• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zmiana Radia Alfa 147

MaciejArmy

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9JTD 2001
Witam.
Dziś po wyjęciu oryginalnego radia i próbie włożenia Pioneera wtyczka pasuje tylko nie gra, wyczytałem na forum o wtyczce ISO szukałem szukałem i nie znalazłem. Alfoholicy podeślijcie mi link lub gdzie zakupię tą przejściówkę.
Z góry bardzo dziękuje

Nie włącza się..czekam za ramką więc dziś wolałem sprawdzić swoje radio w poprzednim aucie jakim był GOLF 2 :D działało a tu nie chce ale układ kabli jest inny a wtyczkę normalnie włożyłem

Jakie masz kable zasilające z tyłu radia? Kolory. Bo dziś też podlaczalem KENWOOD'a i jest inny układ kabli w kostakach. Musiałem zmostkować kable i śmiga. Swoją drogą jaką ramke kupiłeś? Ja szukam nie różniącej się barwą. :)

Wysłane z mojego LG-P875

Właśnie układ kabli nie pasuje :/ a ja na Allegro znalazłem około 25zł z przesyłką okaże się jak pasuje :)
Więc najlepiej udać się do kogoś ogarniętego niż samemu majstrować

Jak uważasz. Ja mam dwa kable zasilające do radia. Kolor czerwony i żółty. Do obu są bezpieczniki. U mnie prąd był na kolorze czerwonym a musiał być jeszcze na żółtym. Zrobiłem tzw. Mostek od czerwonego do żółtego i radio działa aż miło.: )

Wysłane z mojego LG-P875

Mam nadzieję że w jakiś sposób Ci pomogłem. W końcu trzeba sobie wzajemnie doradzać. :)

Mam też prośbę. Napisz mi jak dojdzie Ci ramka czy wszystko okey. Jak leży i jak wygląda to kolorystycznie. Jeśli będziesz mógł to wrzuć zdjęcie.

Pozdrawiam Konrad!

Jak uważasz. Ja mam dwa kable zasilające do radia. Kolor czerwony i żółty. Do obu są bezpieczniki. U mnie prąd był na kolorze czerwonym a musiał być jeszcze na żółtym. Zrobiłem tzw. Mostek od czerwonego do żółtego i radio działa aż miło.: )

Wysłane z mojego LG-P875
Żółty to z tego co pamiętam zasilanie po stacyjce, radio powinno się załączać po przekręceniu kluczyka.

Czekam za ramką wyślę ci zdjęcie jak to wygląda kolorystycznie.
Radio jest krótkie tylko na USB więc miejsce na nie jest idealne.

Bardzo dziękuję za pomoc wszelkie wskazówki są dla mnie bardzo ważne Alfika mam krótko ale jak na razie jest dobrze czeka mnie tylko wymiana dwumasy i Hamulców :D

Dziękuję wszystkim za pomoc.
Sprawa ogarnięta czekam tylko za ramką radio gra aż miło :D

U mnie wszystko śmiga bez jakichkolwiek kombinacji. Trzeba było tylko zwrócić uwagę, czy kable zasilające są tam gdzie powinny być. Musiałem zamienić kabel czerwony z żółtym, ponieważ w mojej alfie były na odwrót i stacyjka odcinała napięcie które powinno być na stałe do podtrzymania pamięci radia. Druga sprawa, to musiałem zrobić sobie przejściówkę z ISO na Cinch, żeby nie podłączać do Bose wyjścia głośnikowego z ISO tylko wyjście liniowe z gniazd Cinch. No i trzecia sprawa, podłączyć 12V (kabel z radia "subwoofer remote") do żółtego gniazda z jednym kabelkiem aby uruchomić Bose.

Amortyzatory
Powrót