w działaniu :lol:

Ja mam srebrne, rocznik 2012 wrzesień

Luigi jak składa nie patrzy na nic to fakt... ale nawet leniwych Włochów obowiązuje jakaś logika w działaniu :lol:

Czasy FSO już nie obowiązują. Jeśli jakiś Luigi decyduje o tym co będzie montowane, to na pewno nie ten na linii.
Srebrne i białe koniczynki różnią się numerem katalogowym. Z półki w magazynie części pobiera robot, nie człowiek.

czyli wiemy, że to nie leniwy Luigi zarządza koniczynkami :), podsumowując, kiedy nastąpiła zmiana białej na srebrną - ktoś wie?

Amortyzatory
Powrót