Zielony przekażnik pod ICS

darekkowal

Nowy
Auto
AR166 2,0 TS 00r.
Witam.
Ostatnio spalił mi się ten nieszczęsny zielony przekażnik, który znajduje siię pod ICS-em. Dużo dymu i strachu. Wcześniej spalił mi się bezpiecznik od kierunków i po wymianie na nowy właśnie zjarał sie przekażnik. Wyjąłem i wróciłem bez kierunków. Umówiłem się w warsztacie u TMIN-ków i cierpliwie czekałem.
Nagle dzień przed naprawą po wizycie u gazownika kierunki zaczęły działać. Awaryjne też. Bez przekażnika. Dla mechaników też to jest dziwne.
Może ktoś wie, za co dokładnie odpowiada ten przekażnik?
I może ktoś ma taki, bo nadal jeżdżę bez.
Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiada dokładnie za to co napisałeś. Czyli za kierunki i awaryjne. Było już na forum, po wypięciu nie działa sygnalizacja kierunków na desce, ale na zewnątrz działają.

O to już wiem od czego jest to cholerstwo które dziś znalazłem całe popalone pod ICs-em.:)

Widzę, że nie jestem osamotniony.
To pewnie też Ci nie działaja kierunki w środku?

Mi też nie działają w środku kierunki. Musze tam zajrzeć pod ICS.
A jak zatrzymałeś spalanie tego przekaźnika?

U mnie to wygląda jakby kiedyś kapał na ten przekaźnik płyn z nagrzewnicy, dwie nóżki przy wyjmowaniu przekaźnika zostały też nieźle przytopionym gnieździe przekaźnika

Szybkie wyłaczenie zapłonu i odłaczenie akumulatora.
Nie powiem, trochę paniki było. Zapach dymu było czuć przez kilka dni.
Podstawa to odłaczenie klemy. Przestawało dymić, to gaśnica niepotrzebna. Ale w pogotowiu była.

---------- Post dodany o godzinie 23:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:35 ----------

U mnie identycznie. Dwie nóżki zostały.

Już kiedys wyczytałem na forum że ktos przypadkiem z okna spojzal do auta i zauwazył dym pobiegł a tam ten przekaźnik się rajcował. Troche lipa że nie ma żadnego bezpiecznika na tym.

a ja juz wymieniłem przerywacz ,włacznik awaryjnych swiateł, a tu jakas skrzyneczka

Małe pytanko - mam ten przekaźnik oczywiście popalony. Są jakieś inne źródła poza ASO? Jaki koszt?

Ba no pewnie że są inne źródła - allegro na ten przykład. ja znalazłem gościa co miał alfe na części.

Pod ics-sem się znajduje,to znaczy,trzeba go wyjmować, czy trzeba się dostać z boku od strony pasażera?

Dostęp do niego jest od strony pasażera, koszt jak dobrze pamiętam z wysyłką 30 zł.

Pod ics-sem się znajduje,to znaczy,trzeba go wyjmować, czy trzeba się dostać z boku od strony pasażera?

Dostęp jest bardzo prosty. Odsuwasz fotel, wyjmujesz boczek (u mnie jest zwyczajnie włożony i nie widzę, żeby miał jakieś zaczepy), świecisz latarką i wszystko jest. Ja swojego nawet nie testowałem, bo po wyjęciu widoczna była popalona obudowa.

Dostęp jest bardzo prosty. Odsuwasz fotel, wyjmujesz boczek (u mnie jest zwyczajnie włożony i nie widzę, żeby miał jakieś zaczepy), świecisz latarką i wszystko jest. Ja swojego nawet nie testowałem, bo po wyjęciu widoczna była popalona obudowa.

Muszę u siebie sprawdzić,bo ostatnio zauważyłem że jak włączę migacz w lewą stronę to mi dziwnie jakoś tak miga? Podejrzewam w/w kwestie!
Bardzo dziękuję za odpowiedzi!

Amortyzatory
Powrót