[145] Złącze diagnostyczne

lukep

Nowy
Auto
Alfa 145 1.4 TS
Witam wszystkich.
Posiadam taką (http://i.ebayimg.com/00/s/NTQ3WDYzOA==/$(KGrHqF,!qUFB,Dn+!HMBQlHzjLt1g~~60_35.JPG) wtyczkę do wpięcia we wtyk OBD II. W domu (ach, nikczemni, jak można nie jeździć Alfą? :D) mam Opla Sintrę z 98 (gniazdo obok bezpieczników) i Peugeota 406 (gniazdo pod klapką obok przełączników świateł przeciwmgielnych) z 99. Oba posiadają to gniazdo i są kompatybilne z wtyczką. Natomiast w mojej Alfie (145 1.4 TS grudzień 2000) nigdzie nie mogę zlokalizować tego gniazda. Macie może pomysły, gdzie powinienem szukać? I czy wtyczka będzie kompatybilna? Bo gdzieś widziałem głosy, że Alfa ma osobne gniazdo diagnostyczne.
Z góry dzięki za każde głosy. ;)

Załączniki

• $(KGrHqF,!qUFB,Dn+!HMBQlHzjLt1g~~60_35.JPG
    $(KGrHqF,!qUFB,Dn+!HMBQlHzjLt1g~~60_35.JPG
    17.6 KB · Wyświetleń: 115
Sprawdź na prawym kielichu amortyzatora.Ne wiem jak z 2000r ,ale prawdopodobnie będzie 3pin.

Na prawej kolumnie amortyzatora wtyczka 3 pin. na lewej masz ABS.

A jeśli podłącze do tego cudeńka przejściówke na 3pin, będzie śmigać?

Nie mam pojęcia... ja używam interfejs Viaken i przejściówkę 3 pin na MES. i wszystko ładnie śmiga, ale nie wiem jak z tym u ciebie...

Używałem elm327 na bluetooth z przejściówką 3 pin, nie było żadnych problemów poza komunikacją elm- telefon , na fes wszystko działało poprawnie. Wpinasz się do wtyczki na lewym kielichu (jeśli stoisz twarzą do maski),
Pozdrawiam

Ok, dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. :) Pozostaje zaopatrzyć się w przejściówkę na 3 pin.

Mam alfine z 99r... mam kabel viaken obdII proboje lokalizowac wejscie ...
z kolei gdy chcialem kupic przejsciowke w aukcji napisane jest ze pasuje do modeli przed rokiem 99' masakra
pomozecie ?

Amortyzatory
Powrót