• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Zmiana Licznika (Zegarów)

• Autor wątku Autor wątku chrisdelarosa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak pisałem, szukaj z niższym przebiegiem. I wymień też dodatkowe wskaźniki z konsoli środkowej, bo będziesz miał brzydkie pomieszanie.

Jeśli kupisz z wyższym niż masz, to niestety grubsza kombinacja, bo w MES tego nie zrobisz (a na pewno nie sam i nie łatwo).

Kupiłem te zegary w dobrej cenie bo za 50zł plus wskaźniki konsoli. Będę musiał coś przykombinować bo przebieg na nich jest wyższy o ok 30 tyś. Mam speca od tego , także powinno być ok...

Twój samochód, twoja kasa, ale spec też coś policzy za "korektę licznika" i możliwe, że będzie to do odkrycia w sofcie, np. jak ktoś mocno będzie sprawdzał przy sprzedaży.

Na pewno mnie będzie kosztować korekta z tym się liczę, ale ja nie mam zamiaru ukrywać przebiegu przy sprzedaży. Moja Bella ma udokumentowany przebieg od czasu wyjścia z salonu do teraz. Nigdy nie było nic kombinowane i na pewno przy sprzedaży powiem o zmianie licznika potencjalnemu nabywcy.

na pewno, ja dokladalem i ajtywowalem wyswietlanie i dziala na ori liczniku.

aha ludzie wkladali liczbiki nawet z brery (inny design) i tez dzialaly ok.

wydaje micsie ze tylko trzymac sie trzeba tego czy benzyna czy diesel (inny obrotomierz)

Jak aktywowałeś wyświetlanie czujników parkowania w wyświetlaczu? Podpiąłem ten licznik poliftowy, ale on nie pokazuje na wyświetlaczu parktronica.

zobacz ustawienia w proxi i pusc na nowo proxi. jest ustawienie odnosnie tego. btw miga Ci przebieg po zmianie?

to proxi pomoze.nie wiem czy wiesz o co chodzi, sa tematy o interfejsach o dokladaniu wyposazenia/retrofitach tam juz wiele razy bylo wyjasnione wszystko

jest nawet opis tyczacy wlasnie wyswietlania parktronika przod nawet - tylko trzeba sobie zadac trud i poszperac ...

to proxi pomoze.nie wiem czy wiesz o co chodzi, sa tematy o interfejsach o dokladaniu wyposazenia/retrofitach tam juz wiele razy bylo wyjasnione wszystko[/QUOT

To mam jeszcze jedno pytanko. Czy da się zmienić w MES wyświetlanie modelu auta? Mam licznik z SW i chciałbym zmienić na sedan.

Dzięki za pomoc, ale gość który ogarnia te liczniki zrobił mi taki myk, że po prostu sklonował mój stary licznik i przeniósł oprogramowanie do tego poliftowego. Śmiga mormalnie , także polecam taki sposób zabawy z wymianą na polifta.

Pod deską nad licznikiem masz zaślepke, podwarzasz ją pod nią są dwa wkręty na klucz torx.Kierownicę regulujesz na maxa w dół i do siebie żeby licznik mógł wyjść swobodnie.Delikatnie wyciągasz licznik i odpinasz 2 kostki i gotowe. A i po podjęciu nowego musisz ustawić przebieg i pewnie osiowanie proxi zrobić bo będzie Ci przebiegł migał.

Ostatnia edycja:
Jeśli dobrze pamiętam, osiowania nie trzeba robić.

Jeśli masz pełną wersję i odpowiedni kabel to jak najbardziej.

A i dość ważne - mesem przebieg da się skorygować tylko w górę.

Amortyzatory
Powrót