[Brera] znaczek/ guzik klapy bagażnika

Muszka

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
Witam serdecznie. Niedawno kupiłem Brerę i dzięki Wam i wyszukiwarce dowiedziałem się kilku rzeczy i udało się coś poprawić, np. zaprogramowałem szybę pasażera i aktywowałem guzik w podłokietniku do otwierania bagażnika. Napiszcie mi proszę, czy tylny emblemat jest także guzikiem czy tylko logiem/ uchwytem klapy? Spotkałem się z opinią, że mam zepsuty tan guzik, na forum nie widzę info na ten temat żeby coś samemu popatrzeć... Podrawiam

Ja w swojej 159 próbowałem, (2.4, 2007), ale ni chu chu... mimo, że na str. 101 instrukcji faktycznie jest napisane, że można bagażnik otworzyć "działając na logo elektryczne"...

W 159 po liftingu [2008r] zniknął guzik w kabinie do otwierania bagażnika, na rzecz loga elektrycznego na klapie. W najwidoczniej w Brerach jest podobnie.

W Brerach przed liftem klapę otwiera się przyciskiem od wewnątrz, po lifcie - znaczkiem

Jak sie logo wciska to znaczy ze jest guzikiem tylko nie sprawnym ;)

Mam guzik w schowku więc sądzę że mój emblemat to tylko uchwyt. Poza tym nie ma tam wyraźnego kliknięcia ale minimalnie wydusić go można. Podejrzewam że jest tam mechanizm do otwarcia klapy tyko... Dzięki za odpowiedzi. Pozdro

Amortyzatory
Powrót