• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zły od czyt OBD2

patalacho

Nowy
Auto
Alfa Romeo 1.9 JTD 105KM
Witam, podpiąłem auto kostką OBD2 i na wszystkich programach jakie ściągnąłem i nimi się połączyłem pokazuje mi, że auto ma 200 obr. a temperatura cieczy 215 stopni. Podłączam bo chcę sprawdzić właśnie temperature wody, bo wydaje mi się że auto mi się nie grzeje, coś z termostatem albo czujnikiem. Skoro dziś auto zagrzało się powyżej 2 kreski lekko podczas jazdy (tak kreska to 70 czy 80?) i stała a gdy zatrzymałem się pod sklepem w ciągu 10 min. spadła do lekko ponad 50, auto przecież powinno się grzać a nie chłodzić na postoju.

A jakiś inny program z androida marketu? Alfa OBD Demo czy coś takiego do fiatów i alf?

FiatEcuScan ja mam ver 3.7 i pokazuje spoko , na laptopie nie żadne androidy itp.
masz link do tematu podałem Ci tam masz wszystko.

To wyszła jeszcze wersja 3.7 FES-a ? Myślałem , że ostatnia to 3.6:confused:

z tego co ja sie dowiadywalem i zauwazylem to jest problem z laczeniem sie przez bluetooth w 156 ale kazda inna marka dziala.

tak w dieslu temp Ci spadnie na postoju jak bedziesz mial benzynke to bedzie sie grzac

Czyli nie przejmować się? Czytałem że właśnie JTD tak mają, ludzie wymieniają termostaty i jest tak samo, szkoda 200 zł. Napisze mi ktoś ile to jest ta druga kreska? To jest 70, 75 czy 80 w końcu bo są spory o to. Ja myślałem że 70 bo w połowie między 50 a 90 dlatego wydawało mi się że za mała temperatura.

z tego co ja sie dowiadywalem i zauwazylem to jest problem z laczeniem sie przez bluetooth w 156 ale kazda inna marka dziala.
Miałem okazję sprawdzić interfejs na bluetooth i połączył się bezproblemowo z fes-em v3.5, na win 8, ale tylko ecu silnika ( brak przełacznika pinów).

Czyli nie przejmować się? Czytałem że właśnie JTD tak mają, ludzie wymieniają termostaty i jest tak samo, szkoda 200 zł. Napisze mi ktoś ile to jest ta druga kreska? To jest 70, 75 czy 80 w końcu bo są spory o to. Ja myślałem że 70 bo w połowie między 50 a 90 dlatego wydawało mi się że za mała temperatura.
Jeżeli wskazówka jest pomiędzy 70 (czyli 80stopni) a 90 to termostat jest ok - szczególnie jak masz z temperaturą otwarcia 82 stopnie, tak jest w moim jtd-ku po wymianie na behr-a wraz z czujnikiem - koszt ponad 200zł - ale przed nie poszło więcej jak 50 :)

Amortyzatory
Powrót